Petrus 1999 75CL

17.500,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bordeaux Château Petrus 1999 Pomerol 750
94 Robert Parker

Skal der peges på én kultvin som overskygger de fleste må det være Château Petrus.

Petrus har 11,4 ha. at gøre godt med alle placeret på toppen af plateauet i den allerøstligste del af Pomerol-appellation, hvor jordbunden har en særlig jern og lerholdig sammensætning, der har vist sig at passe fremragende til de Merlot vinstokke, der nu udgør 100% af beplantningen. Tidligere var der også en del Cabernet Franc, men da frugten fra disse vinstokke i en årrække aldrig kom med i den endelige vin blev disse vinstokke revet op og erstattet med Merlot.

Petrus var et af de første slotte, som begyndte at høste grønt for at intensivere druematerialet, og i problematiske årgange som for eksempel 2013 er det mere end 50% af udbyttet, som bliver liggende i vinmarken eller rundtomkring det optiske sorteringsanlæg og sorteringsbordene foran kælderen, hvilket bringer udbyttet pænt ned under 20 hl/ha.

Vinen gærer parcel for parcel i 12 temperatursyrede betontanke i op til 4 uger inden den modner 17 måneder på 45% nye fade og 55% brugt en gang i forbindelse med 2011-høsten. Herefter klares den traditionelt med friske æggehvider (2 stk. pr. fad) inden den er aftappet uden forudgående filtrering i juli 2015.

Robert Parker
This wine is turning out much in the style of such wonderful Petrus vintages as 1967 and 1971. Although not as outstanding as either the 1998 or 2000, it displays beautiful intensity and finesse in a more evolved style than one normally expects from this estate. The wine has a dense, nearly opaque ruby/purple color, sweet black cherry, mulberry, truffle-infused fruit, full body, low acidity, admirable purity, and sweet tannin. It should be ready to drink in 5-6 years, and will last for two decades. Anticipated maturity: 2007-2030. Only 2,400 cases were produced.