Aalto 2018 Magnum
Druerne til Aalto kommer fra 40-80 år gamle vinstokke fra lejede marker rundt om i Ribera del Duero samt fra vingårdens egne marker med yngre stokke i Valladolid. Bodegas Aalto høster udelukkende ved håndkraft, og frugten udvælges omhyggeligt, inden den bliver vinificeret.
Herefter lagrer den i 16 måneder på en blanding af nye og brugte egefade fra både Frankrig og USA.
Aalto har en flot, dyb lilla farve og i duften byder den på intense og friske frugtaromaer med hints af fad. Der er masser af fylde, struktur og elegance i smagen, der både rummer noter af lakrids, mørke bær, ristet kaffe, krydderier og tobak.
Bodegas Aalto blev grundlagt i 1998 af Javier Zaccagnini sammen med Mariano Garcia. Sidstnævnte har med stor succes også produceret vin i 2 årtier på Vega Sicilia.
Druerne til Aalto kommer fra op til 80 år gamle vinstokke fra leasede marker i Ribera del Duero samt naturligvis fra egne marker.
Druerne til Aalto kommer fra 40-80 år gamle vinstokke fra lejede marker rundt om i Ribera del Duero samt fra vingårdens egne marker med yngre stokke i Valladolid. Bodegas Aalto høster udelukkende ved håndkraft, og frugten udvælges omhyggeligt, inden den bliver vinificeret.
Herefter lagrer den i 16 måneder på en blanding af nye og brugte egefade fra både Frankrig og USA.
Aalto har en flot, dyb lilla farve og i duften byder den på intense og friske frugtaromaer med hints af fad. Der er masser af fylde, struktur og elegance i smagen, der både rummer noter af lakrids, mørke bær, ristet kaffe, krydderier og tobak.
Bodegas Aalto blev grundlagt i 1998 af Javier Zaccagnini sammen med Mariano Garcia. Sidstnævnte har med stor succes også produceret vin i 2 årtier på Vega Sicilia.
Druerne til Aalto kommer fra op til 80 år gamle vinstokke fra leasede marker i Ribera del Duero samt naturligvis fra egne marker.
Land | Spanien |
---|---|
Producent | Aalto |
Region | Castilla León |
Distrikt | Ribera Del Duero |
Årgang | 2018 |
Volume | 150CL |
Druer | Tempranillo |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
The 2018 Aalto reflects the cooler conditions of the year, with a more austere profile, subtle aromas and a harmonious palate. This is a classic example of modern, ripe and well-oaked Tempranillo from Ribera del Duero, which this year feels creamy, juicy and balanced. This follows the path of 2017 with integrated oak (they used only around 20% new oak) and a lively palate in a more drinkable and approachable style. They added some new vineyards from the zone of Boada where the soils are red and the wines bring freshness and lots of fruit. The wine had a shorter maceration with the skins and a softer vinification. This is finer and more balanced, with finesse but still very much recognizable as Aalto. 300,000 bottles produced. It was bottled in July 2020.