Château Talbot 1989
Château Talbot er i dag den største ejendom i Saint-Julien, og har en enestående beliggenhed ved Girondes flodmunding. Vinslottet har en rig historie, og selve navnet stammer fra Connétable Talbot, jarl af Shrewsbury, guvernør i Guyenne såvel som at være en berømt engelsk militærkommandant. Han blev besejret i slaget ved Castillon i 1453, og slottet blev opkaldt til ære for ham. Da vinene fra Médoc og Graves, på ordre fra kejser Napoleon III, i 1855 blev klassificeret, blev ejendommen rangeret til 4. Cru. Slottet tilhørte i flere årtier Marquis de Aux, men blev i 1918 købt af Désiré Cordier. I dag er det 5. generation af familien Bignon-Cordier, der fortsat er ved roret.
Robert Parker
The 1989 Talbot may not be so backward and closed as the 1989 from its sister chateau, Gruaud-Larose, but it is a fascinating wine that resembles the 1982, although the 1982 possessed more weight and extract. The 1989 is more elegant, with none of the exotic spice and meaty, leathery aromas of the 1982. Opaque black/ruby, with a huge bouquet of black fruits and spices, this highly extracted, medium to full-bodied wine is voluptuous on the palate, with a fine finish. Lower in acidity than the 1982, but higher in tannin than the 1986, the 1989 Talbot promises to drink well during its first decade of life, but keep for up to 20 years.
Slottet flasker årligt ca. 360.000 flasker af førstevinen Château Talbot 4. Cru og ca. 100.000 flasker af andenvinen Connétable (de) Talbot. Desuden lavet Talbot hvidvinen Caillou Blanc, som er den eneste hvidvin fra Saint Julien. Château Talbot råder over en 102 ha, der grænser op til Château Léoville Las Cases (2. Cru), Château Léoville Barton (2. Cru) og Château Léoville Poyferré (2. Cru). Vinene fra Saint-Julien-appellationen udmærker sig ved deres naturlige finesse og vellykkede balance. Deres stil skaber en glimrende blanding mellem Margaux-vinenes elegance og Pauillac-vinenes kraft. Slottets røde vine er elegante og fløjlsagtige med flotte aromaer af sorte bær, cedertræ og violer.
Teamet hos Talbot består af Jean-Michel Laporte og Nancy Bignon-Cordier i godsets generelle ledelsesopgaver. Arbejdet i vingården står Damien Hostein i spidsen for. Han kender og elsker hver eneste plante på ejendommen, som han har haft tæt interaktion med i lang tid. Jean-Max Drouilhet begyndte i 2007 som kældermester. Vinene bliver lavet med værdifuld rådgivning fra den anerkendte ønolog Eric Boissenot og konsulent Stéphane Derenoncourt. Dette arbejde fører til vine der er konsekvent rige, mens de forbliver ekstremt elegante.
Den glatte smag og deres silkebløde tanniner gør det muligt at drikke dem unge såvel som efter længere tids lagring. Med tiden udvikler de en delikat, kompleks aromatisk buket med toner af cedertræ og Havana-tobak.
Château Talbot er i dag den største ejendom i Saint-Julien, og har en enestående beliggenhed ved Girondes flodmunding. Vinslottet har en rig historie, og selve navnet stammer fra Connétable Talbot, jarl af Shrewsbury, guvernør i Guyenne såvel som at være en berømt engelsk militærkommandant. Han blev besejret i slaget ved Castillon i 1453, og slottet blev opkaldt til ære for ham. Da vinene fra Médoc og Graves, på ordre fra kejser Napoleon III, i 1855 blev klassificeret, blev ejendommen rangeret til 4. Cru. Slottet tilhørte i flere årtier Marquis de Aux, men blev i 1918 købt af Désiré Cordier. I dag er det 5. generation af familien Bignon-Cordier, der fortsat er ved roret.
Robert Parker
The 1989 Talbot may not be so backward and closed as the 1989 from its sister chateau, Gruaud-Larose, but it is a fascinating wine that resembles the 1982, although the 1982 possessed more weight and extract. The 1989 is more elegant, with none of the exotic spice and meaty, leathery aromas of the 1982. Opaque black/ruby, with a huge bouquet of black fruits and spices, this highly extracted, medium to full-bodied wine is voluptuous on the palate, with a fine finish. Lower in acidity than the 1982, but higher in tannin than the 1986, the 1989 Talbot promises to drink well during its first decade of life, but keep for up to 20 years.
Slottet flasker årligt ca. 360.000 flasker af førstevinen Château Talbot 4. Cru og ca. 100.000 flasker af andenvinen Connétable (de) Talbot. Desuden lavet Talbot hvidvinen Caillou Blanc, som er den eneste hvidvin fra Saint Julien. Château Talbot råder over en 102 ha, der grænser op til Château Léoville Las Cases (2. Cru), Château Léoville Barton (2. Cru) og Château Léoville Poyferré (2. Cru). Vinene fra Saint-Julien-appellationen udmærker sig ved deres naturlige finesse og vellykkede balance. Deres stil skaber en glimrende blanding mellem Margaux-vinenes elegance og Pauillac-vinenes kraft. Slottets røde vine er elegante og fløjlsagtige med flotte aromaer af sorte bær, cedertræ og violer.
Teamet hos Talbot består af Jean-Michel Laporte og Nancy Bignon-Cordier i godsets generelle ledelsesopgaver. Arbejdet i vingården står Damien Hostein i spidsen for. Han kender og elsker hver eneste plante på ejendommen, som han har haft tæt interaktion med i lang tid. Jean-Max Drouilhet begyndte i 2007 som kældermester. Vinene bliver lavet med værdifuld rådgivning fra den anerkendte ønolog Eric Boissenot og konsulent Stéphane Derenoncourt. Dette arbejde fører til vine der er konsekvent rige, mens de forbliver ekstremt elegante.
Den glatte smag og deres silkebløde tanniner gør det muligt at drikke dem unge såvel som efter længere tids lagring. Med tiden udvikler de en delikat, kompleks aromatisk buket med toner af cedertræ og Havana-tobak.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Talbot |
Region | Bordeaux |
Sub Region | Médoc |
Distrikt | Saint-Julien |
Årgang | 1989 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker | 90 |
---|