La Mission Haut Brion 1982
Robert Parker
The most powerful, concentrated, and enormously endowed La Mission-Haut-Brion between 1975 and 2000, this wine still seems very backward and yet oh, so promising. I have gone back and forth over its life, wondering whether it is a modern-day clone of the 1959 or 1961, but more and more I am leaning toward the 1959. The wine has a murky, opaque plum/garnet color with no lightening at the edge. With hours of aeration, the wine begins to reveal a prodigious perfume of black fruits, scorched earth, licorice, truffles, and some graphite as well as damp earth. Enormously concentrated, with extraordinary power and depth, this wine continues to remind me of a modern-day equivalent of the 1959. The interesting comparison, of course, is the 1989, and for the future, probably the 2000. The 1989 has sweeter tannin, more finesse and elegance, but perhaps not the sheer power, muscle, and palate impact of this extraordinary wine. Both of them are pure perfection for my palate, but completely different in style. The 2000 has as much extract and power, but tastes slightly more refined. The 1982 still reveals plenty of tannin, which should guarantee it at least another three decades of longevity. This is clearly a 50-year wine. Anticipated maturity: 2007-2040.
Château La Mission Haut-Brion har rødder tilbage til 1500-tallet. Den moderne æra begyndte for slottet i 1919, da den amerikanske familie, Woltners, købte slottet. De forblev ejere frem til 1983, hvor de solgte slottet til Clarence Dillon, ejeren af naboslottet - det ikoniske Château Haut-Brion. Kort efter opkøbet, genplantede Clarence store dele af vinmarken. Efterfølgende byggede han en ny vinkælder som stod færdig i 1987, med nyere gennemførte renoveringer i 2007. I 2009 gennemgik Liv-Ex, den førende globale markedsplads for fine vine, 1855-klassificeringen for at skabe en ny klassificering for Bordeauxvine. Her blev Château La Mission Haut-Brion medtaget som en Premier Cru-vin!
Ifølge Rober Parker, er La Mission Haut-Brion en af de bedste vine i verden. I Vintage Profile skrev han: "I min personlige samling har jeg flere flasker La Mission Haut-Brion end nogen anden vin i verden. La Mission har været en af de bedste vine i lang tid, og en af de mest konstante, hvad angår kvalitet.”
Det smukke Bordeauxslot strækker sig over 29 hektar, med 25 hektar røde druer: Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. De sidste 4 hektar er reserveret til hvidvinsproduktion, med Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne håndhøstes i nattetimerne før daggry, da de kølige temperaturer er med til at bibeholde syren i druerne og minimere risikoen for oxidering. Druerne gennemgår en nådesløs selektering i mark og kælder, inden druerne presses. Vinen fra Château La Mission Haut-Brion har høstet 100P et utal af gange, og er et samlerobjekt for de største bordeaux-elskere, med årtiers lagringspotentiale.
Robert Parker
The most powerful, concentrated, and enormously endowed La Mission-Haut-Brion between 1975 and 2000, this wine still seems very backward and yet oh, so promising. I have gone back and forth over its life, wondering whether it is a modern-day clone of the 1959 or 1961, but more and more I am leaning toward the 1959. The wine has a murky, opaque plum/garnet color with no lightening at the edge. With hours of aeration, the wine begins to reveal a prodigious perfume of black fruits, scorched earth, licorice, truffles, and some graphite as well as damp earth. Enormously concentrated, with extraordinary power and depth, this wine continues to remind me of a modern-day equivalent of the 1959. The interesting comparison, of course, is the 1989, and for the future, probably the 2000. The 1989 has sweeter tannin, more finesse and elegance, but perhaps not the sheer power, muscle, and palate impact of this extraordinary wine. Both of them are pure perfection for my palate, but completely different in style. The 2000 has as much extract and power, but tastes slightly more refined. The 1982 still reveals plenty of tannin, which should guarantee it at least another three decades of longevity. This is clearly a 50-year wine. Anticipated maturity: 2007-2040.
Château La Mission Haut-Brion har rødder tilbage til 1500-tallet. Den moderne æra begyndte for slottet i 1919, da den amerikanske familie, Woltners, købte slottet. De forblev ejere frem til 1983, hvor de solgte slottet til Clarence Dillon, ejeren af naboslottet - det ikoniske Château Haut-Brion. Kort efter opkøbet, genplantede Clarence store dele af vinmarken. Efterfølgende byggede han en ny vinkælder som stod færdig i 1987, med nyere gennemførte renoveringer i 2007. I 2009 gennemgik Liv-Ex, den førende globale markedsplads for fine vine, 1855-klassificeringen for at skabe en ny klassificering for Bordeauxvine. Her blev Château La Mission Haut-Brion medtaget som en Premier Cru-vin!
Ifølge Rober Parker, er La Mission Haut-Brion en af de bedste vine i verden. I Vintage Profile skrev han: "I min personlige samling har jeg flere flasker La Mission Haut-Brion end nogen anden vin i verden. La Mission har været en af de bedste vine i lang tid, og en af de mest konstante, hvad angår kvalitet.”
Det smukke Bordeauxslot strækker sig over 29 hektar, med 25 hektar røde druer: Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. De sidste 4 hektar er reserveret til hvidvinsproduktion, med Sémillon og Sauvignon Blanc. Druerne håndhøstes i nattetimerne før daggry, da de kølige temperaturer er med til at bibeholde syren i druerne og minimere risikoen for oxidering. Druerne gennemgår en nådesløs selektering i mark og kælder, inden druerne presses. Vinen fra Château La Mission Haut-Brion har høstet 100P et utal af gange, og er et samlerobjekt for de største bordeaux-elskere, med årtiers lagringspotentiale.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château La Mission Haut Brion |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Pessac-Leognan |
Årgang | 1982 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc |
Kategori | Brugtmoms |
Kollistørrelse | 2 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker | 100 |
---|