La Mission Haut Brion 1989

Robert Parker
Both La Mission-Haut-Brion and Haut-Brion hit home runs in this vintage, which did not produce as many profound wines as the Bordeaux publicity machine suggested. 1989, the 200th anniversary of the French revolution, was an incredibly hot year (surpassed only by 1990 and 2003). Even from barrel the seamless 1989 La Mission revealed a special elixir aspect, tasting like it had been designed by Chanel. It still possesses a blue/purple color with only a hint of garnet creeping in, and the explosive aromatics offer up notes of licorice, creme de cassis, blueberry liqueur, smoky barbecue meats, truffles and graphite. If that’s not enough to get one salivating, the palate has never disappointed either.
Full-bodied with extraordinary opulence as well as sweet, well-integrated, velvety tannins, this fresh, lively, blockbuster La Mission appears to be one of those rare wines that never goes through a closed, unfriendly stage. It has been a compelling, multidimensional effort from barrel, in its infancy, and as it heads into late adolescence. A remarkable tour de force in winemaking, it is one of the all-time profound La Mission-Haut-Brions. Anticipated maturity: now-2050.

Château La Mission Haut-Brion har rødder tilbage til 1500-tallet. Den moderne æra begyndte for slottet i 1919, da den amerikanske familie, Woltners, købte slottet. De forblev ejere frem til 1983, hvor de solgte slottet til Clarence Dillon, ejeren af naboslottet - det ikoniske Château Haut-Brion. Kort efter opkøbet, genplantede Clarence store dele af vinmarken. Efterfølgende byggede han en ny vinkælder som stod færdig i 1987, med nyere gennemførte renoveringer i 2007. I 2009 gennemgik Liv-Ex, den førende globale markedsplads for fine vine, 1855-klassificeringen for at skabe en ny klassificering for Bordeauxvine. Her blev ​​Château La Mission Haut-Brion medtaget som en Premier Cru-vin!

Ifølge Rober Parker, er La Mission Haut-Brion en af de bedste vine i verden. I Vintage Profile skrev han: "I min personlige samling har jeg flere flasker La Mission Haut-Brion end nogen anden vin i verden. La Mission har været en af ​​de bedste vine i lang tid, og en af ​​de mest konstante, hvad angår kvalitet.”

Det smukke Bordeauxslot strækker sig over 29 hektar, med 25 hektar røde druer: Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. De sidste 4 hektar er reserveret til hvidvinsproduktion, med Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne håndhøstes i nattetimerne før daggry, da de kølige temperaturer er med til at bibeholde syren i druerne og minimere risikoen for oxidering. Druerne gennemgår en nådesløs selektering i mark og kælder, inden druerne presses. Vinen fra Château La Mission Haut-Brion har høstet 100P et utal af gange, og er et samlerobjekt for de største bordeaux-elskere, med årtiers lagringspotentiale.

Robert Parker
Both La Mission-Haut-Brion and Haut-Brion hit home runs in this vintage, which did not produce as many profound wines as the Bordeaux publicity machine suggested. 1989, the 200th anniversary of the French revolution, was an incredibly hot year (surpassed only by 1990 and 2003). Even from barrel the seamless 1989 La Mission revealed a special elixir aspect, tasting like it had been designed by Chanel. It still possesses a blue/purple color with only a hint of garnet creeping in, and the explosive aromatics offer up notes of licorice, creme de cassis, blueberry liqueur, smoky barbecue meats, truffles and graphite. If that’s not enough to get one salivating, the palate has never disappointed either.
Full-bodied with extraordinary opulence as well as sweet, well-integrated, velvety tannins, this fresh, lively, blockbuster La Mission appears to be one of those rare wines that never goes through a closed, unfriendly stage. It has been a compelling, multidimensional effort from barrel, in its infancy, and as it heads into late adolescence. A remarkable tour de force in winemaking, it is one of the all-time profound La Mission-Haut-Brions. Anticipated maturity: now-2050.

Château La Mission Haut-Brion har rødder tilbage til 1500-tallet. Den moderne æra begyndte for slottet i 1919, da den amerikanske familie, Woltners, købte slottet. De forblev ejere frem til 1983, hvor de solgte slottet til Clarence Dillon, ejeren af naboslottet - det ikoniske Château Haut-Brion. Kort efter opkøbet, genplantede Clarence store dele af vinmarken. Efterfølgende byggede han en ny vinkælder som stod færdig i 1987, med nyere gennemførte renoveringer i 2007. I 2009 gennemgik Liv-Ex, den førende globale markedsplads for fine vine, 1855-klassificeringen for at skabe en ny klassificering for Bordeauxvine. Her blev ​​Château La Mission Haut-Brion medtaget som en Premier Cru-vin!

Ifølge Rober Parker, er La Mission Haut-Brion en af de bedste vine i verden. I Vintage Profile skrev han: "I min personlige samling har jeg flere flasker La Mission Haut-Brion end nogen anden vin i verden. La Mission har været en af ​​de bedste vine i lang tid, og en af ​​de mest konstante, hvad angår kvalitet.”

Det smukke Bordeauxslot strækker sig over 29 hektar, med 25 hektar røde druer: Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. De sidste 4 hektar er reserveret til hvidvinsproduktion, med Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne håndhøstes i nattetimerne før daggry, da de kølige temperaturer er med til at bibeholde syren i druerne og minimere risikoen for oxidering. Druerne gennemgår en nådesløs selektering i mark og kælder, inden druerne presses. Vinen fra Château La Mission Haut-Brion har høstet 100P et utal af gange, og er et samlerobjekt for de største bordeaux-elskere, med årtiers lagringspotentiale.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Château La Mission Haut Brion
RegionBordeaux
DistriktPessac-Leognan
Årgang1989
Volume75CL
DruerCabernet Franc
KategoriBrugtmoms
Kollistørrelse1
KollitypeOCC
Robert Parker100