Domaine Leflaive Puligny Montrachet 1er Cru Clavoillon 2013
Robert Parker
The 2013 Puligny-Montrachet 1er Cru Clavoillon has a sense of “coolness” on the nose, a little aloof at first and then deigning to present you with light limestone and flinty notes. The palate is taut on the entry with a touch of sour lemon that lends this Clavoillon fine tension and persistence. One feels that it is holding something back. What that is, you'll need a cool dark cellar to find out.
Vinous
Pale, bright yellow. Refined aromas of white peach, spices and minerals. Classier and higher in acidity than the Meursault, with apple and stone fruit flavors carrying well on the back end. This wine was being bottled on the day of my visit.
Beskrivelse af producenten
Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler. Familienavnet kan spores helt tilbage til år 1717 i Puligny, hvilket hyldes med speciele etiketter på Grand Cru vinene fra 2017. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Men først i 1905 blev vinhuset for alvor grundlagt af Joseph Leflaive, og domænet er stadig i den samme familie i dag. Joseph Leflaive opkøbte flere vinmarker: Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, som har givet Domaine Leflaive sit ekstraordinære renommé. I dag har familien 24 hektar - udelukkende tilplantet med Chardonnay - heriblandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru
Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.
I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornyes hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.
Anne-Claude Leflaive havde en stor indflydelse på domænet. Hun kom til som 3. generation af familien i 1990. Hun blev bl.a. fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, hun grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre døde alt for tidligt i 2015. I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn: Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domæne videre.
Robert Parker
The 2013 Puligny-Montrachet 1er Cru Clavoillon has a sense of “coolness” on the nose, a little aloof at first and then deigning to present you with light limestone and flinty notes. The palate is taut on the entry with a touch of sour lemon that lends this Clavoillon fine tension and persistence. One feels that it is holding something back. What that is, you'll need a cool dark cellar to find out.
Vinous
Pale, bright yellow. Refined aromas of white peach, spices and minerals. Classier and higher in acidity than the Meursault, with apple and stone fruit flavors carrying well on the back end. This wine was being bottled on the day of my visit.
Beskrivelse af producenten
Domaine Leflaive ligger i kommunen Puligny-Montrachet, en af Bourgogne-distriktets perler. Familienavnet kan spores helt tilbage til år 1717 i Puligny, hvilket hyldes med speciele etiketter på Grand Cru vinene fra 2017. Allerede i 1735 ejede familien Leflaive vinmarker i Puligny. Men først i 1905 blev vinhuset for alvor grundlagt af Joseph Leflaive, og domænet er stadig i den samme familie i dag. Joseph Leflaive opkøbte flere vinmarker: Le Chevalier, Le Bâtard, Les Bienvenus, Les Pucelles og La Clavoillon, som har givet Domaine Leflaive sit ekstraordinære renommé. I dag har familien 24 hektar - udelukkende tilplantet med Chardonnay - heriblandt 5 ha. med status af Grand Cru og 11 ha. med status af 1. Cru
Domaine Leflaive var og er stadig pionerer inden for først økologisk og siden biodynamisk produktion i Bourgogne, og få andre steder er man så stålsatte i troen på, at det kun kan lade sig gøre at skabe vidunderlige vine hvis man først efterstræber fuld biodiversitet i vinmarkerne og siden arbejder i harmoni mellem jordens og månens rytmer i kælderen.
I Leflaives produktion respekteres på én gang de gamle og kendte traditioner inden for vinfremstilling i Bourgogne samtidig med, at man følger den teknologiske udvikling. Traditionerne følges ved brugen af egetræsfade, hvoraf 30% fornyes hvert år. Desuden gennemgår vinen en langsom gæring og naturlig udvikling, inden den fyldes på flasker. De nye teknologiske installationer repræsenteres bl.a. af nye presser og tanke af rustfrit stål. Sidst men ikke mindst tempereres kældrene for at holde en konstant temperatur.
Anne-Claude Leflaive havde en stor indflydelse på domænet. Hun kom til som 3. generation af familien i 1990. Hun blev bl.a. fejret som “The best white wine maker in the world” I Decanter Magazine I 2006, hun grundlagde en særlig skole for biodynamik ”Ecole du Vin et des Terroirs” i Puligny-Montrachet, og nåede lige at modtage sine kollegaers fornemste hæder i form af ”The Winemakers' Winemaker Award” i 2014 inden hun desværre døde alt for tidligt i 2015. I dag er det hendes nevø og grundlæggeren Joseph Leflaives tipoldebarn: Brice de La Morandiere, der i 4. generation fører det stolte domæne videre.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Domaine Leflaive |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Côte d'Or |
Distrikt | Puligny-Montrachet |
Årgang | 2003 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker | 91-93 |
---|---|
Vinous | 91 |