Pétrus 2015

Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.

Robert Parker 100P

Medium to deep garnet-purple in color, the 2015 Petrus (bottled in mid-July 2017) opens in its own time to reveal crushed black cherries, warm plums, mulberries and cedar chest suggestions with touches of anise, lavender, beef drippings and wild thyme plus a waft of crushed rocks. Medium to full-bodied, it fills the palate with generous, exuberant, wonderfully layered red, black and perfumed blue fruits contrasted beautifully by very ripe, very fine-grained and very firm tannins plus an ethereal line of seamless acid, finishing long and minerally. Olivier Berrouet and his team have knocked it out of the park in 2015. Look for this Pétrus to build and unfold over the next 20 years and confidently cellar this legend for 40+ years.

At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.

Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.

I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.

Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.

Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.

Robert Parker 100P

Medium to deep garnet-purple in color, the 2015 Petrus (bottled in mid-July 2017) opens in its own time to reveal crushed black cherries, warm plums, mulberries and cedar chest suggestions with touches of anise, lavender, beef drippings and wild thyme plus a waft of crushed rocks. Medium to full-bodied, it fills the palate with generous, exuberant, wonderfully layered red, black and perfumed blue fruits contrasted beautifully by very ripe, very fine-grained and very firm tannins plus an ethereal line of seamless acid, finishing long and minerally. Olivier Berrouet and his team have knocked it out of the park in 2015. Look for this Pétrus to build and unfold over the next 20 years and confidently cellar this legend for 40+ years.

At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.

Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.

I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.

Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.

Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.

At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.

Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.

I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.

Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Château Petrus
RegionBordeaux
Sub RegionPomerol
Årgang2015
Volume75CL
DruerMerlot
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOWC
Robert Parker100
James Suckling100
Vinous98