Indlæser...

Cliff Lede Sauvignon Blanc 2019

SKU
2838
199,00 kr v. 12 stk. 239,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1239,00 kr
6239,00 kr215,00 kr
12239,00 kr199,00 kr

Det er blevet lidt in blandt nogle vintjenere ikke at kunne lide Sauvignon Blanc. Men...

Det er blevet lidt in blandt nogle vintjenere ikke at kunne lide Sauvignon Blanc. Men Cliff Ledes kan de sjovt nok godt lide … og det forstår vi så glimrende.

Winemaker Christopher Tynon anvender druer fra flere forskellige marker i Napa … med hver deres karakteristika. Hovedparten er plukket fra gamle vinstokke i Eastern Rutherford og har en fantastisk densitet, fedme og citrusnoter. To andre førende vinmarker i Calistoga bidrager også og fra den østlige side af Napa indgår druer med en livlig syre grundet de lidt køligere vækstforhold. Druerne håndhøstes i de kølige nattetimer for at fastholde renhed og mineralitet. Der presses i hele klaser og vinen lagres på en blanding af nye fade, stål samt betonæg og fermenteringen foretages køligt.

Glæd din næse med duften af citrus, lime og nyslået græs i fuldent balance. Smagen beholder citrusnoterne, som møder orange marmelade, pære, lavendel-honning, ananas, melon, grapefrugt og et afsluttende knips litchi.

Nydes i godt selskab, som kun bliver smukkere efter hvert glas.

Cliff Lede (udtales lay-dee) har i hvert fald to store passioner her i livet – vin og rockmusik. Da han i 2002 købte en 60 acre stor landejendom i Stags Leap District i Napa Valley og grundlagde Cliff Lede Vineyards, inddelte han straks markerne i områder, der blev opkaldt efter hans foretrukne rocknumre og albums. Derfor kan du fra Cliff Lede nyde vin fra eksempelvis ”My Generation” og ”Dark Side of the Moon”. Men tag endelig ikke fejl af den noget flippede navngivning. Spørger man eksempelvis Robert Parker hører Cliff Lede Vineyards hjemme i Napa Valleys absolutte superliga og bliver bare bedre og bedre for hvert år.

Cliff Lede er om nogen Bordeaux-entusiast, hvilket skinner kraftigt igennem på hans produktion. Der fokuseres næsten udelukkende på Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc … på nær to vine, hvor andre af de klassiske druer fra Bordeaux får lov til at være med.

Men hvordan kan man skabe en så massiv succes på kun 16 år? Det kan man, hvis man går all in. Får fingre i fantastiske vinmarker, knokler som en besat, investerer big time i topmoderne produktionsmetoder og faciliteter … og fra start allierer sig med en af Napas mest estimerede vinavlere, David Abreu. Læg dertil at Cliff Lede år for år har håndplukket førende kapaciteter til sit hold, så det i dag er en af vinverdenens mest respektindgydende A-kæder, der sammen scorer topkarakterer på stribe. Her skal da lige nævnes Christopher Tynan, som i disse år regnes blandt galaksens hotteste winemakers … hvis ikke den allerskarpeste.

Cliff Ledes udtalte iværksættertrang ledte i 2009 til købet af det mindre vinbrug Breggo Cellars i Anderson Valley. Cliff Lede omdøbte stedet til FEL Wines som en hyldest til sin mor Florence Elsie Lede. To år senere overtog Lede-familien også Savoy Vineyard - nogle af Anderson Valleys absolut bedste marker med Pinot Noir og Chardonnay. Under FEL-navnet skaber winemaker Ryan Hodgins Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris med druer fra markerne i Anderson Valley og fra Sonoma Coast … alle sammen livsglade vine man bare ikke kan lade være med at vende tilbage til igen og igen. 

Læs meget mere om Cliff Lede Vineyards på cliffledevineyards.com og om FEL på felwines.com. Og når du nu er i gang, så tjek også lige poetryinn.com ud. Det er Cliff Ledes lille luksushotel i Stags Lead District lige ud til områdets fantastiske vinmarker. Rigtig god tur!

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
Producent Cliff Lede
DistriktNapa Valley
Årgang2019
DruerSauvignon Blanc
KategoriHvid
Winespectator91
Wine Enthusiast93