Hartford Court Pinot Noir Lands Edge 2019

SKU
7151
Tilbudspris 399,00 kr. v. 2 stk. 649,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1649,00 kr.
2649,00 kr.399,00 kr.

Winemaker Jeff Stewart henter druerne til Land’s Edge fra henholdsvis Far Coast Vineyard og Seascape Vineyard. Det er klonerne 667, 777 og 115 der er i spil sammen med Pommard og har fået 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 34% var nye. Ud er kommet endnu et mega-hit fra Hartford.

Masser af hindbær og mørke kirsebær præger duften sammen med forårsblomster, vilde urter, rosmarin og strejf af røg. I munden dominerer brombær, blåbær, rabarber, granatæbler og knuste sten. Finishen er silkeblød og bliver bare ved.

Fantastisk nu men holder uden problemer topformen de næste 10 år.

 

 

Winemaker Jeff Stewart henter druerne til Land’s Edge fra henholdsvis Far Coast Vineyard og Seascape Vineyard. Det er klonerne 667, 777 og 115 der er i spil sammen med Pommard og har fået 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 34% var nye. Ud er kommet endnu et mega-hit fra Hartford.

Masser af hindbær og mørke kirsebær præger duften sammen med forårsblomster, vilde urter, rosmarin og strejf af røg. I munden dominerer brombær, blåbær, rabarber, granatæbler og knuste sten. Finishen er silkeblød og bliver bare ved.

Fantastisk nu men holder uden problemer topformen de næste 10 år.

 

 

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.

Faktablad
LandUSA
Producent Hartford
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktRussian River Valley
Årgang2019
Volume75CL
DruerPinot Noir
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2019 Pinot Noir Land’s Edge Vineyards comes from vines on the Sonoma Coast, about four miles from the Pacific Ocean. Matured 10 months in 36% new French oak, it has a medium ruby-purple color and delicate, slowly opening scents of red berries, tea leaves, conifer, bitters and graphite. The medium-bodied palate is powerful, with deep, broody flavors supported by firm tannins, and it finishes with notable length and latency. Allow it to unwind over the next 3-5 years in bottle. 1,159 cases were made.