Château Pontet-Canet: Caisse Millésimes 1990-1994-1995-1996-1998-1999
Dette vinslot er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild.
Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far.
Rejsen mod en biodynamisk drøm
Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin.
Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
Robert Parker - 1990:
It seems to me that smart money might want to be chasing after recent efforts from this Pauillac vineyard that is well-situated across the street from Mouton-Rothschild. It is incontestable that the 1989 and 1990 Pontet-Canets are the property's best wines since 1961. The 1990 is as impressive as the similarly styled 1989. Dense purple in color, with a huge, smoky, cassis-scented nose, this well-constituted wine is very tannic, admirably deep, and in need of 5-8 years of cellaring. It is also under-valued.
Robert Parker - 1994:
One of the finest as well as longest-lived wines of the vintage, this opaque purple-colored 1994 needs 7-10 years of cellaring. This rich, impressive, full-bodied wine represents the finest Pontet-Canet produced since the 1961. This full-bodied, purely made wine is crammed with black currant fruit, as well as forbiddingly tannic and backward
Robert Parker - 1995:
The 1995 Pontet-Canet has shed some of its astringency and now appears to be the qualitative equivalent to the terrific, classic 1994. The fruit is sweeter and jammier, and the new oak more prominent in the 1995. This opaque purple-colored wine is medium to full-bodied, concentrated, layered, and long in the finish. I would not be surprised to see the 1995 edge out the brilliant 1994 in 15-20 years.
Robert Parker - 1996:
A classic Pauillac, the 1996 continues to flesh out, revealing an opaque purple color, and a magnificent creme de cassis nose reminiscent of the superb vintages of Mouton-Rothschild (Pontet-Canet's neighbor). The wine is full-bodied, as well as extraordinarily rich, ripe, and powerful, with layers of sweet black fruits intertwined with earth, minerals, and spicy oak. Massive on the palate, with lofty tannin, but equally high extract, this is a profound Pontet-Canet that may turn out to be even more classic and longer-lived than the 1995 and 1994. Terrific stuff!
Robert Parker - 1998:
A pleasant, dark ruby-colored, elegant Pauillac, the 1998 displays hollowness on the mid-palate along with notes of red and black currants, tobacco, dried herbs, and earth. Although solidly-made, there is not much depth.
Robert Parker - 1999:
Tasted at the Pontet-Canet vertical in London, the 1999 Château Pontet-Canet put in a respectable showing and demonstrated more class than either the 1996 or1982. Well-defined on the nose, there is a satisfying delivery of blackberry and blueberry fruit infused with dried blood and incense as it moves into its secondary stage. The palate is medium-bodied with classic tobacco-infused black fruit. There is nice salinity here, not a complex Pauillac by any stretch of the imagination, although there is impressive precision on the conservative finish. Probably at its peak now, the 1999 Pontet-Canet is a wine that never had lofty ambitions, but a wine that I would welcome on my table.
Dette vinslot er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild.
Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far.
Rejsen mod en biodynamisk drøm
Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin.
Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
Robert Parker - 1990:
It seems to me that smart money might want to be chasing after recent efforts from this Pauillac vineyard that is well-situated across the street from Mouton-Rothschild. It is incontestable that the 1989 and 1990 Pontet-Canets are the property's best wines since 1961. The 1990 is as impressive as the similarly styled 1989. Dense purple in color, with a huge, smoky, cassis-scented nose, this well-constituted wine is very tannic, admirably deep, and in need of 5-8 years of cellaring. It is also under-valued.
Robert Parker - 1994:
One of the finest as well as longest-lived wines of the vintage, this opaque purple-colored 1994 needs 7-10 years of cellaring. This rich, impressive, full-bodied wine represents the finest Pontet-Canet produced since the 1961. This full-bodied, purely made wine is crammed with black currant fruit, as well as forbiddingly tannic and backward
Robert Parker - 1995:
The 1995 Pontet-Canet has shed some of its astringency and now appears to be the qualitative equivalent to the terrific, classic 1994. The fruit is sweeter and jammier, and the new oak more prominent in the 1995. This opaque purple-colored wine is medium to full-bodied, concentrated, layered, and long in the finish. I would not be surprised to see the 1995 edge out the brilliant 1994 in 15-20 years.
Robert Parker - 1996:
A classic Pauillac, the 1996 continues to flesh out, revealing an opaque purple color, and a magnificent creme de cassis nose reminiscent of the superb vintages of Mouton-Rothschild (Pontet-Canet's neighbor). The wine is full-bodied, as well as extraordinarily rich, ripe, and powerful, with layers of sweet black fruits intertwined with earth, minerals, and spicy oak. Massive on the palate, with lofty tannin, but equally high extract, this is a profound Pontet-Canet that may turn out to be even more classic and longer-lived than the 1995 and 1994. Terrific stuff!
Robert Parker - 1998:
A pleasant, dark ruby-colored, elegant Pauillac, the 1998 displays hollowness on the mid-palate along with notes of red and black currants, tobacco, dried herbs, and earth. Although solidly-made, there is not much depth.
Robert Parker - 1999:
Tasted at the Pontet-Canet vertical in London, the 1999 Château Pontet-Canet put in a respectable showing and demonstrated more class than either the 1996 or1982. Well-defined on the nose, there is a satisfying delivery of blackberry and blueberry fruit infused with dried blood and incense as it moves into its secondary stage. The palate is medium-bodied with classic tobacco-infused black fruit. There is nice salinity here, not a complex Pauillac by any stretch of the imagination, although there is impressive precision on the conservative finish. Probably at its peak now, the 1999 Pontet-Canet is a wine that never had lofty ambitions, but a wine that I would welcome on my table.
Château Pontet-Canet er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild.
Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far.
Rejsen mod en biodynamisk drøm
Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin.
Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Pontet-Canet |
Region | Bordeaux |
Sub Region | Pauillac |
Årgang | Årgang |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |