Château Troplong Mondot 2009
Robert Parker
It boasts an inky/purple color along with a gorgeous bouquet of mocha, chocolate, blackberry and cassis fruit, an unctuous texture, a full-bodied, viscous mouthfeel and a skyscraper-like, multilayered finish. This spectacular wine is nearly overwhelming in its richness, thickness and intensity. Once all its baby fat falls away, the terroir characteristics and additional nuances will emerge. This blockbuster, fabulous Troplong Mondot will benefit from 10-15 years of cellaring and keep for three decades or more. It is not shy either, bouncing over the palate with 15.5% natural alcohol. The 2009 Troplong Mondot will provide plenty of competition for the 2010, 2005 and 2000. It comes closest in style to the prodigious 1990 that proprietress Christine Valette produced 22 years ago. A phenomenal effort, it unquestionably justifies its relatively new Premier Grand Cru St.-Emilion status. Readers should keep in mind that the 1990, which probably has lower acidity and not the level of concentration found in the 2009, is drinking incredibly well at age 22 and reveals no signs of falling apart.
Med sine 43 ha. er Château Troplong Mondot et af Saint-Emilions største slotte. Slottets historie går tilbage til 1745 da Abbe Raymond de Seze valgte at opføre det smukke slot på bakken bag Saint-Emilion.
Slottet skifter ejer adskillige gange, men ender i 1936 i hænderne på Axexander Valette, der var en af de store Bordeaux negocianter i mellemkrigstiden. Slottet har derefter været i Valette familiens eje frem til sommeren 2017, hvor familien valgte at sælge til det franske forsikringsselskab SOCR. Fra 1980 viede Axexander Valettes barnebarn Christine Valette og hendes mand Xavier Pariente deres liv at løfte Château Troplong Mondot til toppen af Saint Emilion.
Med en god pose entusiasme udadtil, og massive investeringer indadtil, lykkedes projektet over al forventning, og i dag er Troplong Mondot løftet op blandt de allerypperste slotte, ikke bare i Saint-Emilion, men i hele Bordeaux.
Slottet er derfor blevet en af de mest opsigtsvækkende succeshistorier på højre bred i anden halvdel af det 20. århundrede. Særligt årgang 1989 og 1990 blev milepæle i forvandlingen. En af de helt store belønninger for Château Troplong Mondot, kom i 2006 da slottet ved revisionen af klassifikationen for vinene fra Saint-Emilion blev forfremmet til Premier Grand Cru Classe B. En position som er blevet forsvaret ved den seneste revision i 2012.
I 2010 åbnede man en Bed & Breakfast - Les Belles Perdrix - der i 2012 blev udvidet med en restaurant med den unge David Charrier som køkkenchef. Han fik frie hænder, og blev i 2016 belønnet med den første Michelin stjerne.
Troplong Mondot er dedikerede til at skabe mere biodiversitet og passe på naturen. Allerede i 2012-høsten kom ca. 1/3 af frugten fra økologisk dyrkede parceller, og flere heste er kommet til for at hjælpe med pløjningen. Vinmarkerne er beplantet med Merlot (85%), Cabernet Sauvignon (13%) og en lille portion Cabernet Franc (2%). I kælderen er et optisk sorteringsanlæg blevet taget i brug, og siden 2009 har man praktiseret såkaldt mikrofermentering i 600 liters fade af en del af høsten for at få flere kort på hånden, når den endelige vin skal sammenstikkes.
Kommer i 12 stk. og 6 stk. trækasser.
Robert Parker
It boasts an inky/purple color along with a gorgeous bouquet of mocha, chocolate, blackberry and cassis fruit, an unctuous texture, a full-bodied, viscous mouthfeel and a skyscraper-like, multilayered finish. This spectacular wine is nearly overwhelming in its richness, thickness and intensity. Once all its baby fat falls away, the terroir characteristics and additional nuances will emerge. This blockbuster, fabulous Troplong Mondot will benefit from 10-15 years of cellaring and keep for three decades or more. It is not shy either, bouncing over the palate with 15.5% natural alcohol. The 2009 Troplong Mondot will provide plenty of competition for the 2010, 2005 and 2000. It comes closest in style to the prodigious 1990 that proprietress Christine Valette produced 22 years ago. A phenomenal effort, it unquestionably justifies its relatively new Premier Grand Cru St.-Emilion status. Readers should keep in mind that the 1990, which probably has lower acidity and not the level of concentration found in the 2009, is drinking incredibly well at age 22 and reveals no signs of falling apart.
Med sine 43 ha. er Château Troplong Mondot et af Saint-Emilions største slotte. Slottets historie går tilbage til 1745 da Abbe Raymond de Seze valgte at opføre det smukke slot på bakken bag Saint-Emilion.
Slottet skifter ejer adskillige gange, men ender i 1936 i hænderne på Axexander Valette, der var en af de store Bordeaux negocianter i mellemkrigstiden. Slottet har derefter været i Valette familiens eje frem til sommeren 2017, hvor familien valgte at sælge til det franske forsikringsselskab SOCR. Fra 1980 viede Axexander Valettes barnebarn Christine Valette og hendes mand Xavier Pariente deres liv at løfte Château Troplong Mondot til toppen af Saint Emilion.
Med en god pose entusiasme udadtil, og massive investeringer indadtil, lykkedes projektet over al forventning, og i dag er Troplong Mondot løftet op blandt de allerypperste slotte, ikke bare i Saint-Emilion, men i hele Bordeaux.
Slottet er derfor blevet en af de mest opsigtsvækkende succeshistorier på højre bred i anden halvdel af det 20. århundrede. Særligt årgang 1989 og 1990 blev milepæle i forvandlingen. En af de helt store belønninger for Château Troplong Mondot, kom i 2006 da slottet ved revisionen af klassifikationen for vinene fra Saint-Emilion blev forfremmet til Premier Grand Cru Classe B. En position som er blevet forsvaret ved den seneste revision i 2012.
I 2010 åbnede man en Bed & Breakfast - Les Belles Perdrix - der i 2012 blev udvidet med en restaurant med den unge David Charrier som køkkenchef. Han fik frie hænder, og blev i 2016 belønnet med den første Michelin stjerne.
Troplong Mondot er dedikerede til at skabe mere biodiversitet og passe på naturen. Allerede i 2012-høsten kom ca. 1/3 af frugten fra økologisk dyrkede parceller, og flere heste er kommet til for at hjælpe med pløjningen. Vinmarkerne er beplantet med Merlot (85%), Cabernet Sauvignon (13%) og en lille portion Cabernet Franc (2%). I kælderen er et optisk sorteringsanlæg blevet taget i brug, og siden 2009 har man praktiseret såkaldt mikrofermentering i 600 liters fade af en del af høsten for at få flere kort på hånden, når den endelige vin skal sammenstikkes.
Kommer i 12 stk. og 6 stk. trækasser.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Troplong-Mondot |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Saint-Émilion |
Årgang | 2009 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |