Piper-Heidsieck "Cuvée Rare" Brut Champagne 1998 Magnum

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Piper-Heidsieck 1998 Champagne 150CL
98 WineSpectator

WineSpectator
On the eye sparkling highlights set against a green-gold background with refined, delicate, little bubbles. On the nose an initial and extremely elegant touch of sandalwood and cedar gives way to a more generous and hearty bouquet of gingerbread, orange blossom and dried apricot. The lasting aromas are those of meringue, cocoa and liquorice, finishing with a more subtle and complex combination of the underwood, camphor and bergamot orange On the palate the structure of this wine is delightfully gentle and varied, constantly alternating between firmness and warmth, with creamy notes and the deliciouos aromas of cocoa, greengage plums and mango. The overall impression is that of a timeless wine which marvelously expresses all its richness and complexity.

Piper-Heidsiecks historie begynder helt tilbage i 1785, hvilket gør huset til et af de ældste huse i Champagne-regionen. Det blev etableret af Florens-Louis Heidsieck, der med sin store passion for kvalitet producerede sin første champagne. Han præsenterede sin cuvée for den franske dronning, Marie-Antoinette, som fra første sip elskede den mousserende vin. Dronningen var den perfekte ambassadør for Heidsieck’s champagne, og snart blev vinen kendt overalt. Hele 14 konge- og fyrstendømmer tog vinen ind til hoffet. Florens-Louis Heidsieck døde i 1828 men hans nevø Christian drev champagnehuset videre, nu i kompagniskab med den kendte vinmager Henri-Guillaume Piper. Desværre fik det succesfulde partnerskab en brat ende i 1835, da Christian Heidsieck uventet døde. Men dette blev heldigvis ikke enden på det kendte champagnemærke, og i 1838 giftede Henri-Guillaume Piper sig med Christian Heidsieck’s enke, og således fik huset navnet Piper-Heidsieck Champagne.

Hos Piper-Heidsieck arbejder man ud fra de traditionelle metoder for produktion af champagne, og deres vine bliver også produceret efter et princip, der kaldes ”The single vineyard Vinificaton”, hvilket betyder at de høster separat efter sine mere end 50 vinmarker. Hver enkel druesort fra den enkelte vinmark vinificeres ligeledes separat. Vinene opbevares på hver sit fad således, at kældermesteren kan udvælge vine med de bedste egenskaber til det endelige sammenstik. Pinot Noir og Pinot Meunier druer giver Piper-Heidsieck Cuvée Brut struktur og elegance. Ældre cru’s sikrer en god balance og en bibeholdelse af den originale Piper-Heidsieck stil.

Piper-Heidsieck er desuden tæt knyttet til filmverdenen. Den legendariske flaske har været brugt i film med blandt andre Clark Gable, Fred Astaire og ikke mindst Marilyn Monroe, som udtalte ”I start every day with a glass of Piper-Heidsieck, - because it warms my body up”. I dag er Piper-Heidsieck officiel champagne ved blandt andre Cannes Film Festival og Academy Awards, hvor Oscar statuetterne uddeles.

Piper-Heidsieck er det mest prisbelønnede champagnehus siden årtusinde skiftet, og den berømte kældermester Régis Camus har vundet prisen, Champagne/Sparkling Winemaker of the Year hele otte gange.