Pétrus 1994
Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.
Robert Parker
The dark plum/ruby-tinged 2004 Petrus possesses high acidity as well as copious amounts of sweet cherries and black currants intermixed with hints of cola, earth, and truffles. Deep, medium-bodied, concentrated, ripe flavors are excruciatingly firm and tannic. This backward, structured, muscular Pomerol requires a decade of cellaring, but it possesses the potential to be the longest lived wine of the vintage, lasting 30-40 years.
At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.
Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.
I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.
Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.
Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.
Robert Parker
The dark plum/ruby-tinged 2004 Petrus possesses high acidity as well as copious amounts of sweet cherries and black currants intermixed with hints of cola, earth, and truffles. Deep, medium-bodied, concentrated, ripe flavors are excruciatingly firm and tannic. This backward, structured, muscular Pomerol requires a decade of cellaring, but it possesses the potential to be the longest lived wine of the vintage, lasting 30-40 years.
At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.
Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.
I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.
Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Petrus |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Pomerol |
Årgang | 1994 |
Volume | 75CL |
Druer | Merlot |
Kategori | Brugtmoms |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OWC |
Wine Enthusiast | 97 |
---|---|
Vinous | 93+ |
Robert Parker | 92 |
95 | Wine & Spirits Magazine |