Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande Réserve de la Comtesse 2015

550,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 449,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1066
550,00 Inkl. moms:
6 1066
550,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Pichon-Longueville CdL 2015 Pauillac 75CL
90-92 Robert Parker
92 Jeannie Cho Lee
90-93 Vinous
93 Tim Atkin
94 James Suckling

Reserve de la Comtesse er indbegrebet af harmoni, finesse, ægte karakter, meget høje kvalitet. I duften findes toner af mørke bær, krydderier og cedertræ. Smagen er som klassisk Pauillac, blød, afbalanceret og med gode tanniner. Vinen har stor gemme potentiale.

Robert Parker
The 2015 Reserve de la Comtesse is a blend of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 4% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot. It has a very fine, quite sophisticated and pure bouquet with black cherries, cedar and violet aromas, perfumed and sensual. The palate is medium-bodied with supple, rounded tannin that is cloaked by layers of tobacco-tinged black fruit that segues into a long, lightly spiced finish. This is a delightful, quite serious deuxième vin that I suspect will age much longer than drinkers will afford it. Try to give this five years and you will be rewarded.

Da Baron Joseph de Pichon Longueville 1850 lå på sit dødsleje, 90 år gammel og efter næsten 70 år i spidsen for slottet, delte han sit vinslot i fem dele, en til hver af sine fem børn som et resultat af Napoleons arvelov. Siden det blev grundlagt i 1689, havde det været én ejendom, men i årene umiddelbart efter Baronens død, valgte børnene at splitte ejendommen. De tre døtres del blev til Pichon Longueville Comtesse og de to brødres blev til Pichon Longueville Baron.

Pichon Longueville Comtesse blev drevet af Virginie Pichon Longueville, og det var hendes ægteskab med greve Henri de Lalande, der føjede ”de Lalande” til navnet. Det var også Virginie, der byggede slottet allerede i 1841, hvor hun ejede land midt mellem Château Latours vinmarker.

Sammen med resten af Bordeaux fik slottet et opsving med 1855-klassifikationen, hvor slottet fik status som 2. Cru. Pichon Comtesse blev i familien indtil 1925, hvor en ny familie, Miaihe, købte det. I deres tid, særligt under direktion af May Elaine de Lencquesaing, blev det løftet til storhed gennem omfattende renoveringer. Hun overtog i 1978 og flyttede tilbage på slottet, hvor ingen havde boet siden 1881, da Virginie døde. En anden af hendes utrolige bedrifter var forøgelsen af vinmarksarealet fra 40 ha til over 80 ha, og slottets ”Grand Vin” fik de magiske 100 point af Robert Parker i 1982 under hendes direktion, og som resultat af hendes ihærdighed.

I 2007 solgte Mme Lencquesaing slottet til familien Rouzaud, som blandt andet også ejer Louis Roederer. Igen blev der investeret kraftigt i en spritny 3-etagers kælder, og der blev indkøbt adskillige nye tanke, så hver parcel kan vinificeres separat. Sammensætningen i markerne blev desuden ændret, hvilket har været en markant forandring. Tidligere udgjorde Merlot ca. 35% af beplantningerne, ret usædvanligt i Pauillac, og den nye sammensætning er mere klassisk for appellationen med mere Cabernet Sauvignon (65%) og derudover 25% Merlot, 7% Cabernet Franc og 3% Petit Verdot.

Pichon Comtesse har 102 hektar vinmarker i en privilegeret beliggenhed, et stenkast fra Gironde-mundingen, i den sydlige del af Pauillac-appellationen. Bestående af mere end 100 vinmarker, giver Pichon Comtesse sin ære til stjernedruesorten Médoc, Cabernet-Sauvignon, sammen med de andre symbolske Bordeaux-varianter: Merlot, samt Cabernet franc og Petit Verdot.

Vinmarkerne ligger på dybe grusjorde tæt på Gironde og med Château Latour som direkte nabo. Interessant nok ejer slottet også 11 ha i St Julien, som slottet af historiske årsager må vinificere som Pauillac. Druematerialet herfra bruges både i husets Grand Vin og Vin de Seconde. I andenvinen bruges der typisk 40-45% Merlot, mens førstevinen som regel er tæt på at afspejle sammensætningen på slottets marker.

Mange steder står den omtalt som voluptuous og den direkte oversættelse af det ord er ”vellystig”. Vinen har et feminint udtryk, og den er kendt for sin silkebløde, runde pro, som står i kontrast til andre af Medoc-halvøens mere tanniske og stramme vine. Ofte er den også meget aromatisk, nærmest oral og parfumeret, men ikke pågående. Blot forførende og uden at gå på kompromis med de karakteristiske toner af cigarkasse, blyant og sågar trøfler.

Vinene fra slottet skuffer aldrig, hvad end der er tale om førstevinen eller andenvinen. Andenvinen er typisk en anelse lettere og mere luftig med knap så stor koncentration, men det er stadig en fænomenal vin, også i de årgange, der sædvanligvis omtales som generelt svage i Bordeaux.

Vinene får følgende lagring:

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande (Le Grand Vin):
18 måneders lagring, 50% nye fade, 50% et år gamle fade.

Réserve de la Comtesse (Le Vin de Seconde der fra og med 2017 hedder Pichon Comtesse Reserve):
25-40% nye fade afhængig af årgangen og 12 måneders lagring.