Château Palmer 2019
James Suckling
So much sweet tobacco, stone, brambleberry and currant on the nose. The palate is full and compact with very polished tannins, yet they are solid and sturdy and run the length and width of the wine. Energetic acidity. Very structured and powerful, yet agile and impressive. Historic feel. From biodynamically grown grapes. This needs at least six years of bottle age to soften.
Tasted at the Château Palmer vertical in London, the 1989 Château Palmer has always been my favourite vintage from that decade after the 1983. The first bottle was unfortunately corked. The second was as it should be: the nose tensile with red berries, sous-bois, potpourri and strawberry pastille - lively and energetic. The palate is medium-bodied and vibrant right from the start, silky in texture with plenty of citrus fruit, gently building to a harmonious and detailed finish that lingers in the mouth. This is a magnificent Château Palmer that continues to effortlessly dish out so much vinous pleasure.
Der hersker bred enighed om, at Château Palmer er det eneste slot i kommunen Margaux, som reelt kan konkurrere kvalitetsmæssigt med Château Margaux. Château Palmers historie går tilbage til 1814, hvor en engelsk general ved navn Charles Palmer steg på diligencen fra Paris til Bordeaux. Overfor ham sad en efter sigende smuk, men ulykkelig enke, som havde været i hovedstaden for at afhænde sit vinslot. Det var ikke lykkedes hende at finde en køber, hvilket hun beklagede sig over til den britiske gentleman. Hvorvidt det skyldtes enkens udseende, hendes talegaver eller generalens ædelmodighed vides ikke, men da de to steg af diligencen i Bordeaux, var Mr. Palmer blevet ejer af et vinslot og enkens likvide situation var forbedret i allerhøjeste grad.
Château Palmer fremstår i dag som et af de mest perfektionistiske vinslotte i hele Bordeaux. Især siden 1960’erne har man fremstillet vine af ekstremt høj og stabil kvalitet, som i flere årgange har fået selv vine fra 1. Cru-slotte til at blegne. I 2006 blev Thomas Duroux hyret ind som manager og vinmager, og det har givet det i forvejen beundringsværdige vinslot, et ekstra gear.
Thomas Duroux og hans team begyndte i 2008 at eksperimentere med økologi, og nu har de gennemført en fuldstændig omlægning til biodynamisk produktion. I 2011 besluttede man at målet var biodynamisk produktion og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper, hvilket har ført til en formel certificering i 2017.
Det der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op. Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning. Seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene. På vingården, eksperimenteres der også med lydbølgemaskiner der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene, og forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl.
Château Palmer er med god grund blevet verdensberømt for sine usædvanligt maskuline og exceptionelt lagringsværdige vine.
James Suckling
So much sweet tobacco, stone, brambleberry and currant on the nose. The palate is full and compact with very polished tannins, yet they are solid and sturdy and run the length and width of the wine. Energetic acidity. Very structured and powerful, yet agile and impressive. Historic feel. From biodynamically grown grapes. This needs at least six years of bottle age to soften.
Tasted at the Château Palmer vertical in London, the 1989 Château Palmer has always been my favourite vintage from that decade after the 1983. The first bottle was unfortunately corked. The second was as it should be: the nose tensile with red berries, sous-bois, potpourri and strawberry pastille - lively and energetic. The palate is medium-bodied and vibrant right from the start, silky in texture with plenty of citrus fruit, gently building to a harmonious and detailed finish that lingers in the mouth. This is a magnificent Château Palmer that continues to effortlessly dish out so much vinous pleasure.
Der hersker bred enighed om, at Château Palmer er det eneste slot i kommunen Margaux, som reelt kan konkurrere kvalitetsmæssigt med Château Margaux. Château Palmers historie går tilbage til 1814, hvor en engelsk general ved navn Charles Palmer steg på diligencen fra Paris til Bordeaux. Overfor ham sad en efter sigende smuk, men ulykkelig enke, som havde været i hovedstaden for at afhænde sit vinslot. Det var ikke lykkedes hende at finde en køber, hvilket hun beklagede sig over til den britiske gentleman. Hvorvidt det skyldtes enkens udseende, hendes talegaver eller generalens ædelmodighed vides ikke, men da de to steg af diligencen i Bordeaux, var Mr. Palmer blevet ejer af et vinslot og enkens likvide situation var forbedret i allerhøjeste grad.
Château Palmer fremstår i dag som et af de mest perfektionistiske vinslotte i hele Bordeaux. Især siden 1960’erne har man fremstillet vine af ekstremt høj og stabil kvalitet, som i flere årgange har fået selv vine fra 1. Cru-slotte til at blegne. I 2006 blev Thomas Duroux hyret ind som manager og vinmager, og det har givet det i forvejen beundringsværdige vinslot, et ekstra gear.
Thomas Duroux og hans team begyndte i 2008 at eksperimentere med økologi, og nu har de gennemført en fuldstændig omlægning til biodynamisk produktion. I 2011 besluttede man at målet var biodynamisk produktion og siden 2014 er alle vinstokke blevet kultiveret efter biodynamiske principper, hvilket har ført til en formel certificering i 2017.
Det der foregår, er intet mindre end mesterligt, og siden 2009-årgangen er rapporterne om, at Château Palmer har revet tæppet væk under Château Rauzan-Ségla, Château Durfort-Vivens, Château Brane-Cantenac og selveste Château Margaux begyndt at hobe sig op. Thomas Duroux har med større og større begejstring og overbevisning berettet, at Château Palmer ikke havde kunne præstere på samme niveau, hvis man konservativt havde fastholdt de konventionelle metoder. Samtidig er flere ha. blevet inddraget for at skabe det Thomas Duroux kalder ”ægte biodiversitet”. Således har Château Palmer nu sit eget husdyrhold og producerer selv den nødvenlige gødning. Seneste tiltag er, at der plantes ferskentræer ude blandt vinstokkene for også at tilgodese fuglene. På vingården, eksperimenteres der også med lydbølgemaskiner der udsender lyde og vibrationer, som angiveligt skulle hjælpe til med en positiv udvikling af proteiner i vinstokkene, og forstøvning med naturlige gærceller frem for tilsætning af svovl.
Château Palmer er med god grund blevet verdensberømt for sine usædvanligt maskuline og exceptionelt lagringsværdige vine.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Palmer |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Margaux |
Årgang | 2019 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |