Château Montrose 2010
Dette er førstevinen fra Château Montrose, og er resultatet af streng udvælgelse på hvert produktionstrin. Struktureret, men med masser af elegance og den raffinement som en Grand Cru Classé udvikler med tiden. En delikat og kompleks bouquet. Vinene har et betydeligt lagringspotentiale og er usædvanligt langtidsholdbare. Modnet i 18 måneder på 60 % nye franske egetræsfade. Premiumvinen står for 35-40 % af Château Montroses samlede produktion.
En yderst sjælden vin, som kan være svær at få fingrene i, og vi er stolte af at kunne præsentere nogle af de bedste årgange af Château Montrose!
Robert Parker
This is considered to be among the greatest vintages ever made in Montrose, right up with the 1929, 1945, 1947, 1959, 1961, 1989, 1990 and 2009. Harvest was October 15 to 17. The wine has really come on since I last tasted it, and it needs at least another 10 years of cellaring. The blend was 53% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 9% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot. The wine is opaque black/blue, with an incredible nose of blueberry and blackberry liqueur, with hints of incense, licorice, and acacia flowers. Tannins are incredibly sweet and very present. The wine is full-bodied, even massive, with great purity, depth and a finish that goes on close to a minute. This is a 50- to 75-year-old wine that will repay handsomely those with good aging genes. (Note: The Chateau Montrose website gives an aging potential of 2020-2100.)
Château Montrose udgør, side om side med Cos d'Estournel, superligaen i appellationen Saint-Estéphe. Slottets vine er kraftfulde og koncentrerede og elskes af verdens topanmeldere. Vi skal tilbage til slutningen af det 18. århundrede for at finde grundstenene til Château Montrose. Her blev slottet udskilt fra Château Calon-Ségur. I 1855 blev slottet hædret med klassifikationen som 2. Cru, mens Calon-Ségur måtte nøjes med en klassifikation som 3. Cru.
Den 95 hektar store vingård omgiver slottet og udhusene i et enkelt kontinuerligt feje, der stort set ikke har ændret sig siden klassifikationen i 1855. Dette er meget enestående og historisk sjældent. Ud over at dette gør at vingården er lettere at arbejde i, betyder det også, at den kan behandles som en enkelt enhed, hvilket giver ideelle betingelser for effektiv organisering, og til at overvåge tilstanden af hver parcel.
Hos Montrose består hoveddelen af druesorterne af Cabernet Sauvignon (60 %), hvilket er typisk for de fineste Médoc-ejendomme. Cabernet Sauvignon yder sit bedste på varm, gruset og gennemtrængelig jord med lerunderlag, som hjælper med at opbevare det vand, vinstokkene har brug for under tørkeforhold. Dette er nøjagtig det terroir man finder hos Montrose. Derudover er vingården beplantet med Merlot (32%), Cabernet Franc (6%) og Petit Verdot (2%). Hos Montrose bringer Merlot et blidt, feminint præg sammen med silkebløde tanniner og aromatisk smag. Cabernet Franc er en sort af meget høj kvalitet, kendt for sine elegante aromaer, som giver friske og komplekse vine, mens Petit Verdot bringer farve sammen med behagelige krydderi- og pebersmag.
Dette er førstevinen fra Château Montrose, og er resultatet af streng udvælgelse på hvert produktionstrin. Struktureret, men med masser af elegance og den raffinement som en Grand Cru Classé udvikler med tiden. En delikat og kompleks bouquet. Vinene har et betydeligt lagringspotentiale og er usædvanligt langtidsholdbare. Modnet i 18 måneder på 60 % nye franske egetræsfade. Premiumvinen står for 35-40 % af Château Montroses samlede produktion.
En yderst sjælden vin, som kan være svær at få fingrene i, og vi er stolte af at kunne præsentere nogle af de bedste årgange af Château Montrose!
Robert Parker
This is considered to be among the greatest vintages ever made in Montrose, right up with the 1929, 1945, 1947, 1959, 1961, 1989, 1990 and 2009. Harvest was October 15 to 17. The wine has really come on since I last tasted it, and it needs at least another 10 years of cellaring. The blend was 53% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 9% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot. The wine is opaque black/blue, with an incredible nose of blueberry and blackberry liqueur, with hints of incense, licorice, and acacia flowers. Tannins are incredibly sweet and very present. The wine is full-bodied, even massive, with great purity, depth and a finish that goes on close to a minute. This is a 50- to 75-year-old wine that will repay handsomely those with good aging genes. (Note: The Chateau Montrose website gives an aging potential of 2020-2100.)
Château Montrose udgør, side om side med Cos d'Estournel, superligaen i appellationen Saint-Estéphe. Slottets vine er kraftfulde og koncentrerede og elskes af verdens topanmeldere. Vi skal tilbage til slutningen af det 18. århundrede for at finde grundstenene til Château Montrose. Her blev slottet udskilt fra Château Calon-Ségur. I 1855 blev slottet hædret med klassifikationen som 2. Cru, mens Calon-Ségur måtte nøjes med en klassifikation som 3. Cru.
Den 95 hektar store vingård omgiver slottet og udhusene i et enkelt kontinuerligt feje, der stort set ikke har ændret sig siden klassifikationen i 1855. Dette er meget enestående og historisk sjældent. Ud over at dette gør at vingården er lettere at arbejde i, betyder det også, at den kan behandles som en enkelt enhed, hvilket giver ideelle betingelser for effektiv organisering, og til at overvåge tilstanden af hver parcel.
Hos Montrose består hoveddelen af druesorterne af Cabernet Sauvignon (60 %), hvilket er typisk for de fineste Médoc-ejendomme. Cabernet Sauvignon yder sit bedste på varm, gruset og gennemtrængelig jord med lerunderlag, som hjælper med at opbevare det vand, vinstokkene har brug for under tørkeforhold. Dette er nøjagtig det terroir man finder hos Montrose. Derudover er vingården beplantet med Merlot (32%), Cabernet Franc (6%) og Petit Verdot (2%). Hos Montrose bringer Merlot et blidt, feminint præg sammen med silkebløde tanniner og aromatisk smag. Cabernet Franc er en sort af meget høj kvalitet, kendt for sine elegante aromaer, som giver friske og komplekse vine, mens Petit Verdot bringer farve sammen med behagelige krydderi- og pebersmag.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Montrose |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Saint-Estephe |
Årgang | 2010 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OWC |