Indlæser...

Franz Keller Achkarren Spätburgunder 2020

SKU
7347
249,00 kr v. 6 stk. 299,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1299,00 kr
6299,00 kr249,00 kr

Her må vi bare sige, at klassifikationen som en lokal vin ikke på nogen måde...

Her må vi bare sige, at klassifikationen som en lokal vin ikke på nogen måde yder vinen retfærdighed. Bare ved at dufte til vinen stryger tankerne afsted henimod rød Bourgogne fra en af de øverste hylder. Virkelig en imponerende vin som winemaker Friedrich Keller fra Baden har skruet sammen her. 

Stokkene står i jord med et meget højt indhold af kalk og jern, hvilket er med til at give vinen en mega blæret mineralitet. Høst og sortering sker ved håndkraft. Modningen tager 18 måneder og finder sted i franske barriques.

Duften er latterlig elegant og kommer med brombær, hindbær, jordbær, mørke kirsebær og lette krydderier. Smagen har et vidunderligt silkeagtigt flow og forener på bedste vis balance, magt og elegance. Helt igennem forrygende.   

Keller er indbegrebet af den tyske vinregion Baden og er intet mindre end en legende på de kanter. Det er klart en af de helt store tyske bannerførere for kvalitet, hvilket igen blev understreget i 2019, da stedets nuværende winemaker Friedrich Keller blev kåret til Årets Vinmager” af Gault&Millau.

Kellers marker ligger i Kaiserstuhl, som er den varmeste og mest solrige vinregion i Tyskland, hvor vulkansk undergrund og løss aflejringer, giver geniale dyrkningsforhold. Her tryller Friedrich Keller især med Pinot Noir og Chardonnay med en tydelig inspiration fra Bourgogne. Dertil kommer en mindre produktion af Pinot Blanc og Pinot Gris, som bestemt også kan noget ud fra egen præmis.  

Keller går helt tilbage til tiden lige efter 2. Verdenskrig og er et klassisk familieforetagende. Friedrich er tredje generation og tog over efter sin far Fritz i 2016. Mens Fritz var ved roret, byggede Keller en helt ny og topmoderne vingård. Bygningen med sine grønne tage er indlejret i terrasselandskabet og bygget helt naturligt over flere niveauer, så tyngdekraften altid sikrer en blid vinfremstilling. De mindre, friske vine lagres i ståltanke, de større vine og alle Pinots i træfade.

Udover vingården driver familien også flere hoteller og en Michelin-restaurant, som fik første stjerne helt tilbage i 1969 og den anden i 1978. Og man fornemmer klart at Kellers vine også er skabt til at ledsage blændende gastronomi. Glem alt om endimensionelle, frugtsøde bællevine. I Kellers vine er der altid en superfin struktur og balance … og en tydelig mineralitet fra den undergrund stokkene stortrives i.

Vi har hevet et udvalg af Kellers vine hjem og kan ikke vente med at høre, hvad I synes om dem. Det er ingen hemmelighed, vi har selv har optur over vinene – dels fordi de er utroligt vellavede og velsmagende, dels fordi de prismæssigt bestemt ikke er dumme set i forhold til, hvad man hurtigt kommer til at betale for samme kvalitet i Bourgogne. Så giv dem et skud og tøv ikke med at fortælle os din mening.

 

Faktablad
Volume75CL
LandTyskland
RegionBaden
Producent Franz Keller
Årgang2019
DruerPinot Noir
KategoriRød
Du vil også kunne lide