Château Talbot 1982

Château Talbot er i dag den største ejendom i Saint-Julien, og har en enestående beliggenhed ved Girondes flodmunding.  Vinslottet har en rig historie, og selve navnet stammer fra Connétable Talbot, jarl af Shrewsbury, guvernør i Guyenne såvel som at være en berømt engelsk militærkommandant. Han blev besejret i slaget ved Castillon i 1453, og slottet blev opkaldt til ære for ham. Da vinene fra Médoc og Graves, på ordre fra kejser Napoleon III, i 1855 blev klassificeret, blev ejendommen rangeret til 4. Cru. Slottet tilhørte i flere årtier Marquis de Aux, men blev i 1918 købt af Désiré Cordier. I dag er det 5. generation af familien Bignon-Cordier, der fortsat er ved roret.

Robert Parker 

Along with the 1986, the 1982 is one of the greatest Talbots ever made. Far more evolved than its stablemate, Gruaud Larose, it exhibits a dense garnet color to the rim along with a huge, sweet, exotic nose of charcoal, beef blood, licorice, herbs, and black fruits. A hint of figs suggests borderline overripeness, but the wine remains fleshy and full-bodied with sweet tannin and an expansive, heady mouthfeel. While fully mature, it should hold for another decade.

Slottet flasker årligt ca. 360.000 flasker af førstevinen Château Talbot 4. Cru og ca. 100.000 flasker af andenvinen Connétable (de) Talbot. Desuden lavet Talbot hvidvinen Caillou Blanc, som er den eneste hvidvin fra Saint Julien. Château Talbot råder over en 102 ha, der grænser op til Château Léoville Las Cases (2. Cru), Château Léoville Barton (2. Cru) og Château Léoville Poyferré (2. Cru). Vinene fra Saint-Julien-appellationen udmærker sig ved deres naturlige finesse og vellykkede balance. Deres stil skaber en glimrende blanding mellem Margaux-vinenes elegance og Pauillac-vinenes kraft. Slottets røde vine er elegante og fløjlsagtige med flotte aromaer af sorte bær, cedertræ og violer.

Teamet hos Talbot består af Jean-Michel Laporte og Nancy Bignon-Cordier i godsets generelle ledelsesopgaver. Arbejdet i vingården står Damien Hostein i spidsen for. Han kender og elsker hver eneste plante på ejendommen, som han har haft tæt interaktion med i lang tid. Jean-Max Drouilhet begyndte i 2007 som kældermester. Vinene bliver lavet med værdifuld rådgivning fra den anerkendte ønolog Eric Boissenot og konsulent Stéphane Derenoncourt. Dette arbejde fører til vine der er konsekvent rige, mens de forbliver ekstremt elegante.

Den glatte smag og deres silkebløde tanniner gør det muligt at drikke dem unge såvel som efter længere tids lagring. Med tiden udvikler de en delikat, kompleks aromatisk buket med toner af cedertræ og Havana-tobak.

Château Talbot er i dag den største ejendom i Saint-Julien, og har en enestående beliggenhed ved Girondes flodmunding.  Vinslottet har en rig historie, og selve navnet stammer fra Connétable Talbot, jarl af Shrewsbury, guvernør i Guyenne såvel som at være en berømt engelsk militærkommandant. Han blev besejret i slaget ved Castillon i 1453, og slottet blev opkaldt til ære for ham. Da vinene fra Médoc og Graves, på ordre fra kejser Napoleon III, i 1855 blev klassificeret, blev ejendommen rangeret til 4. Cru. Slottet tilhørte i flere årtier Marquis de Aux, men blev i 1918 købt af Désiré Cordier. I dag er det 5. generation af familien Bignon-Cordier, der fortsat er ved roret.

Robert Parker 

Along with the 1986, the 1982 is one of the greatest Talbots ever made. Far more evolved than its stablemate, Gruaud Larose, it exhibits a dense garnet color to the rim along with a huge, sweet, exotic nose of charcoal, beef blood, licorice, herbs, and black fruits. A hint of figs suggests borderline overripeness, but the wine remains fleshy and full-bodied with sweet tannin and an expansive, heady mouthfeel. While fully mature, it should hold for another decade.

Slottet flasker årligt ca. 360.000 flasker af førstevinen Château Talbot 4. Cru og ca. 100.000 flasker af andenvinen Connétable (de) Talbot. Desuden lavet Talbot hvidvinen Caillou Blanc, som er den eneste hvidvin fra Saint Julien. Château Talbot råder over en 102 ha, der grænser op til Château Léoville Las Cases (2. Cru), Château Léoville Barton (2. Cru) og Château Léoville Poyferré (2. Cru). Vinene fra Saint-Julien-appellationen udmærker sig ved deres naturlige finesse og vellykkede balance. Deres stil skaber en glimrende blanding mellem Margaux-vinenes elegance og Pauillac-vinenes kraft. Slottets røde vine er elegante og fløjlsagtige med flotte aromaer af sorte bær, cedertræ og violer.

Teamet hos Talbot består af Jean-Michel Laporte og Nancy Bignon-Cordier i godsets generelle ledelsesopgaver. Arbejdet i vingården står Damien Hostein i spidsen for. Han kender og elsker hver eneste plante på ejendommen, som han har haft tæt interaktion med i lang tid. Jean-Max Drouilhet begyndte i 2007 som kældermester. Vinene bliver lavet med værdifuld rådgivning fra den anerkendte ønolog Eric Boissenot og konsulent Stéphane Derenoncourt. Dette arbejde fører til vine der er konsekvent rige, mens de forbliver ekstremt elegante.

Den glatte smag og deres silkebløde tanniner gør det muligt at drikke dem unge såvel som efter længere tids lagring. Med tiden udvikler de en delikat, kompleks aromatisk buket med toner af cedertræ og Havana-tobak.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Château Talbot
RegionBordeaux
DistriktSaint-Julien
Årgang1982
Volume75CL
DruerCabernet Franc
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOWC
Robert Parker95