Pétrus 2020
Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.
At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.
Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.
I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.
Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.
Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.
At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.
Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.
I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.
Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Petrus |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Pomerol |
Årgang | 2020 |
Volume | 75CL |
Druer | Merlot |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
As I observed to Olivier Berrouet, it's hardly very original to find a wine critic extolling the virtues of this Pomerol reference point; and yet, whether one likes it or not, there's no denying that the 2020 Pétrus is a brilliant achievement and indeed one of the very finest vintages at this address over the last two decades. Unwinding in the glass with a deep bouquet of dark berries, cherries and cassis mingled with hints of exotic spices, violets and vine smoke, it's full-bodied, layered and concentrated, with huge depth at the core, exquisitely refined tannins and a youthfully reserved, even restrained profile despite its power and size. This serious, classically proportioned Pétrus is a monument in the making.
James Suckling
The transparency and complexity in the nose is wonderful, with so much floral character like violets and roses with some fresh spices. Dark berries, too. Sandalwood. It’s medium-bodied but then it just opens and unfolds with incredible depth of fine tannins and great length. It goes on for minutes. It opens like butterfly wings. What a wine. Superb.