Heitz Wine Cellars Lot C-91 2017
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 1.150,00 kr. | |
6 | 1.150,00 kr. | 925,00 kr. |
Det var grundlæggeren Joe Heitz selv, der tilbage i 1969 skabte første årgang af denne rene og fremragende Cabernet Sauvignon. Idéen med vinen var at skabe et fælles udtryk for domænet og lade alle marker bidrage med sit særkende. Den tanke har winemaker Brittany Sherwood videreført på bedste vis, så det er stadig frugt fra ganske forskellige parceller i Western Oakville, Eastern Rutherford og Southeast Howell Mountain, der indgår.
Al frugt er dyrket efter bæredygtige principper og høstet på mest skånsomme vis. Efter presning og fermentering gav Sherwood juicen lov til at modne 9 måneder på en blanding af brugte og helt nye franske egefade. Ud er kommet en vin, der har sit helt eget udtryk målt op imod stedets enkeltmarksvine … hvilket er hele idéen.
Den imponerende og let parfumerede duft kommer især med røde blommer, blåbær, røget kød, salvie, rosmarin, sort peber og chokolade. Smagen er bestemt intens, men har en flot elegance, der folder frugten silkeblødt ud, inden en lang let urtet finish sætter ind. En Napa-klassiker der stadig stråler!
Heitz Cellars blev grundlagt af de banebrydende Napa-avlere Joe og Alice Heitz i 1961 og er et af de absolut største Napa-ikoner. Med en ultratraditionel vinfremstillingsmetode, praktisk talt uændret i 60 år, producerer ejendommen vine, der giver et glimt af Napa Cabernet fra en svunden æra. Så hvis du vil have store rige tætte Napa Valley Cabernet, skal du kigge andetsteds for Heitz-stilen knitrer med friskhed og spænding og har tendens til at tage vægt med tiden i flaske.
Fra starten var Joe Heitz banebrydende både i form af valg af sted og metode til at producere stor Cabernet Sauvignon, der både var virkelig individuel. Fra Napa Valley Cabernet op til Single Vineyard-aftapningerne fuldender vinene deres alkoholiske gæring i enorme, gamle 1000 liters amerikanske egetræsbeholdere og fortsætter med at tilbringe endnu et år i disse enorme fartøjer. Herfra hedder det franske egetræsfade i yderligere 2-3 år afhængigt af cuvee. Når de tappes på flaske, tilbringer vinene yderligere et år på godset inden frigivelsen.
Ofte beskrevet som den gamle verden af den nye, er disse nogle af Napas mest historiske aftapninger. Flagskibsaftapningen har altid været Martha's Vineyard, hvoraf den første årgang var 1966 – den allerførste vingård, der angiver aftapning fra Napa Valley. Dette er med andre ord et legendarisk sted, der sidder på førsteklasses Oakville-land, gemt under Harlan-ejendommen og nabo til Kalon. Det bliver ikke meget bedre.
I 2018 blev Heitz solgt til Gaylon Lawrence, en forretningsmand fra Arkansas, der hurtigt er blevet en af dalens største jordejere gennem en række køb. Der er en fornyet følelse af dynamik omkring ejendommen. Meget lidt ændrer sig i vingården, mere præcise valg, mere raffinerede ekstraktioner, et strejf mindre ny eg, men i det væsentlige vil identiteten af disse vine forblive den samme. Det, der ser sikkert ud, er et nyt niveau af raffinement på tværs af sortimentet, et niveau, der vil bringe et ekstra strejf af magi til en allerede vindende formel. Man kan sige at et nyt daggry stiger over Joe Heitz' oprindelige vision – vi er sikre på, han ville lette på hatten.
Det var grundlæggeren Joe Heitz selv, der tilbage i 1969 skabte første årgang af denne rene og fremragende Cabernet Sauvignon. Idéen med vinen var at skabe et fælles udtryk for domænet og lade alle marker bidrage med sit særkende. Den tanke har winemaker Brittany Sherwood videreført på bedste vis, så det er stadig frugt fra ganske forskellige parceller i Western Oakville, Eastern Rutherford og Southeast Howell Mountain, der indgår.
Al frugt er dyrket efter bæredygtige principper og høstet på mest skånsomme vis. Efter presning og fermentering gav Sherwood juicen lov til at modne 9 måneder på en blanding af brugte og helt nye franske egefade. Ud er kommet en vin, der har sit helt eget udtryk målt op imod stedets enkeltmarksvine … hvilket er hele idéen.
Den imponerende og let parfumerede duft kommer især med røde blommer, blåbær, røget kød, salvie, rosmarin, sort peber og chokolade. Smagen er bestemt intens, men har en flot elegance, der folder frugten silkeblødt ud, inden en lang let urtet finish sætter ind. En Napa-klassiker der stadig stråler!
Heitz Cellars blev grundlagt af de banebrydende Napa-avlere Joe og Alice Heitz i 1961 og er et af de absolut største Napa-ikoner. Med en ultratraditionel vinfremstillingsmetode, praktisk talt uændret i 60 år, producerer ejendommen vine, der giver et glimt af Napa Cabernet fra en svunden æra. Så hvis du vil have store rige tætte Napa Valley Cabernet, skal du kigge andetsteds for Heitz-stilen knitrer med friskhed og spænding og har tendens til at tage vægt med tiden i flaske.
Fra starten var Joe Heitz banebrydende både i form af valg af sted og metode til at producere stor Cabernet Sauvignon, der både var virkelig individuel. Fra Napa Valley Cabernet op til Single Vineyard-aftapningerne fuldender vinene deres alkoholiske gæring i enorme, gamle 1000 liters amerikanske egetræsbeholdere og fortsætter med at tilbringe endnu et år i disse enorme fartøjer. Herfra hedder det franske egetræsfade i yderligere 2-3 år afhængigt af cuvee. Når de tappes på flaske, tilbringer vinene yderligere et år på godset inden frigivelsen.
Ofte beskrevet som den gamle verden af den nye, er disse nogle af Napas mest historiske aftapninger. Flagskibsaftapningen har altid været Martha's Vineyard, hvoraf den første årgang var 1966 – den allerførste vingård, der angiver aftapning fra Napa Valley. Dette er med andre ord et legendarisk sted, der sidder på førsteklasses Oakville-land, gemt under Harlan-ejendommen og nabo til Kalon. Det bliver ikke meget bedre.
I 2018 blev Heitz solgt til Gaylon Lawrence, en forretningsmand fra Arkansas, der hurtigt er blevet en af dalens største jordejere gennem en række køb. Der er en fornyet følelse af dynamik omkring ejendommen. Meget lidt ændrer sig i vingården, mere præcise valg, mere raffinerede ekstraktioner, et strejf mindre ny eg, men i det væsentlige vil identiteten af disse vine forblive den samme. Det, der ser sikkert ud, er et nyt niveau af raffinement på tværs af sortimentet, et niveau, der vil bringe et ekstra strejf af magi til en allerede vindende formel. Man kan sige at et nyt daggry stiger over Joe Heitz' oprindelige vision – vi er sikre på, han ville lette på hatten.
Land | USA |
---|---|
Producent | Heitz Wine Cellars |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Napa Valley |
Årgang | 2018 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
James Suckling | 96 |
---|