Hiedler Ried Gaisberg 1 ÖWT Reserve Riesling 2022

SKU
1997
249,00 kr. v. 6 stk. 299,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1299,00 kr.
6299,00 kr.249,00 kr.

Super vellavet, frugtrig og mineralsk Riesling fra Ludwig Hiedlers hænder. Med sit mildere mikroklima er Gaisberg historisk et af de vigtigste Riesling-steder i Kamptal. Samtidig er jordforholdene yderst gunstige, så det giver kun glimrende mening at Gaisberg rangerer som Erste Lage eller 1er cru om man vil.

Druerne blev høstet ved håndkraft sidst i oktober og afstilket før presningen. Fermenteringen fandt sted på ståltank – det samme gjorde selve modningen, hvor bundfaldet fik lov at være med. Ud er kommet en vin, der får Riesling-fans til at foretage en diskret lille jubeldans.

Stik snuden i glasset og nyd duften af moden mango, fersken, citron, mandarin, rosmarin og hibiscus. Den saftige og fyldige smag lader især de modne citrusfrugter komme flot til orde sammen med en imponerende mineralitet. Stor oplevelse allerede nu, men der er mere godt i vente. 

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Super vellavet, frugtrig og mineralsk Riesling fra Ludwig Hiedlers hænder. Med sit mildere mikroklima er Gaisberg historisk et af de vigtigste Riesling-steder i Kamptal. Samtidig er jordforholdene yderst gunstige, så det giver kun glimrende mening at Gaisberg rangerer som Erste Lage eller 1er cru om man vil.

Druerne blev høstet ved håndkraft sidst i oktober og afstilket før presningen. Fermenteringen fandt sted på ståltank – det samme gjorde selve modningen, hvor bundfaldet fik lov at være med. Ud er kommet en vin, der får Riesling-fans til at foretage en diskret lille jubeldans.

Stik snuden i glasset og nyd duften af moden mango, fersken, citron, mandarin, rosmarin og hibiscus. Den saftige og fyldige smag lader især de modne citrusfrugter komme flot til orde sammen med en imponerende mineralitet. Stor oplevelse allerede nu, men der er mere godt i vente. 

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Faktablad
LandØstrig
Producent Weingut Hiedler
RegionLangenlois
Årgang2022
Volume75CL
DruerRiesling
KategoriHvidvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
With its milder microclimate, the exposed Gaisberg is one of the most historically important Riesling sites in the Kamptal. It features an exciting variety of metamorphic and crystalline rocks. On two terraces, Hiedler's vines take root in a rocky paragneiss subsoil. Granite, marble and, at the foot of the slope, loess overgrowths can also be found here and there. The 2022 Riesling Ried Kammerner Gaisberg 1ÖTW shows a dense but still restrained nose characterized by yeast reduction and expressive mineral spice. Creamy and also fresh on the palate, with apple-like, quite biting acidity, the wine is dense but hard on the finish. The acidity is (still?) not integrated but stands racy next to it. This is a rather inelegant, still unfinished wine. 13% stated alcohol.

James Suckling
Exciting interplay between ripe peach and youthful leesy complexity in the nose. Rich stone fruit and lemon curd character on the concentrated palate. A touch of almond paste. The finish is long, structured and precise. Built to last, but already offers plenty of pleasure. Sustainable.