Peter Michael Winery Ma Danseuse Pinot Noir 2017 75CL

1.295,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 1.095,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5209
1.295,00 Inkl. moms:
6 5209
1.295,00 Inkl. moms:
1.095,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Peter Michael Winery 2017 Sonoma County 75CL
97+ Jeb Dunnuck
96 Vinous
95 Robert Parker

Sir Peter Michael gik i en ung alder til judo i London. På den anden side af gaden lå en danseskole og her fik han et yderst godt øje til en ung dame – den senere Lady Michael. Vinen her er en hyldest fra mand til kone … og han må godt nok være ret vild med hende, tænker man, når man smager vinen. Pinot Noir i verdensklasse!

Druerne kommer fra deres egen vinmark Seaview Vineyard, der ligger ideelt oppe i 400 meters højde på en stejl bakkeskråning, hvor stokkene får den kølige luft fra Stillehavet og tilpas mængder med sol.

Jeb Dunnuck
More earth, baking spices, flowers, and dried soil notes emerge from the 2017 Pinot Noir Ma Danseuse, and it too has a beautiful core of strawberry and assorted red fruits. Showing more structure with time in the glass, plenty of acidity, and again, this incredible complexity, drink this savory, elegant, layered wine over the coming 10-12 years.

Vinous
The 2017 Pinot Noir Ma Danseuse is laced with sweet dark cherry, plum, spice, leather, tobacco, menthol and lavender that add to the wine's strong, brooding personality. Ample and virile in feel, Ma Danseus shows the more potent side of the Sonoma Coast to great effect. The 2017 is presently quite tannic, but another few years in bottle should do the trick.

Robert Parker
This label comes from Fort Ross-Seaview AVA. Medium ruby-purple in color, the 2017 Pinot Noir Ma Danseuse needs a little coaxing to release the wonderful perfume of exotic scents—bergamot, sandalwood, cassia and cinnamon stick—over a cove of Morello cherries, lilacs, dark chocolate and black raspberries, plus a waft of spearmint. Medium-bodied, the palate is incredibly fresh, silken textured and light on its feet and yet with fantastic intensity, finishing long and mineral laced. 1,410 cases were made.

Winemaker Nicolas Morlet gav 2017-årgangen 16 måneder på franske egefade, hvoraf 50% var nye. Resultatet er en super kompleks vin, der bringer mindelser om de mere feminine og elegante udgaver af Bourgogne-vinene. Næsen melder om hindbær, kirsebær, jordbær, anstrøg af læder plus violer og roser. Den røde frugt går tydeligt igen i den koncentrerede smag sammen med røde rosenblade, hasselnødder, nellike og vanilje. Det spiller max og frue i huset må være mere end almindelig glad.

I 1975 blev der stillet et glas Chateau Montelena Chardonnay foran den engelske entreprenør Peter Michael på Fairmont Hotel i San Francisco. Han havde mere end svært ved at tro, at vinen vitterligt kom fra Californien og fik øjnene op for hvad stedets terroir kan. Året efter tog samme vin røven på alle de førende franske vinanmeldere i Paris i den mest berømte smagning nogensinde. Her vandt Chateau Montelena foran alle de store hvide bourgogner og det var i princippet også startskuddet til Peter Michael Winery.

Peter Michael – eller rettere Sir Michael – var så inspireret af både sin egen oplevelse med vinen og af smagningen i Paris, at han besluttede sig for selv at dyrke vin i Californien. Ved siden af sine mange foretagender brugte han seks år på at finde den helt rette location. Den fandt han på den vestlige side af Mount St. Helena i Knights Valley, Sonoma County. Ingen havde før dyrket vin i Knights Valley, fordi den generelle opfattelse var, at der var for stejlt og jorden for stenet. Men som entreprenør var Sir Michael vant til at blive opfattet som skingrende gal, så det tog han meget roligt. Han havde jo set, hvor stejle vinmarker der var i Europa, så hvad var problemet?

I 1983 blev de første stokke sat på den mark, som fik navnet Les Pavots og fem år senere kom første årgang fra Peter Michael Winery … Les Pavots Estate Cabernet Blend. De følgende år tog projektet mere fart og i dag producerer stedet både Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Noir … udover de druer, som indgår i deres Bordeaux-inspirerede Cabernet blends.

Mængderne har alle dage været ganske små – til gengæld er kvaliteten helt oppe at ringe, hvilket er typisk Sir Michael. Enten går vi all in eller også lader vi helt være. Så når han har hyret winemakers gennem tiden, har han plukket kompetencer fra øverste hylde. Han startede ud med ingen ringere end Helen Turley, som senere gik solo og startede sit eget Turley Wine Cellars. Mark Aubert tog over og blev senere efterfulgt af Luc Morlet. Siden 2005 har det været Lucs bror Nicolas Morlet, som styrer slagets gang efter klassiske, franske metoder med største respekt for terroiret.

Nicolas Morlet er femte generation af en fransk vinfamilie fra Epernay og har eksempelvis arbejdet for Chateau Lascombes i Margaux og hos Maison Chanson i Bourgogne, hvor han producerede Premier og Grand Cru Chardonnay og Pinot Noir. Så han ved, hvad han laver, hvilket også kan aflæses i de top-ratings Peter Michael Winery får igen og igen.

Som sagt er mængderne meget små, så vi er super glade og stolte over at have fået neglene i en lille allokation af både Cabernet blends, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Glæd dig! Men du skal nok ikke tøve for længe.