Aalto PS 2020 Jeroboam (500CL)
Dette er Aalto på EPO....den har bare et ekstra gear på alle niveauer. Utroligt koncentreret med god fedme, power og sødme.
En mere koncentreret udgave af Aalto. Druerne til PS (Pagos Seleccionadas) kommer fra udvalgte parceller i La Horra og La Aguilera med 60-90 år gamle vinstokke.
Der høstes udelukkende ved håndkraft, og frugten selekteres omhyggeligt, inden den vinificeres. Vinen lagres i 19 måneder på nye franske egefade.
Nærmest blæksort vin i glasset. Frisk, frugtig duft af blåbær, brombær og mørke blommer med tydelige fadnoter og et strejf af chokolade. Smagen er opulent og åbenbarer lag af brombær, blommelikør, lakrids, vanilje, krydderier, kaffebønner og tobak. En kæmpe vin, som stadig er i sin vorden. Struktureret, nuanceret og kompleks. Drikkes den nu, kræver det krogmodnet oksekød af fineste kvalitet på tallerkenen.
Dette er Aalto på EPO....den har bare et ekstra gear på alle niveauer. Utroligt koncentreret med god fedme, power og sødme.
En mere koncentreret udgave af Aalto. Druerne til PS (Pagos Seleccionadas) kommer fra udvalgte parceller i La Horra og La Aguilera med 60-90 år gamle vinstokke.
Der høstes udelukkende ved håndkraft, og frugten selekteres omhyggeligt, inden den vinificeres. Vinen lagres i 19 måneder på nye franske egefade.
Nærmest blæksort vin i glasset. Frisk, frugtig duft af blåbær, brombær og mørke blommer med tydelige fadnoter og et strejf af chokolade. Smagen er opulent og åbenbarer lag af brombær, blommelikør, lakrids, vanilje, krydderier, kaffebønner og tobak. En kæmpe vin, som stadig er i sin vorden. Struktureret, nuanceret og kompleks. Drikkes den nu, kræver det krogmodnet oksekød af fineste kvalitet på tallerkenen.
Land | Spanien |
---|---|
Producent | Aalto |
Region | Castilla León |
Distrikt | Ribera Del Duero |
Årgang | 2020 |
Volume | 500CL |
Druer | Tempranillo |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
The heady and ripe 2020 PS follows the house style and the profile of the regular Aalto from the same vintage, with slightly higher ripeness, more creaminess and toastier oak. It's predictable and very good at it, with abundant, slightly dusty tannins and some chalkiness in the pungent, intense and oaky finish. It has 15% alcohol and mellow acidity. For fans of oaky and ripe Tempranillo. 35,000 bottles produced. It was bottled in September 2022 after 21 months in new French oak barrels.