Pichon-Longueville Baron 2009

1.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Pichon-Longueville Baron 2009 Pauillac 75CL
97 James Suckling
98 Robert Parker

Robert Parker
Revealing incredible quality and performing better than it did from barrel, the 2009 appears to be the greatest Pichon Longueville Baron since the 1990 and 1989. An amazing opaque blue/purple color is followed by scents of spring flowers, graphite, smoky charcoal, incense, blackberries, blueberries and hints of coffee and chocolate. Incredibly intense, pure and flawlessly constructed with extravagant layers of fruit and richness, this offering has developed beautifully under the management of Christian Seeley. It is a voluptuous, opulent Pichon Longueville Baron that may eclipse anything they have made in the past. This brilliant wine should be at its peak between 2018 and 2045.

Da Baron Joseph de Pichon Longueville 1850 lå på sit dødsleje, 90 år gammel og efter næsten 70 år i spidsen for slottet, delte han sit vinslot i fem dele, en til hver af sine fem børn som et resultat af Napoleons arvelov. Siden det blev grundlagt i 1689, havde det været én ejendom, men i årene umiddelbart efter Baronens død, valgte børnene at splitte ejendommen. De tre døtres del blev til Pichon Longueville Comtesse og de to brødres blev til Pichon Longueville Baron.
Under 1855-klassifikationen blev begge slotte hædret som 2. Cru Classé. Mange år fulgte herefter, hvor Pichon-Baron var en skygge af sig selv, men det ændrede sig i 80’erne, hvor slottet blev opkøbt af forsikringsgruppen AXA, og den anerkendte Jean-Michel Cazes blev indsat som administrerende direktør. Herefter blev der investeret tungt i vinslottet. Der blev b.la. indført nye produktionsfaciliteter, håndplukning af druer, drueselektionen blev skærpet og der blev indført en andenvin. Det førte til at vinslottets niveau steg markant.
Pichon Baron har stort fokus på detaljerne og præcision i alt hvad de gør. I vinmarkerne tilpasser vinbonden arbejdet efter hvert års meteorologiske forhold. Vindyrkningen er præcis og omhyggelig og kræver stor opmærksomhed på detaljer. Den daglige pleje af vingården er et væsentligt element i den endelige kvalitet af vinen, som vil blive afsløret i kælderen. Høsten sker udelukkende i hånden for at bringe druerne til vingården i bedst mulig stand. Klaser udvælges efter sort, vinstokkens alder og plot. Denne udvælgelsesproces er af afgørende betydning. Det kræver et veluddannet personale, der er i stand til at gennemskue de forskellige modenhedsstadier i vingården.
Ved ankomst til vinfremstillingsfaciliteterne anbringes druerne i kar. Vinificering er en nøglefase, som fortsætter vinbondens arbejde, og afslører vinens individuelle egenskaber. Vinificering omfatter en kompleks macerationsproces af drueskaller og frugtkød. Fermenteringen omdanner sukkeret til alkohol, nedbryder tanninerne og farverne, og trækker vinens aromatiske komponenter frem. Modningen varer mellem tre og fire uger. Når vinens malolaktiske gæring er afsluttet, når vinen en naturlig tilstand af ligevægt. Karrene tømmes, og udvalgte portioner af vinen lægges i fade. Herefter lagres vinen på fade i kældrenes halvmørke.
Det er variationen af vine, der giver de endelige blandinger deres rigdom og sofistikerede udtryk. For at producere en vellykket blanding smages over 40 forskellige vine i en række strengt kontrollerede smagninger. Blanding er en meget kompleks procedure, som skifter fra det ene år til det andet, hvilket giver hver årgang sit særpræg.
Der anvendes kun topdruer i Chateau Pichon Barons ”Grand Vin”, som oftest er så god, at den udfordrer naboen Chateau Latour og andre 1. Crus. Derfor kaldes 2. Cru Pichon Baron for en ”super second”.
Pichon Baron-teamet er helt dedikeret til sin opgave. Man har en fælles stræben efter ekspertise, og alle er viet til udarbejdelsen af disse vine, der anses for at være blandt de største i verden. Pichon Baron har vores varmeste anbefaling.