Indlæser...

Failla Pinot Noir Sonoma Coast 2021

SKU
2625
279,00 kr v. 12 stk. 349,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1349,00 kr
6349,00 kr319,00 kr
12349,00 kr279,00 kr

Skoleeksempel på Pinot Noir fra den nye verden … med winemaker Ehren Jordan stående med...

Skoleeksempel på Pinot Noir fra den nye verden … med winemaker Ehren Jordan stående med pegepinden ved tavlen. Mere frugt end du normalt finder i rød Bourgogne, som så til gengæld har lidt flere noter fra jorden, den er dyrket i. Begge er fantastiske på hver deres måde, så gør dig selv den tjeneste at smage hyppigt fra begge lejre.

Duften melder om brombær, vilde hindbær, urter, røde roser og frisk bagværk. I munden træder friske blåbær og hindbær frem sammen med kirsebærlikør, oregano, salvie og en anelse hvid peber og mint. Ingen skarpe kanter her – til gengæld en lang, blød finish.

På toppen nu og de næste 6-7 år. Kan snildt nydes helt alene … uden mad eller andre mennesker.

Vinous
The 2021 Pinot Noir (Sonoma Coast) is laced with an intriguing array of crushed raspberry, mint, blood orange and star anise nuances. Medium in body and lifted in feel, this pretty appellation-level Pinot will drink well right out of the gate.

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Californien. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
Producent Failla
DistriktSonoma Coast
Årgang2021
DruerPinot Noir
KategoriRød