Aalto 2013 Jeroboam (500 cl)

Druerne til Aalto kommer fra 40-80 år gamle vinstokke fra lejede marker rundt om i Ribera del Duero samt fra vingårdens egne marker med yngre stokke i Valladolid. Bodegas Aalto høster udelukkende ved håndkraft, og frugten udvælges omhyggeligt, inden den bliver vinificeret.

Herefter lagrer den i 16 måneder på en blanding af nye og brugte egefade fra både Frankrig og USA.

Aalto har en flot, dyb lilla farve og i duften byder den på intense og friske frugtaromaer med hints af fad. Der er masser af fylde, struktur og elegance i smagen, der både rummer noter af lakrids, mørke bær, ristet kaffe, krydderier og tobak.

Druerne til Aalto kommer fra 40-80 år gamle vinstokke fra lejede marker rundt om i Ribera del Duero samt fra vingårdens egne marker med yngre stokke i Valladolid. Bodegas Aalto høster udelukkende ved håndkraft, og frugten udvælges omhyggeligt, inden den bliver vinificeret.

Herefter lagrer den i 16 måneder på en blanding af nye og brugte egefade fra både Frankrig og USA.

Aalto har en flot, dyb lilla farve og i duften byder den på intense og friske frugtaromaer med hints af fad. Der er masser af fylde, struktur og elegance i smagen, der både rummer noter af lakrids, mørke bær, ristet kaffe, krydderier og tobak.

 

I over tre årtier var Garcia leder på den legendariske vingård Vega Sicilia, samtidig med at han arbejdede på familiens egen vingård, Bodegas Mauro. Javier Zaccagnini havde i mange år set det enorme potentiale i Ribera del Duero, et potentiale som kun få havde formået at udnytte fuldt ud. Tiden var moden til innovation og nytænkning.
 
Mariano Garcia fik næsten frie hænder til at skabe sit eget vineri fra bunden. Efter flere års dedikeret arbejde stod en moderne, højteknologisk bodega klar, med fem underjordiske etager, konstante temperaturer og et unikt tyngdekraftssystem, der forsigtigt fører vinen rundt i anlægget uden brug af pumper.
 
I begyndelsen lejede Aalto sig ind på eksisterende vinmarker med det bedste terroir i Ribera del Duero. I dag ejer bodegaen selv 32 hektar vinmarker ud af de 110 hektar, de har adgang til. Disse marker er en blanding af gamle vinstokke, der bidrager med dybde og karakter, og nye plantninger, som med tiden vil levere frugt af høj kvalitet til vinproduktionen.
 
Bodegas Aalto producerer to exceptionelle vine på tempranillo-druen: Aalto og PS. PS står for "Pagos Seleccionadas", hvilket betyder udvalgte marker. Begge vine har siden vingårdens grundlæggelse modtaget høje anerkendelser fra internationale vinanmeldere, hvilket cementerer Bodegas Aalto som en førende producent i området.
Garcias og Zaccagninis visioner og ekspertise har skabt en vingård, der ikke kun respekterer traditionerne i Ribera del Duero, men også fører dem ind i fremtiden med en kombination af moderne teknologi og dybtgående vinviden.

 

Faktablad
LandSpanien
Producent Aalto
RegionCastilla León
DistriktRibera Del Duero
Årgang2013
Volume500CL
DruerTempranillo
KategoriRødvin
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2013 Aalto is a lighter wine, with less color, more freshness as it should be in a cooler vintage. It has a bright color which also denotes high acidity. The year was not easy and they had to work more on the origin of grapes: it has less from La Horra and more from La Aguilera, a cooler village, both in the province of Burgos, because in La Horra they had more frost problems. It's aged in less than 30% new barrels and the oak feels better integrated, definitively less oaky than other vintages. The nose has a combination of red and black fruit, spicy aromas and a sense of freshness, with even some violets.

The palate is medium to full-bodied, with very fine tannins, abundant but well padded by juicy fruit, good acidity and freshness. This is a lot more fluid and balanced, with better-integrated oak than in the past. This is a fresher Aalto that should age nicely in bottle. 175,000 bottles were filled in July 2015 after 18 months in barrel.