Chanin Sanford & Benedict Vineyard Chardonnay 2020

SKU
7097
Tilbudspris 475,00 kr. v. 6 stk. 649,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1649,00 kr.
6649,00 kr.475,00 kr.

Gavin Chanin kommer her med en mineralsk og intens Chardonnay fra de ældste stokke på Sanford & Benedict Vineyard, som blev beplantet tilbage i 1971 og er toppen af poppen i Santa Barbara County.

Efter munter presning lå vinen sammen med kvaset på franske egefade i 15 måneder. Derefter over på flaske uden at blive filtreret.

Duften kommer svævende med friske æbler, pærer, ananas, popcorn med smør og strøget tændstik. Så er turen kommet til smagen, der serverer bagte æbler, cantaloupe melon, hyldeblomst, citrus, mandler og lette strejf af vanilje. Ren og skær klasse.

Vi er big time fans af alle Gavins Chardonnay-tryllerier og vi må bare sige at Chanin holder niveauet også i 2020-årgangen. Smag den!

Gavin Chanin kommer her med en mineralsk og intens Chardonnay fra de ældste stokke på Sanford & Benedict Vineyard, som blev beplantet tilbage i 1971 og er toppen af poppen i Santa Barbara County.

Efter munter presning lå vinen sammen med kvaset på franske egefade i 15 måneder. Derefter over på flaske uden at blive filtreret.

Duften kommer svævende med friske æbler, pærer, ananas, popcorn med smør og strøget tændstik. Så er turen kommet til smagen, der serverer bagte æbler, cantaloupe melon, hyldeblomst, citrus, mandler og lette strejf af vanilje. Ren og skær klasse.

Vi er big time fans af alle Gavins Chardonnay-tryllerier og vi må bare sige at Chanin holder niveauet også i 2020-årgangen. Smag den!

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.

Faktablad
LandUSA
Producent Chanin
RegionCalifornia
Sub RegionCentral Coast
DistriktSanta Barbara County
Sub distriktSta. Rita Hills
Årgang2020
Volume75CL
DruerChardonnay
KategoriHvidvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

Gastro / René Langdahl 95P
Vi snakker verdensklasse nu. En chardonnay der uden problemer kunne indsættes i en smagning med de største Puligny-Montrachet...også på Grand Cru niveau. Gavin Chanin har omkring siden 2010 været uerklæret leder af balance-bevægelsen. Sanford & Benedict er Sta. Rita Hills´ældste mark og rummer myriader af forskellige chardonnay-kloner. Oser af klasse, appelsinblomst, kvali-egetræ, sur fløde, smerteintensitet og uendelig i eftersmagen

Vinous
The 2020 Chardonnay Sanford & Benedict Vineyard emerges from the original parcel of own-rooted vines planted in 1971. Crushed rocks, sage, mint, citrus and white flowers lend nuance to a bright, airy Chardonnay that is all understatement. The 2020 is not an obvious wine, but for readers who enjoy subtlety and nuance, this is very hard to beat.

Robert Parker
The 2020 Chardonnay Sanford & Benedict Vineyard has soft scents of panna cotta, Meyer lemon, crushed almonds and beeswax, with additional nuances emerging as it spends time in the glass. Medium-bodied and silky with bright bursts of acidity, it features creamy citrus fruits and a touch of texture that draws out the finish.

Jeb Dunnuck
Coming from one of the top sites in the Sta. Rita Hills, the 2020 Chardonnay Sanford & Benedict Vineyard spent 15 months in 20% new French oak. A brilliant effort, it reveals pure, crisp notes of orchard fruits, chalky minerality, honeyed flowers, and brioche. These carry to a medium-bodied Chardonnay that stays tight and compact on the palate, with good mid-palate density, integrated yet high acidity, and a distinct salinity and minerality on the finish. It's another brilliant, classy, age-worthy Chardonnay that should keep for 10-15 years.

These latest releases from Gavin Chanin are pretty much straight-up brilliant across the board. Gavin pulls from some of the top sites in Santa Barbara County and favors a little bit of stems depending on the vineyard and aging in mostly neutral barrels. These are pure, classic, incredibly impressive wines that offer plenty of enjoyment in their youth, yet they can also evolve and age gracefully. As I write in the reviews, these wines are rarely about power and opulence and shine for their remarkable elegance, purity, and finesse. I love the wines.