Hubert Lignier Clos de la Roche Grand Cru 2014 75CL
Robert Parker
The 2014 Clos de la Roche Grand Cru has a very refined bouquet that takes time to open, but it is worth the wait: blackberry, dried blood, limestone and a faint marine influence (perhaps oyster shell) -- all wonderfully delineated and controlled. The palate is medium-bodied with fine tannin, quite compact and dense at the moment, as well as very linear and precise; it is long in the mouth but not wishing to play around at the moment. Perhaps keeping its exuberance for later? This is an enigmatic Clos de la Roche this year from Lignier.
Lignier ejer hovedsageligt jord i Morey Saint Denis, men også i Gevrey Champbertin, Pommard og Nuits Saint Georges. Hos Lignier giver vine med stor kompleksitet men samtidig også vine med meget stor grad af elegance. Dette er meget traditionelt i Bourgogne og et stort udviklingspotentiale.
De første parceller jord i Morey Saint Denis blev købt af Jacques Lignier i 1880. Siden er ejendommen gået i arv og drives i dag af Hubert Lignier og hans søn Laurent. Familien har i dag 9 hektar og fremstiller 24 forskellige vine, på alle niveauer i Bourgogne. Alle vine i meget højt niveau.....
Hubert Lignier – et familieforetagende i 5 generationer. Hubert Lignier går helt tilbage til 1880, hvor Jacques Lignier køber vinstokke i Morey-St-Denis, i hjertet af Côte de Nuits, hvor domænet stadig ligger i dag. Nu drives domænet af faderen Hubert Lignier og sønnen Laurent Lignier, som forvalter de cirka ni hektar jord og fremstiller 24 vine på alle niveauer i Bourgogne (Bourgogne, village, premier and grand cru appellations).
I 1992 startede Hubert Ligniers søn Romain Lignier og hjalp med at udvikle projektet, men døde i en alder af kun 34 år i 2004, og så i 2006 kom hans yngre bror Laurent Lignier til, som i dag arbejder sammen med sin far. De har bygget en ny vinkælder i Morey-St-Denis.
Domænet laver hovedsageligt vin i Morey Saint Denis og Gevrey Chambertin, men også, Pommard og Nuits Saint Georges. Hubert Ligniers vine produceres med særlig dybde, struktur og koncentration. Hubert Lignier laver traditionel Bourgogne, der har et stort udviklingspotentiale.
For at fremme det mest frugtbare miljø for vinproduktionen, bruges der hverken pesticider eller ukrudtsmidler i forbindelse med fremstillingen af vinen. Frugtens kvalitet er helt essential, hvis man skal fremstille 24 gode vine. Huert Vignier laver frisk, fin og elegant vin, som samtidig er ”full bodied” og med en lang god eftersmag.
I de forskellige områder, hvor Hubert Lignier fremstiller vine (Clos de la Roche, Morey, Gevrey-Chambertin, m.fl.) efterlader områderne deres helt særlige præg på vinen.
Robert Parker
The 2014 Clos de la Roche Grand Cru has a very refined bouquet that takes time to open, but it is worth the wait: blackberry, dried blood, limestone and a faint marine influence (perhaps oyster shell) -- all wonderfully delineated and controlled. The palate is medium-bodied with fine tannin, quite compact and dense at the moment, as well as very linear and precise; it is long in the mouth but not wishing to play around at the moment. Perhaps keeping its exuberance for later? This is an enigmatic Clos de la Roche this year from Lignier.
Lignier ejer hovedsageligt jord i Morey Saint Denis, men også i Gevrey Champbertin, Pommard og Nuits Saint Georges. Hos Lignier giver vine med stor kompleksitet men samtidig også vine med meget stor grad af elegance. Dette er meget traditionelt i Bourgogne og et stort udviklingspotentiale.
De første parceller jord i Morey Saint Denis blev købt af Jacques Lignier i 1880. Siden er ejendommen gået i arv og drives i dag af Hubert Lignier og hans søn Laurent. Familien har i dag 9 hektar og fremstiller 24 forskellige vine, på alle niveauer i Bourgogne. Alle vine i meget højt niveau.....
Hubert Lignier – et familieforetagende i 5 generationer. Hubert Lignier går helt tilbage til 1880, hvor Jacques Lignier køber vinstokke i Morey-St-Denis, i hjertet af Côte de Nuits, hvor domænet stadig ligger i dag. Nu drives domænet af faderen Hubert Lignier og sønnen Laurent Lignier, som forvalter de cirka ni hektar jord og fremstiller 24 vine på alle niveauer i Bourgogne (Bourgogne, village, premier and grand cru appellations).
I 1992 startede Hubert Ligniers søn Romain Lignier og hjalp med at udvikle projektet, men døde i en alder af kun 34 år i 2004, og så i 2006 kom hans yngre bror Laurent Lignier til, som i dag arbejder sammen med sin far. De har bygget en ny vinkælder i Morey-St-Denis.
Domænet laver hovedsageligt vin i Morey Saint Denis og Gevrey Chambertin, men også, Pommard og Nuits Saint Georges. Hubert Ligniers vine produceres med særlig dybde, struktur og koncentration. Hubert Lignier laver traditionel Bourgogne, der har et stort udviklingspotentiale.
For at fremme det mest frugtbare miljø for vinproduktionen, bruges der hverken pesticider eller ukrudtsmidler i forbindelse med fremstillingen af vinen. Frugtens kvalitet er helt essential, hvis man skal fremstille 24 gode vine. Huert Vignier laver frisk, fin og elegant vin, som samtidig er ”full bodied” og med en lang god eftersmag.
I de forskellige områder, hvor Hubert Lignier fremstiller vine (Clos de la Roche, Morey, Gevrey-Chambertin, m.fl.) efterlader områderne deres helt særlige præg på vinen.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Hubert Lignier |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Cote de Nuits |
Distrikt | Morey-Saint-Denis |
Årgang | 2014 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Robert Parker | 93-95 |
---|---|
Vinous | 95 |