Petrus 1990 75CL

45.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Petrus 1990 Pomerol 75CL
100 Robert Parker

Robert Parker
The 1990 Petrus remains incredibly young, one of the least evolved wines of the vintage (along with Montrose and Beausejour-Duffau). This dense ruby/purple-colored effort is beginning to hint at the massive richness and full-bodied intensity lurking beneath its wall of tannin. The vintage's sweetness, low acidity, and velvety tannins are present in abundance, and the wine is massive in the mouth as well as incredibly pure and well-delineated. I thought it would be drinkable by now, but it appears another 5-10 years will pass before it begins to reach its plateau of maturity. This wine is capable of lasting at least four more decades. An incredible achievement!

Petrus fra Pomerol er en af verdens mest kostbare vine, der årgang efter årgang hiver de højeste ratings hjem. Petrus er derfor også en vin, som er på alle vinelskeres bucket list over de flasker, man bør smage bare én gang i livet. Men man skal være heldig. For mængderne er ganske små og priserne sat ud fra en enorm efterspørgsel.

At kalde Petrus en outsider er måske lige at stramme den. Men Petrus adskiller sig på nogle punkter ganske væsentligt fra flere af Bordeauxs absolutte topslotte, som eksempelvis Lafite, Latour og Margaux.

Først og fremmest ligger Pomerol på Gironde-flodens højre bred, hvor alle Bordeauxs 1. cru vine troner på venstre bred. Derudover er Petrus skabt på ren Merlot, hvor man på venstre bred har Cabernet Sauvignon som den primære drue. Endelig er der ikke nogen andenvin på Château Petrus. Der er kun den og kun dén, hvilket på en eller anden måde oser af klasse.

I forhold til berømmelse har Petrus også en noget anden og langt kortere historie. Faktisk var det først i 1950’erne at Petrus for alvor skabte sit navn. Få år tidligere var handelsmanden Jean-Pierre Moueix trådt ind i driften af Petrus og det blev om nogen ham, som fik løftet Petrus til langt større højder. Senere overtog hans søn Christian Mouiex og byggede ovenpå og ovenpå, hvilket skabte den kultagtige status Petrus har i dag.

Men hvad gør Petrus så fantastisk? Den korte historie er jorden, klimaet, de 100 år gamle Merlot-stokke, den menneskelige arbejdskraft og så et know-how, der er second to none. Petrus er virkelig ekstraordinær fantastisk og afrundet i sin frugt og fløjlsblødhed. Overlegen rig og kompleks med en legendarisk fylde og intensitet. Endelig er der noget mega underspillet og max blæret over den. For den er i princippet ikke klassificeret og på etiketten, står der bare Petrus og Grand Vin. Det bestrider ingen … og stort tillykke til dem, som får krydset Petrus af på deres bucket list.