Piper-Heidsieck "Cuvée Rare" Brut Champagne 2008 75CL

1.795,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 3 stk. 1.650,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6748
1.795,00 Inkl. moms:
3 6748
1.795,00 Inkl. moms:
1.650,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Piper-Heidsieck 2008 Champagne 75CL
93 Robert Parker
97 Wine Spectator

Robert Parker
The newly released 2008 Brut Cuvée Rare is very promising, unwinding in the glass with a youthfully reserved nose of citrus oil, crisp green apple, freshly baked bread, iodine and oyster shell, as well as some rather herbaceous characteristics that depress my score a little, even if I suspect that they will resolve with a bit more bottle age. Medium to full-bodied, incisive and tightly wound, if the 2006 vintage was gourmand and demonstrative, the 2008 is slower to show all its cards. Built around racy acids and complemented by a pillowy mousse, this rendition of Cuvée Rare will reward a few years more on cork.

Piper-Heidsiecks historie begynder helt tilbage i 1785, hvilket gør huset til et af de ældste huse i Champagne-regionen. Det blev etableret af Florens-Louis Heidsieck, der med sin store passion for kvalitet producerede sin første champagne. Han præsenterede sin cuvée for den franske dronning, Marie-Antoinette, som fra første sip elskede den mousserende vin. Dronningen var den perfekte ambassadør for Heidsieck’s champagne, og snart blev vinen kendt overalt. Hele 14 konge- og fyrstendømmer tog vinen ind til hoffet. Florens-Louis Heidsieck døde i 1828 men hans nevø Christian drev champagnehuset videre, nu i kompagniskab med den kendte vinmager Henri-Guillaume Piper. Desværre fik det succesfulde partnerskab en brat ende i 1835, da Christian Heidsieck uventet døde. Men dette blev heldigvis ikke enden på det kendte champagnemærke, og i 1838 giftede Henri-Guillaume Piper sig med Christian Heidsieck’s enke, og således fik huset navnet Piper-Heidsieck Champagne.

Hos Piper-Heidsieck arbejder man ud fra de traditionelle metoder for produktion af champagne, og deres vine bliver også produceret efter et princip, der kaldes ”The single vineyard Vinificaton”, hvilket betyder at de høster separat efter sine mere end 50 vinmarker. Hver enkel druesort fra den enkelte vinmark vinificeres ligeledes separat. Vinene opbevares på hver sit fad således, at kældermesteren kan udvælge vine med de bedste egenskaber til det endelige sammenstik. Pinot Noir og Pinot Meunier druer giver Piper-Heidsieck Cuvée Brut struktur og elegance. Ældre cru’s sikrer en god balance og en bibeholdelse af den originale Piper-Heidsieck stil.

Piper-Heidsieck er desuden tæt knyttet til filmverdenen. Den legendariske flaske har været brugt i film med blandt andre Clark Gable, Fred Astaire og ikke mindst Marilyn Monroe, som udtalte ”I start every day with a glass of Piper-Heidsieck, - because it warms my body up”. I dag er Piper-Heidsieck officiel champagne ved blandt andre Cannes Film Festival og Academy Awards, hvor Oscar statuetterne uddeles.

Piper-Heidsieck er det mest prisbelønnede champagnehus siden årtusinde skiftet, og den berømte kældermester Régis Camus har vundet prisen, Champagne/Sparkling Winemaker of the Year hele otte gange.