Gaja Barbaresco 2017

For alle generationer i familien GAJA, har Barbaresco altid været den vigtigste vin på gården. Den er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca. 40 år gamle og ligger i en højde af 250-330 m.o.h.

Høstudbyttet er meget lavt og netop blandingen fra de forskellige vinmarker giver optimal mulighed for at tilføre vinen balance og kompleksitet. Alle parcellerne bliver høstet og vinificeret separat. Gæringen foregår i ståltanke og efter den malolatisk gæring bliver de forskellige vine modnet i 12 måneder på "barriques" (225 l.). Derefter foretager man sammenstikning af vinene, og blandingen modnes derefter i yderligere 12 måneder på større træfade (”botti”).

 

 

For alle generationer i familien GAJA, har Barbaresco altid været den vigtigste vin på gården. Den er lavet på Nebbiolo fra 14 af GAJAs forskellige vinmarker omkring Barbaresco og Treiso (fra i alt 21,4 ha.). Vinstokkene er i gennemsnit ca. 40 år gamle og ligger i en højde af 250-330 m.o.h.

Høstudbyttet er meget lavt og netop blandingen fra de forskellige vinmarker giver optimal mulighed for at tilføre vinen balance og kompleksitet. Alle parcellerne bliver høstet og vinificeret separat. Gæringen foregår i ståltanke og efter den malolatisk gæring bliver de forskellige vine modnet i 12 måneder på "barriques" (225 l.). Derefter foretager man sammenstikning af vinene, og blandingen modnes derefter i yderligere 12 måneder på større træfade (”botti”).

 

 

Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja i Piemonte! Allerede som 21-årig overtog Angelo Gaja vingården i 1961 som den 4. generation i familien. I godt fem årtier var han pioneren i Piemonte, og vinene fra GAJA regnes stadig som den ultimative top i området - 'ingen over - og ingen ved siden af'.

Angelo Gaja har været krumtappen for kvalitetsproducenter i hele Italien. Han er forrest og nådesløst kvalitetskrævende, når det gælder hans egne produkter. Han er en ægte pioner, som til stadighed søger nye veje for at udvikle og manifestere den suveræne kunst, han behersker.

Hos GAJA er niveauet helt i top. Vinmarkerne - både dem omkring huset i Barbaresco og i alle de andre områder, hvor GAJA i dag dyrker vin - bliver passet i overensstemmelse med den betydning, de har - nemlig som kilden til det hele! En del af grunden til den enestående høje kvalitet i vinene fra GAJA, er at man i mange tilfælde holder høstudbyttet pr. ha. meget lavt. Det gælder naturligvis ogsåpå de bedste marker som f.eks. Sori Tildin, Sori San Lorenzo og Costa Russi.

I de senere år er 5. generation – døtrene Gaia og Rossana løbende blevet kørt i stilling, og de har haft den ypperste læremester, så fremtiden tegner meget lovende. Angelo Gaja har dog ikke helt sluppet tøjlerne endnu, så døtrene har fortsat deres læremester ved deres side.

Vinene fra GAJA byder på enestående vinoplevelser, og der er kvalitet og smag for alle pengene!

 

Faktablad
LandItalien
Producent Gaja
RegionPiemonte
Sub RegionBarbaresco
DistriktBarbaresco
Årgang2017
Volume75CL
DruerNebbiolo
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOWC

Robert Parker 
The Gaja 2017 Barbaresco is nuanced and delicate with ever-expanding aromatic intensity that amply fills the balloon of your glass. The wine takes a little while to open fully, and it slowly releases forest berry, powdered licorice, toasted aniseed, spearmint, dried lavender and rosemary essence to build a lasting bouquet. The mouthfeel is streamlined and almost steely, with an extremely linear approach that adds to its length and persistency. The tannins are tucked into the wine's delicate fiber, but you do feel the extra textural firmness of the hot vintage nonetheless. As we have seen in past vintages, more definition is added by a pretty mineral note that is a common thread in these wines from Gaja.