Piper-Heidsieck "Cuvée Rare" Brut Champagne 2002 0,75

1.295,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Piper-Heidsieck Champagne 75CL
97 WineSpectator
95 Robert Parker

WineSpectator
2002 Piper-Heidsieck "Cuvee Rare" Brut Champagne.
Rich and smoky, this maintains a sense of finesse thanks to the finely detailed texture and skillfully meshed acidity framing layers of poached pear, toasted hazelnut and brioche, graphite, white cherry pur&eacutee and kumquat. Offers a lasting finish of smoky minerality and a hint of crystallized honey. Drink now through 2030

94 points Wine Enthusiast *Top 100 Cellar Selections of 2012*
This is top Champagne from Piper-Heidsieck, offering the delicious airy quality that’s the hallmark of this house, with crisp apple flavor, tangy acidity and the first signs of yeasty, toasty bottle age. It´s fruit intensity has transformed into a splendid selection. It’s worth aging for a few more years, though also delicious now.

Stephen Tanzer's International Wine Cellar (mostly chardonnay, with some pinot noir L136050): Light, bright gold. An intensely perfumed bouquet evokes candied orange, pear and ginger, with building floral and spice nuances. Juicy and precise on the palate, offering an array of citrus and floral flavors that become richer with air. A hint of nuttiness arrives on the finish, which is spicy, focused and very long. This Champagne seems set for a long life.

Piper-Heidsiecks historie begynder helt tilbage i 1785, hvilket gør huset til et af de ældste huse i Champagne-regionen. Det blev etableret af Florens-Louis Heidsieck, der med sin store passion for kvalitet producerede sin første champagne. Han præsenterede sin cuvée for den franske dronning, Marie-Antoinette, som fra første sip elskede den mousserende vin. Dronningen var den perfekte ambassadør for Heidsieck’s champagne, og snart blev vinen kendt overalt. Hele 14 konge- og fyrstendømmer tog vinen ind til hoffet. Florens-Louis Heidsieck døde i 1828 men hans nevø Christian drev champagnehuset videre, nu i kompagniskab med den kendte vinmager Henri-Guillaume Piper. Desværre fik det succesfulde partnerskab en brat ende i 1835, da Christian Heidsieck uventet døde. Men dette blev heldigvis ikke enden på det kendte champagnemærke, og i 1838 giftede Henri-Guillaume Piper sig med Christian Heidsieck’s enke, og således fik huset navnet Piper-Heidsieck Champagne.

Hos Piper-Heidsieck arbejder man ud fra de traditionelle metoder for produktion af champagne, og deres vine bliver også produceret efter et princip, der kaldes ”The single vineyard Vinificaton”, hvilket betyder at de høster separat efter sine mere end 50 vinmarker. Hver enkel druesort fra den enkelte vinmark vinificeres ligeledes separat. Vinene opbevares på hver sit fad således, at kældermesteren kan udvælge vine med de bedste egenskaber til det endelige sammenstik. Pinot Noir og Pinot Meunier druer giver Piper-Heidsieck Cuvée Brut struktur og elegance. Ældre cru’s sikrer en god balance og en bibeholdelse af den originale Piper-Heidsieck stil.

Piper-Heidsieck er desuden tæt knyttet til filmverdenen. Den legendariske flaske har været brugt i film med blandt andre Clark Gable, Fred Astaire og ikke mindst Marilyn Monroe, som udtalte ”I start every day with a glass of Piper-Heidsieck, - because it warms my body up”. I dag er Piper-Heidsieck officiel champagne ved blandt andre Cannes Film Festival og Academy Awards, hvor Oscar statuetterne uddeles.

Piper-Heidsieck er det mest prisbelønnede champagnehus siden årtusinde skiftet, og den berømte kældermester Régis Camus har vundet prisen, Champagne/Sparkling Winemaker of the Year hele otte gange.