Aalto PS 2018 Magnum
Dette er Aalto på EPO....den har bare et ekstra gear på alle niveauer. Utroligt koncentreret med god fedme, power og sødme.
En mere koncentreret udgave af Aalto. Druerne til PS (Pagos Seleccionadas) kommer fra udvalgte parceller i La Horra og La Aguilera med 60-90 år gamle vinstokke.
Der høstes udelukkende ved håndkraft, og frugten selekteres omhyggeligt, inden den vinificeres. Vinen lagres i 19 måneder på nye franske egefade.
Nærmest blæksort vin i glasset. Frisk, frugtig duft af blåbær, brombær og mørke blommer med tydelige fadnoter og et strejf af chokolade. Smagen er opulent og åbenbarer lag af brombær, blommelikør, lakrids, vanilje, krydderier, kaffebønner og tobak. En kæmpe vin, som stadig er i sin vorden. Struktureret, nuanceret og kompleks. Drikkes den nu, kræver det krogmodnet oksekød af fineste kvalitet på tallerkenen.
Dette er Aalto på EPO....den har bare et ekstra gear på alle niveauer. Utroligt koncentreret med god fedme, power og sødme.
En mere koncentreret udgave af Aalto. Druerne til PS (Pagos Seleccionadas) kommer fra udvalgte parceller i La Horra og La Aguilera med 60-90 år gamle vinstokke.
Der høstes udelukkende ved håndkraft, og frugten selekteres omhyggeligt, inden den vinificeres. Vinen lagres i 19 måneder på nye franske egefade.
Nærmest blæksort vin i glasset. Frisk, frugtig duft af blåbær, brombær og mørke blommer med tydelige fadnoter og et strejf af chokolade. Smagen er opulent og åbenbarer lag af brombær, blommelikør, lakrids, vanilje, krydderier, kaffebønner og tobak. En kæmpe vin, som stadig er i sin vorden. Struktureret, nuanceret og kompleks. Drikkes den nu, kræver det krogmodnet oksekød af fineste kvalitet på tallerkenen.
Land | Spanien |
---|---|
Producent | Aalto |
Region | Castilla León |
Distrikt | Ribera Del Duero |
Årgang | 2018 |
Volume | 150CL |
Druer | Tempranillo |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
The 2018 PS follows the style of previous bottlings of this wine, selecting plots from La Horra, La Aguilera, Baños and Moradillo, looking for a similar profile of soils and the style of the wine. This is an exuberant, ripe and generously oaked Tempranillo that was matured in new oak barrels for 19 months. It's from a generous crop that was harvested between the 24th of September and the 19th of October, a slow and late harvest of fully ripe grapes that developed plenty of aromas and flavors. It was also a cooler year. This is a long-distance runner. Today, the 2018 Aalto is more approachable and shows better balance. 40,000 bottles produced. It was bottled in July 2020.