Franz Keller Chardonnay Blanc de Blancs brut

SKU
7447
199,00 kr. v. 6 stk. 249,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1249,00 kr.
6249,00 kr.199,00 kr.
Ikke på lager

Smagt blindt vil man uden at ryste på hånden sige Champagne – endda en af de bedre af slagsen. Men vi er altså i tyske Baden. Retfærdigvis skal det siges at den er alene skabt på en af de tre klassiske Champagne-druer - nemlig Chardonnay - og efter helt samme metode som i Champagne.

Den lysegule farve og fine bobler lukker op for duften af pærer, friskskårne æbler, fersken, blomster og ristet brød. Vi er ude i en Brut, så smagen er til den friske, tørre side med masser af elegance og frugt. Alt i alt en fyldig og perfekt afbalanceret mousserende vin fra winemaker Friedrich Keller, som spænder imponerende bredt.

Prøv den alene eller til fisk, skaldyr eller de lettere sommerretter. Og husk at lade nogle stykker ligge til årene der kommer. Den har nemlig klart potentialet til at blive endnu sjovere.

Keller er indbegrebet af den tyske vinregion Baden og er intet mindre end en legende på de kanter. Det er klart en af de helt store tyske bannerførere for kvalitet, hvilket igen blev understreget i 2019, da stedets nuværende winemaker Friedrich Keller blev kåret til Årets Vinmager” af Gault&Millau.

Kellers marker ligger i Kaiserstuhl, som er den varmeste og mest solrige vinregion i Tyskland, hvor vulkansk undergrund og løss aflejringer, giver geniale dyrkningsforhold. Her tryller Friedrich Keller især med Pinot Noir og Chardonnay med en tydelig inspiration fra Bourgogne. Dertil kommer en mindre produktion af Pinot Blanc og Pinot Gris, som bestemt også kan noget ud fra egen præmis.  

Keller går helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig og er et klassisk familieforetagende. Friedrich er tredje generation og tog over efter sin far Fritz i 2016. Mens Fritz var ved roret, byggede Keller en helt ny og topmoderne vingård. Bygningen med sine grønne tage er indlejret i terrasselandskabet og bygget helt naturligt over flere niveauer, så tyngdekraften altid sikrer en blid vinfremstilling. De mindre, friske vine lagres i ståltanke, de større vine og alle Pinots i træfade.

Udover vingården driver familien også flere hoteller og en Michelin-restaurant, som fik første stjerne helt tilbage i 1969 og den anden i 1978. Og man fornemmer klart at Kellers vine også er skabt til at ledsage blændende gastronomi. Glem alt om endimensionelle, frugtsøde bællevine. I Kellers vine er der altid en superfin struktur og balance … og en tydelig mineralitet fra den undergrund stokkene stortrives i.

Vi har hevet et udvalg af Kellers vine hjem og kan ikke vente med at høre, hvad I synes om dem. Det er ingen hemmelighed, vi har selv har optur over vinene – dels fordi de er utroligt vellavede og velsmagende, dels fordi de prismæssigt bestemt ikke er dumme set i forhold til, hvad man hurtigt kommer til at betale for samme kvalitet i Bourgogne. Så giv dem et skud og tøv ikke med at fortælle os din mening.

 

Smagt blindt vil man uden at ryste på hånden sige Champagne – endda en af de bedre af slagsen. Men vi er altså i tyske Baden. Retfærdigvis skal det siges at den er alene skabt på en af de tre klassiske Champagne-druer - nemlig Chardonnay - og efter helt samme metode som i Champagne.

Den lysegule farve og fine bobler lukker op for duften af pærer, friskskårne æbler, fersken, blomster og ristet brød. Vi er ude i en Brut, så smagen er til den friske, tørre side med masser af elegance og frugt. Alt i alt en fyldig og perfekt afbalanceret mousserende vin fra winemaker Friedrich Keller, som spænder imponerende bredt.

Prøv den alene eller til fisk, skaldyr eller de lettere sommerretter. Og husk at lade nogle stykker ligge til årene der kommer. Den har nemlig klart potentialet til at blive endnu sjovere.

Keller er indbegrebet af den tyske vinregion Baden og er intet mindre end en legende på de kanter. Det er klart en af de helt store tyske bannerførere for kvalitet, hvilket igen blev understreget i 2019, da stedets nuværende winemaker Friedrich Keller blev kåret til Årets Vinmager” af Gault&Millau.

Kellers marker ligger i Kaiserstuhl, som er den varmeste og mest solrige vinregion i Tyskland, hvor vulkansk undergrund og løss aflejringer, giver geniale dyrkningsforhold. Her tryller Friedrich Keller især med Pinot Noir og Chardonnay med en tydelig inspiration fra Bourgogne. Dertil kommer en mindre produktion af Pinot Blanc og Pinot Gris, som bestemt også kan noget ud fra egen præmis.  

Keller går helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig og er et klassisk familieforetagende. Friedrich er tredje generation og tog over efter sin far Fritz i 2016. Mens Fritz var ved roret, byggede Keller en helt ny og topmoderne vingård. Bygningen med sine grønne tage er indlejret i terrasselandskabet og bygget helt naturligt over flere niveauer, så tyngdekraften altid sikrer en blid vinfremstilling. De mindre, friske vine lagres i ståltanke, de større vine og alle Pinots i træfade.

Udover vingården driver familien også flere hoteller og en Michelin-restaurant, som fik første stjerne helt tilbage i 1969 og den anden i 1978. Og man fornemmer klart at Kellers vine også er skabt til at ledsage blændende gastronomi. Glem alt om endimensionelle, frugtsøde bællevine. I Kellers vine er der altid en superfin struktur og balance … og en tydelig mineralitet fra den undergrund stokkene stortrives i.

Vi har hevet et udvalg af Kellers vine hjem og kan ikke vente med at høre, hvad I synes om dem. Det er ingen hemmelighed, vi har selv har optur over vinene – dels fordi de er utroligt vellavede og velsmagende, dels fordi de prismæssigt bestemt ikke er dumme set i forhold til, hvad man hurtigt kommer til at betale for samme kvalitet i Bourgogne. Så giv dem et skud og tøv ikke med at fortælle os din mening.

 

Faktablad
LandTyskland
Producent Franz Keller
RegionBaden
Årgang2019
Volume75CL
DruerPinot Noir
KategoriChampagne
Kollistørrelse6
KollitypeOCC