Domaine Garon Cote-Rotie "Les Rochins" 2015

SKU
4428
569,00 kr. v. 6 stk. 699,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1699,00 kr.
6699,00 kr.569,00 kr.
Ikke på lager

Første årgang af Les Rochins kom så sent som i 2003 og var en fest fra start. 100% syrah fra Côte Brune parceller meget tæt på en af verdens mest berømte og bedste vinmarker – La Landonne.

Vinen har i 2015-årgangen ligget 18 måneder på franske egefade – heraf 30% nye. Produktionen er af beskeden størrelse. Det kan man så ikke sige om efterspørgslen, hvilket er til at forstå, når man sidder med et glas af den.

Farven er dyb rubinrød og duften fylder næsen med violer, solbær, blåbær, salami, peber, læder og eg. Masser af mørk frugt, kirsebær, røget kød, peber og krydderier bliver ved og ved med at folde sig ud i munden … det er Côte Rôtie fra allerøverste hylde.

I princippet drikkeklar fra frigivelsen, men vil du have det fulde udbytte af den, bør du væbne dig med tålmodighed i 3-4 år endnu. Og har du andet du skal nå at nyde først, er den også fantastisk om 20 år.

Robert Parker 94P
From a lieu-dit adjoining La Landonne and Côte Rozier, the 2015 Cote Rotie les Rochins shows remarkable purity of fruit. The cassis waves come crashing down terraced slopes in a rich, velvety wave. It's a bit jammy, in the character of the vintage, but what did you expect? It should drink well through its 20th birthday.

Vinous 93P
(35% new oak) Lurid ruby. Powerful, smoke- and spice-accented blueberry, cherry and violet aromas show excellent delineation and pick up olive and allspice notes with air. Sweet and broad on the palate, offering pliant dark berry liqueur and floral pastille flavors and a suggestion of spicecake. The impressively long finish features bright, minerally cut, an echo of sappy blue fruit and velvety tannins that come in late.

Fortsat sælge alle druerne til enorme Guigal eller tage skridtet og producere vin under eget navn for første gang siden starten i 1832? I 1995 valgte Garon-familien det sidste og i dag ender 90% af druerne på egne flasker. De sidste 10% får Guigal stadig lov til at købe – for gammelt venskabs skyld.
For alle elskere af Côte Rôtie var Garon-familiens beslutning den helt rigtige. Fra deres vingård i Ampuis i den nordlige del af Rhône-dalen kommer nemlig førsteklasses Côte Rôtie fra deres 5 hektar fordelt på Côte Blonde og Brune. Familien producerer i dag primært fire forskellige cuvéer af Côte Rôtie, der repræsenterer de forskellige terroirs under appellationen.

Hos Garon bliver der produceret efter traditionel metode. Med andre ord ryger der også hele klaser med stilk i pressen … godt 2/3 af druerne bliver dog afstilkede. Vinifikationen foregår på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lagrer på egefade – 30% nye – i mellem 18 og 24 måneder, alt efter årgang.

I Côte Rôtie må syrah druerne blandes med max 20% viognier. Jean-Francois Garon og hans søn Kevin har dog valgt at køre 100% syrah i alle deres udgaver af Côte Rôtie … og stor tak for dét. Garon-familiens produktion hører til i den meget lave ende … til gengæld er kvaliteten og efterspørgslen helt i top. Derfor er vi både glade og stolte over at have familiens værker på hylderne.

Første årgang af Les Rochins kom så sent som i 2003 og var en fest fra start. 100% syrah fra Côte Brune parceller meget tæt på en af verdens mest berømte og bedste vinmarker – La Landonne.

Vinen har i 2015-årgangen ligget 18 måneder på franske egefade – heraf 30% nye. Produktionen er af beskeden størrelse. Det kan man så ikke sige om efterspørgslen, hvilket er til at forstå, når man sidder med et glas af den.

Farven er dyb rubinrød og duften fylder næsen med violer, solbær, blåbær, salami, peber, læder og eg. Masser af mørk frugt, kirsebær, røget kød, peber og krydderier bliver ved og ved med at folde sig ud i munden … det er Côte Rôtie fra allerøverste hylde.

I princippet drikkeklar fra frigivelsen, men vil du have det fulde udbytte af den, bør du væbne dig med tålmodighed i 3-4 år endnu. Og har du andet du skal nå at nyde først, er den også fantastisk om 20 år.

Robert Parker 94P
From a lieu-dit adjoining La Landonne and Côte Rozier, the 2015 Cote Rotie les Rochins shows remarkable purity of fruit. The cassis waves come crashing down terraced slopes in a rich, velvety wave. It's a bit jammy, in the character of the vintage, but what did you expect? It should drink well through its 20th birthday.

Vinous 93P
(35% new oak) Lurid ruby. Powerful, smoke- and spice-accented blueberry, cherry and violet aromas show excellent delineation and pick up olive and allspice notes with air. Sweet and broad on the palate, offering pliant dark berry liqueur and floral pastille flavors and a suggestion of spicecake. The impressively long finish features bright, minerally cut, an echo of sappy blue fruit and velvety tannins that come in late.

Fortsat sælge alle druerne til enorme Guigal eller tage skridtet og producere vin under eget navn for første gang siden starten i 1832? I 1995 valgte Garon-familien det sidste og i dag ender 90% af druerne på egne flasker. De sidste 10% får Guigal stadig lov til at købe – for gammelt venskabs skyld.
For alle elskere af Côte Rôtie var Garon-familiens beslutning den helt rigtige. Fra deres vingård i Ampuis i den nordlige del af Rhône-dalen kommer nemlig førsteklasses Côte Rôtie fra deres 5 hektar fordelt på Côte Blonde og Brune. Familien producerer i dag primært fire forskellige cuvéer af Côte Rôtie, der repræsenterer de forskellige terroirs under appellationen.

Hos Garon bliver der produceret efter traditionel metode. Med andre ord ryger der også hele klaser med stilk i pressen … godt 2/3 af druerne bliver dog afstilkede. Vinifikationen foregår på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lagrer på egefade – 30% nye – i mellem 18 og 24 måneder, alt efter årgang.

I Côte Rôtie må syrah druerne blandes med max 20% viognier. Jean-Francois Garon og hans søn Kevin har dog valgt at køre 100% syrah i alle deres udgaver af Côte Rôtie … og stor tak for dét. Garon-familiens produktion hører til i den meget lave ende … til gengæld er kvaliteten og efterspørgslen helt i top. Derfor er vi både glade og stolte over at have familiens værker på hylderne.

Fortsat sælge alle druerne til enorme Guigal eller tage skridtet og producere vin under eget navn for første gang siden starten i 1832? I 1995 valgte Garon-familien det sidste og i dag ender 90% af druerne på egne flasker. De sidste 10% får Guigal stadig lov til at købe – for gammelt venskabs skyld.
For alle elskere af Côte Rôtie var Garon-familiens beslutning den helt rigtige. Fra deres vingård i Ampuis i den nordlige del af Rhône-dalen kommer nemlig førsteklasses Côte Rôtie fra deres 5 hektar fordelt på Côte Blonde og Brune. Familien producerer i dag primært fire forskellige cuvéer af Côte Rôtie, der repræsenterer de forskellige terroirs under appellationen.

Hos Garon bliver der produceret efter traditionel metode. Med andre ord ryger der også hele klaser med stilk i pressen … godt 2/3 af druerne bliver dog afstilkede. Vinifikationen foregår på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lagrer på egefade – 30% nye – i mellem 18 og 24 måneder, alt efter årgang.

I Côte Rôtie må syrah druerne blandes med max 20% viognier. Jean-Francois Garon og hans søn Kevin har dog valgt at køre 100% syrah i alle deres udgaver af Côte Rôtie … og stor tak for dét. Garon-familiens produktion hører til i den meget lave ende … til gengæld er kvaliteten og efterspørgslen helt i top. Derfor er vi både glade og stolte over at have familiens værker på hylderne.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Domaine Garon
RegionRhone
Sub RegionNord Rhone
DistriktCote Rotie
Årgang2015
Volume75CL
DruerSyrah
KategoriRødvin
KollitypeOCC

Jeb Dunnuck
The 2015 Côte Rôtie Les Rochins comes all from the same named lieu-dit which is brown schist soils. It’s mostly destemmed (there’s 20% stems) and sees 21 months in French oak. Loaded with smoky, meaty, barbecue notions, full-bodied, ripe, and sexy, with a core of blackberry and raspberry fruit, this terrific 2015 has sweet tannin, no hard edges, and a great finish. Like a lot of 2015s, it’s already hard to resist, yet is going to cruise for 15 years or more.

Here’s what I wrote two years ago when I first tasted these 2015s from winemaker Kevin Garon: “Don’t miss the 2015s, as these are the finest wines I’ve tasted from this estate.” I stand by that statement today and I hope readers were able to latch on to a few bottles of these beauties. The 2016s don’t match the 2015s, but are still beautiful, elegant wines.