Dominique Cornin Pouilly-Fuissé Clos du Roy 2020

SKU
7175
319,00 kr. v. 6 stk. 379,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1379,00 kr.
6379,00 kr.319,00 kr.

Fabelagtig Pouilly-Fuissé fra Chardonnay-stokke, der går helt tilbage til 1920, da Ford T trillede rundt i land og by. Druerne dyrkes efter biodynamiske metoder, som Dominique Cornin var en af de første til at gå over til.

Der høstes i hånden og efter fermentering modnes halvdelen af vinen i 600 liter store tønder og den anden halvdel i mindre fade på 228 liter. Herefter får vinen 12 måneder på ståltank. Ud kommer en vin der oser af klasse og gode stunder.

Stik snuden i glasset og nyd duften af modne ferskner, grillet ananas, æbler, citrus og hvide blomster. Smagen emmer af elegance og lader frugt og mineraliteten fra den kalkstensrige undergrund komme frit til orde. Svært ikke at blive glad her.

Robert Parker
Formerly the domaine's Clos Reyssié bottling, renamed in the aftermath of the invention of Pouilly-Fuissé's premiers crus, the 2020 Pouilly-Fuissé Clos du Roy offers up aromas of confit citrus, orange zest, freshly baked bread and classy new oak. Medium to full-bodied, satiny and layered, it's rich and textural, with lively acids and a saline finish.

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden. 

Fabelagtig Pouilly-Fuissé fra Chardonnay-stokke, der går helt tilbage til 1920, da Ford T trillede rundt i land og by. Druerne dyrkes efter biodynamiske metoder, som Dominique Cornin var en af de første til at gå over til.

Der høstes i hånden og efter fermentering modnes halvdelen af vinen i 600 liter store tønder og den anden halvdel i mindre fade på 228 liter. Herefter får vinen 12 måneder på ståltank. Ud kommer en vin der oser af klasse og gode stunder.

Stik snuden i glasset og nyd duften af modne ferskner, grillet ananas, æbler, citrus og hvide blomster. Smagen emmer af elegance og lader frugt og mineraliteten fra den kalkstensrige undergrund komme frit til orde. Svært ikke at blive glad her.

Robert Parker
Formerly the domaine's Clos Reyssié bottling, renamed in the aftermath of the invention of Pouilly-Fuissé's premiers crus, the 2020 Pouilly-Fuissé Clos du Roy offers up aromas of confit citrus, orange zest, freshly baked bread and classy new oak. Medium to full-bodied, satiny and layered, it's rich and textural, with lively acids and a saline finish.

Skal man opremse vinproducenternes elite i det sydligste Bourgogne vil Dominique Cornin uvilkårligt blive nævnt som en af de første. Sammen med sønnen Romain skaber han især førsteklasses Pouilly-Fuissé så vinenglene rækker deres glas frem igen og igen. Dominique Cornin er samtidigt en af de helt store foregangsmænd inden for biodynamisk drift og fik allerede tilbage i 2003 sine marker certificeret som værende økologiske.

Cornin er et familieforetagende, der blev startet af Dominique Cornins oldefar, der plantede de første vinstokke for godt 100 år siden på marker ved foden af Chaintré, hvor Cornin stadig holder til. De gamle stokke er stadig i brug sammen med nye, der er kommet til sidenhen. Netop de gamle stokke med rødderne dybt nede i den kalkholdige jord er med til at give Cornins vine en særlig og yderst attraktiv mineralitet.

De første 80 år var familien Cornin med i et co-operativ, men i 1993 brød Dominique Cornin som den første ud og startede under eget navn. Det var et klogt træk, for det viste sig hurtigt at Cornin kunne producere endnu bedre vine på egen hånd.

I 2012 overdrog han formelt foretagendet til sønnen Romain, der har vist sig at have arvet Dominiques udstrakte talent. Samme Dominique er stadig med i foretagendet og det skulle ikke undre, at det er ham, der pløjer markerne … med hestetrukket plov som i gamle tider.

På den måde har tiden på nogle områder stået romantisk stille hos Cornin. Og på andre områder – ikke mindst de kvalitetsmæssige – er man helt up to date og fører an ind i fremtiden. 

Faktablad
LandFrankrig
Producent Dominique Cornin
RegionBourgogne
Sub RegionMaconnais
DistriktPouilly-Fuisse
Årgang2020
Volume75CL
DruerChardonnay
KategoriHvidvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC
Robert Parker93