Château Montrose La Dame De Montrose 2014-2015-2016
La Dame de Montrose 2014, 2015 og 2016 - pakket i original trækasse. 2 flasker af hver.
La Dame du Montrose er andenvinen til en af Saint-Estèphes mest eftertragtede vine, Château Montrose, der er klassificeret som 2. Cru Classé. Vinen er lavet efter samme hysteriske principper som førstevinen, men fra de yngre vinstokke. År efter år arbejdes der mere og mere efter bæredygtige principper på slottet, hvilket for eksempel for nyligt har medført en gennemgribende renovering med enorme solcelleanlæg for at være selvforsynende med energi. Al høst foregår selvfølgelig i hånden. Herefter dobbeltsorteres de – først mekanisk og derefter i hånden. Efter en nænsom presning er vinen igennem en 25 dage lang temperaturkontrolleret maceration, hvorefter vinen lagres på 30% nye fade i ca. 12 måneder. Vinen er sammensat af 48% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 3% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot.
Robert Parker
The 2016 La Dame de Montrose is deep garnet-purple colored and gives up cassis, earth, tilled soil, truffles and chocolate-covered cherries on the nose. Medium-bodied, the palate is firm, elegant and restrained with a mineral finish.
Robert Parker
The 2015 La Dame de Montrose is a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot and 4% Petit Verdot that was picked between 15 September and 8 October. It has a perfumed, floral and pure bouquet with black cherries, blueberry and violets, all with commendable delineation for a deuxième vin. The palate is well balanced with a more sumptuous texture compared to its fellow Saint Estèphes, thanks to that lush Merlot that forms the core of this wine. It has commendable energy and feels approachable, therefore with 3-4 years in bottle, you should have yourself a fine if not exceptional La Dame de Montrose.
Robert Parker
The 2014 La Dame de Montrose lagged a long way behind the superlative Grand Vin at primeur, but has since made up some ground. Now in bottle, it has a nicely poised bouquet with red cherries, bilberry and crushed violets. The palate is medium-bodied with crisp acidity, tightly wound and linear, a conservative La Dame de Montrose that I suspect will age better than I originally thought.
Château Montrose udgør, side om side med Cos d'Estournel, superligaen i appellationen Saint-Estéphe. Slottets vine er kraftfulde og koncentrerede og elskes af verdens topanmeldere. Vi skal tilbage til slutningen af det 18. århundrede for at finde grundstenene til Château Montrose. Her blev slottet udskilt fra Château Calon-Ségur. I 1855 blev slottet hædret med klassifikationen som 2. Cru, mens Calon-Ségur måtte nøjes med en klassifikation som 3. Cru.
Den 95 hektar store vingård omgiver slottet og udhusene i et enkelt kontinuerligt feje, der stort set ikke har ændret sig siden klassifikationen i 1855. Dette er meget enestående og historisk sjældent. Ud over at dette gør at vingården er lettere at arbejde i, betyder det også, at den kan behandles som en enkelt enhed, hvilket giver ideelle betingelser for effektiv organisering, og til at overvåge tilstanden af hver parcel. Hos Montrose består hoveddelen af druesorterne af Cabernet Sauvignon (60 %), hvilket er typisk for de fineste Médoc-ejendomme. Cabernet Sauvignon yder sit bedste på varm, gruset og gennemtrængelig jord med lerunderlag, som hjælper med at opbevare det vand, vinstokkene har brug for under tørkeforhold. Dette er nøjagtig det terroir man finder hos Montrose. Derudover er vingården beplantet med Merlot (32%), Cabernet Franc (6%) og Petit Verdot (2%). Hos Montrose bringer Merlot et blidt, feminint præg sammen med silkebløde tanniner og aromatisk smag. Cabernet Franc er en sort af meget høj kvalitet, kendt for sine elegante aromaer, som giver friske og komplekse vine, mens Petit Verdot bringer farve sammen med behagelige krydderi- og pebersmag.
La Dame de Montrose 2014, 2015 og 2016 - pakket i original trækasse. 2 flasker af hver.
La Dame du Montrose er andenvinen til en af Saint-Estèphes mest eftertragtede vine, Château Montrose, der er klassificeret som 2. Cru Classé. Vinen er lavet efter samme hysteriske principper som førstevinen, men fra de yngre vinstokke. År efter år arbejdes der mere og mere efter bæredygtige principper på slottet, hvilket for eksempel for nyligt har medført en gennemgribende renovering med enorme solcelleanlæg for at være selvforsynende med energi. Al høst foregår selvfølgelig i hånden. Herefter dobbeltsorteres de – først mekanisk og derefter i hånden. Efter en nænsom presning er vinen igennem en 25 dage lang temperaturkontrolleret maceration, hvorefter vinen lagres på 30% nye fade i ca. 12 måneder. Vinen er sammensat af 48% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 3% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot.
Robert Parker
The 2016 La Dame de Montrose is deep garnet-purple colored and gives up cassis, earth, tilled soil, truffles and chocolate-covered cherries on the nose. Medium-bodied, the palate is firm, elegant and restrained with a mineral finish.
Robert Parker
The 2015 La Dame de Montrose is a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot and 4% Petit Verdot that was picked between 15 September and 8 October. It has a perfumed, floral and pure bouquet with black cherries, blueberry and violets, all with commendable delineation for a deuxième vin. The palate is well balanced with a more sumptuous texture compared to its fellow Saint Estèphes, thanks to that lush Merlot that forms the core of this wine. It has commendable energy and feels approachable, therefore with 3-4 years in bottle, you should have yourself a fine if not exceptional La Dame de Montrose.
Robert Parker
The 2014 La Dame de Montrose lagged a long way behind the superlative Grand Vin at primeur, but has since made up some ground. Now in bottle, it has a nicely poised bouquet with red cherries, bilberry and crushed violets. The palate is medium-bodied with crisp acidity, tightly wound and linear, a conservative La Dame de Montrose that I suspect will age better than I originally thought.
Château Montrose udgør, side om side med Cos d'Estournel, superligaen i appellationen Saint-Estéphe. Slottets vine er kraftfulde og koncentrerede og elskes af verdens topanmeldere. Vi skal tilbage til slutningen af det 18. århundrede for at finde grundstenene til Château Montrose. Her blev slottet udskilt fra Château Calon-Ségur. I 1855 blev slottet hædret med klassifikationen som 2. Cru, mens Calon-Ségur måtte nøjes med en klassifikation som 3. Cru.
Den 95 hektar store vingård omgiver slottet og udhusene i et enkelt kontinuerligt feje, der stort set ikke har ændret sig siden klassifikationen i 1855. Dette er meget enestående og historisk sjældent. Ud over at dette gør at vingården er lettere at arbejde i, betyder det også, at den kan behandles som en enkelt enhed, hvilket giver ideelle betingelser for effektiv organisering, og til at overvåge tilstanden af hver parcel. Hos Montrose består hoveddelen af druesorterne af Cabernet Sauvignon (60 %), hvilket er typisk for de fineste Médoc-ejendomme. Cabernet Sauvignon yder sit bedste på varm, gruset og gennemtrængelig jord med lerunderlag, som hjælper med at opbevare det vand, vinstokkene har brug for under tørkeforhold. Dette er nøjagtig det terroir man finder hos Montrose. Derudover er vingården beplantet med Merlot (32%), Cabernet Franc (6%) og Petit Verdot (2%). Hos Montrose bringer Merlot et blidt, feminint præg sammen med silkebløde tanniner og aromatisk smag. Cabernet Franc er en sort af meget høj kvalitet, kendt for sine elegante aromaer, som giver friske og komplekse vine, mens Petit Verdot bringer farve sammen med behagelige krydderi- og pebersmag.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Montrose |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Saint-Estephe |
Årgang | NV |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker | 91 |
---|