Pommery Cuvée Louise 2002 75CL

995,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 895,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1910
995,00 Inkl. moms:
6 1910
995,00 Inkl. moms:
895,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Cote des Blancs Pommery 2002 Reims 75CL
93 Robert Parker

Som en hyldest til Louise Pommery har Pommery siden 1979 lavet denne stærkt efterspurgte, rene og uhyre mineralske luksuscuvée af en Champagne. Vinen kommer udelukkende fra særligt udvalgte plots på eftertragtede Grand Cru-marker i Avize, Cramant and Ay med en blanding af primært Chardonnay og en mindre del Pinot Noir og Pinot Meunier.

Cuvée Louise 2002 er nærmest et signatureksempel på en righoldig prestigecuvée, der med sin forholdsvis lave dosage, syngende syre og særdeles udtalte mineralitet forekommer ekstremt fokuseret. Louise står strågul i glasset med intense, elegante aromaer af citrus, hvide blomster, nødder, stenfrugter og kalk.

Fokuseret og spændstigt folder den sig for alvor ud i smagen, hvor frugten, den levende syre og den lange, skarpt mineralske eftersmag på smuk vis forenes i denne superbe Champagne-oplevelse.

Robert Parker
The 2002 Cuvee Louise Brut is dressed in an intense citrus colored robe and offers – as if it was a Pfalz Riesling – ripe yellow fruit aromas of pineapples, oranges and ripe peaches along with noble yeasty layers in the background. Full-bodied, rich and fresh on the palate, Madame Louise is a firm and almost mineral structured, persistent Champagne of complexity, finishing with a refreshing citric aroma as well as a stimulating salinity and purity. Good length and balance.

Pommery er et af de kendte, historiske Champagne-huse, der i mere end 150 år har lavet kvalitets-Champagne fra domænet i Reims.

Domænets udvikling tog for alvor fart, da Louise Pommery (Jeanne Alexandrine Louise Mélin) efter sin mands død valgte at sælge firmaets uld-forretning for udelukkende at satse på Champagne. Siden da har Pommery vokset sig større og større - og tæller den den i dag hele 296 ha.

På trods af Pommerys størrelse er domænet i modsætning til de fleste andre helt store Champagne-huse stadig familieejet. Når det så er sagt, var Pommery i perioden fra 1990-2002 ejet af LVMH-gruppen, som solgte det til den nuværende ejer - belgiske, Vranken, som også står bag Heidsieck og Charles Lafitte.

Pommery har altid fokuseret på at kombinere tradition med produktudvikling. Den mest revolutionerende udvikling, som Pommery kan tage kredit for, var, da de i 1874 var det første vinhus til at lancere den tørre Champagne-udgave (Brut), som alle andre producenter i dag har fulgt trop med - og som hele regionen i dag er så berømte for.

Huset har ejerskab på en lang række af de kendte Grand Cru-marker, som fx Aÿ, Verzenay, Bouzy, Avize, Mailly-en-Champagne, Sillery og Cramant, hvor de producerer en bred vifte af Champagne fra. 

Siden 2017 har unge Clément Pierlot haft titlen som kældermester, efter at den mangeårige kældermester, Thierry Gasco, først blev ansvarlig for Vrankens aktiviteter i Californien og England og sidenhed gik på pension. Om Clément Pierlot kan tage ansvaret for stilændringen hos Pommery skal være usagt. Selvom stilen stadig rammer en virkelig bred smagspalet, forekommer vinene mere rene i stilen - og ikke helt så kommercielle som tidligere.