Domaine d'Orfeuilles Les Moelleux Vouvray Nature 2016
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 199,00 kr. | |
6 | 199,00 kr. | 159,00 kr. |
Forrygende sød Vouvray på biodynamisk dyrket Chenin Blanc der er blevet angrebet af ædel råddenskab … som man siger. På det stadie har de mistet en meget stor del af deres vandindhold, men har oceaner af sødme og koncentrat. I de rette hænder – såsom Bernard Herivaults - giver det nogle af klodens mest interessante vine.
Druerne håndplukkes og presses meget blidt over 7 til 8 timer. Herefter fermenteres juicen i egetønder uden tilsætning af noget som helst. Efter færdig modning filtreres vinen og kommer på flaske i løbet af foråret.
Farven er smuk gylden og lukker for en imponerende symfoni af aromaer – fersken, pærer, kvæder, melon og vild honning. Smagen er dyb og sødlig uden på noget tidspunkt at være sukret. Masser af mineralitet, nuancer og en lang finish, der vidner om blændende håndværk.
Der er blevet dyrket glimrende vin i Vouvray-regionen i Loire-dalen siden middelalderen. Alligevel lever de lidt en skyggetilværelse sammenlignet med eksempelvis Bordeaux, Bourgogne, Rhône og Champagne. Det er på mange måder en skam – især når man smager vinene fra d’Orfeuilles.
Domaine d’Orfeuilles blev grundlagt af Paul Herivault i 1947 ovenpå resterne af en gammel middelalderborg. I dag er det hans søn Bernard Herivault som styrer domainet … og det sker kompromisløst efter alle biodynamiske regler. Glem alt om kunstgødning, tilsætning af gær, sulfitter og den slags. Det er den rene, naturlige vare og den smager ganske forrygende om det er hans tørre, halvsøde, søde eller mousserende vine, der er i glasset.
Som altid i Vouvray er det Chenin Blanc det handler om. Og i Loire-dalen har Chenin Blanc de perfekte vækstbetingelser både når det kommer til klima og jordforhold. Ligesom Vouvray er Chenin Blanc måske en anelse overset, men det er i vores optik en ret så interessant drue, som skaber ganske komplekse vine, der samtidig lagrer sindssygt godt. Flere af Bernard Herivaults vine holder snildt topformen i 40 år … og der findes såmænd over 100 år gamle Chenin Blanc vine, som stadig pisker med halen.
Der er aldrig blevet lavet mere virkelig god vin som i dag, men skal man være en lille smule kritisk, så er der en tendens til at vinene bliver ret ens stilmæssigt. Her er det befriende og forfriskende at støde på d’Orfeuilles, hvor du får både stor originalitet, velsmag og førsteklasses håndværk udsprunget af dyb respekt for naturen. Og som et lille ekstra plus så er Vouvray bare et af de mest elegante vinnavne, der findes … klasser over eksempelvis Saale-Unstrut.
Forrygende sød Vouvray på biodynamisk dyrket Chenin Blanc der er blevet angrebet af ædel råddenskab … som man siger. På det stadie har de mistet en meget stor del af deres vandindhold, men har oceaner af sødme og koncentrat. I de rette hænder – såsom Bernard Herivaults - giver det nogle af klodens mest interessante vine.
Druerne håndplukkes og presses meget blidt over 7 til 8 timer. Herefter fermenteres juicen i egetønder uden tilsætning af noget som helst. Efter færdig modning filtreres vinen og kommer på flaske i løbet af foråret.
Farven er smuk gylden og lukker for en imponerende symfoni af aromaer – fersken, pærer, kvæder, melon og vild honning. Smagen er dyb og sødlig uden på noget tidspunkt at være sukret. Masser af mineralitet, nuancer og en lang finish, der vidner om blændende håndværk.
Der er blevet dyrket glimrende vin i Vouvray-regionen i Loire-dalen siden middelalderen. Alligevel lever de lidt en skyggetilværelse sammenlignet med eksempelvis Bordeaux, Bourgogne, Rhône og Champagne. Det er på mange måder en skam – især når man smager vinene fra d’Orfeuilles.
Domaine d’Orfeuilles blev grundlagt af Paul Herivault i 1947 ovenpå resterne af en gammel middelalderborg. I dag er det hans søn Bernard Herivault som styrer domainet … og det sker kompromisløst efter alle biodynamiske regler. Glem alt om kunstgødning, tilsætning af gær, sulfitter og den slags. Det er den rene, naturlige vare og den smager ganske forrygende om det er hans tørre, halvsøde, søde eller mousserende vine, der er i glasset.
Som altid i Vouvray er det Chenin Blanc det handler om. Og i Loire-dalen har Chenin Blanc de perfekte vækstbetingelser både når det kommer til klima og jordforhold. Ligesom Vouvray er Chenin Blanc måske en anelse overset, men det er i vores optik en ret så interessant drue, som skaber ganske komplekse vine, der samtidig lagrer sindssygt godt. Flere af Bernard Herivaults vine holder snildt topformen i 40 år … og der findes såmænd over 100 år gamle Chenin Blanc vine, som stadig pisker med halen.
Der er aldrig blevet lavet mere virkelig god vin som i dag, men skal man være en lille smule kritisk, så er der en tendens til at vinene bliver ret ens stilmæssigt. Her er det befriende og forfriskende at støde på d’Orfeuilles, hvor du får både stor originalitet, velsmag og førsteklasses håndværk udsprunget af dyb respekt for naturen. Og som et lille ekstra plus så er Vouvray bare et af de mest elegante vinnavne, der findes … klasser over eksempelvis Saale-Unstrut.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Domaine d'Orfeuilles |
Region | Loire |
Sub Region | Middle Loire |
Distrikt | Touraine |
Sub distrikt | Vouvray |
Årgang | 2016 |
Volume | 75CL |
Druer | Chenin Blanc |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |