Weingut Hiedler Grüner Veltliner "Maximum" 2018
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 349,00 kr. | |
6 | 349,00 kr. | 279,00 kr. |
Som navnet antyder, har Kellermeister Ludwig Hiedler her gjort alt for at maksimere kvaliteten. De bedste druer, fra de ældste stokke stående på de bedste marker. Alt er sat ind på at give Grüner Veltliner de mest optimale muligheder for at stråle, hvilket vi må sige er lykkedes max. Det er bare en mega interessant drue, når den er i kyndige hænder.
Druerne blev afstilket inden presning og har tilbragt to vintre på store tønder af akacietræ. Ud er kommet en smuk, gylden vin, der lader duften af gule pærer, hvide blomster, hyben, hakkede hasselnødder, oolong te og krydderier stige op fra glasset. Smagen kredser om saftige æbler, citrus, kvæder, flint, strejf af græs plus en let saltet mineralitet, der er med til at give vinen dens mageløse kompleksitet.
Jyllandsposten
Der er altis en fantastisk vibrerende energi i Hiedlers Topvin. Op gennem 00'erne var maximumudgaverne dog ofte præget af excessive kræfter og enorm modenhed, men stilen er ændret siden da. Denne er uhyre balanceret, knivskarp, harmonisk og smukt moden. Og meget tro mod sit Kamptalske ophav. Næsen er et mylder af indtryk; især præget af gul frugt, grøn te, honning, citronmelisse og hvid peber. Også salte nuancer og elegant fadkrydderi på næsen. Munden byder på en massiv kerne af glasklar frugt, der coater mundenhulen med cremet tyngde og lækker moden syre. Koncentreret som bare pokker, uden at trætte eller virke gumpetung. Imponerende længde, og der er knuste sten og flødekaramel i eftersmagen. Fem store stjerner...94P.
Maximum er skabt til et langt liv – minimum 15 år. Men du kan snildt allerede have en fest med den nu. Det har vi i hvert fald selv.
Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.
Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.
En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.
Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie.
Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!
Som navnet antyder, har Kellermeister Ludwig Hiedler her gjort alt for at maksimere kvaliteten. De bedste druer, fra de ældste stokke stående på de bedste marker. Alt er sat ind på at give Grüner Veltliner de mest optimale muligheder for at stråle, hvilket vi må sige er lykkedes max. Det er bare en mega interessant drue, når den er i kyndige hænder.
Druerne blev afstilket inden presning og har tilbragt to vintre på store tønder af akacietræ. Ud er kommet en smuk, gylden vin, der lader duften af gule pærer, hvide blomster, hyben, hakkede hasselnødder, oolong te og krydderier stige op fra glasset. Smagen kredser om saftige æbler, citrus, kvæder, flint, strejf af græs plus en let saltet mineralitet, der er med til at give vinen dens mageløse kompleksitet.
Jyllandsposten
Der er altis en fantastisk vibrerende energi i Hiedlers Topvin. Op gennem 00'erne var maximumudgaverne dog ofte præget af excessive kræfter og enorm modenhed, men stilen er ændret siden da. Denne er uhyre balanceret, knivskarp, harmonisk og smukt moden. Og meget tro mod sit Kamptalske ophav. Næsen er et mylder af indtryk; især præget af gul frugt, grøn te, honning, citronmelisse og hvid peber. Også salte nuancer og elegant fadkrydderi på næsen. Munden byder på en massiv kerne af glasklar frugt, der coater mundenhulen med cremet tyngde og lækker moden syre. Koncentreret som bare pokker, uden at trætte eller virke gumpetung. Imponerende længde, og der er knuste sten og flødekaramel i eftersmagen. Fem store stjerner...94P.
Maximum er skabt til et langt liv – minimum 15 år. Men du kan snildt allerede have en fest med den nu. Det har vi i hvert fald selv.
Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.
Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.
En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.
Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie.
Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!
Land | Østrig |
---|---|
Producent | Weingut Hiedler |
Årgang | 2018 |
Volume | 75CL |
Druer | Grüner Veltliner |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |