Peter Michael Winery La Carrière Estate Chardonnay 2017 75CL

1.095,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 875,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5203
1.095,00 Inkl. moms:
6 5203
1.095,00 Inkl. moms:
875,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Peter Michael Winery 2017 Sonoma County 75CL
96+ Robert Parker
97 Jeb Dunnuck
94 Vinous

Top-Chardonnay fra Peter Michaels egen vinmark La Carriére (stenbruddet) der ligger på en mere end stejl skråning oppe i 500 meters højde. Jorden her er sygt stenet, hvilket skaber et perfekt dræn … og med de samtidigt ideelle vejrforhold kan winemaker Nicolas Morlet dårligt bede om mere.

Det gør han så heller ikke. I stedet har han skabt en formidabel dyb, mineralsk og fyldig Chardonnay, der har ligget 12 måneder på bundfaldet.

Duften kan noget ud over det sædvanlige. Glæd dig til mandarin, tørret abrikos og varm ananas der blander sig med brioche, akaciehonning, hasselnødder og grapefrugt. Smagen kommer især med Williams pære, citrus, hvide blomster, mandler vanilje og en tydelig mineralitet fra den stenede undergrund. En koncentreret og super elegant sag, der er klar nu, men holder formen i hvert fald de næste 10 år.

Robert Parker
The 2017 Chardonnay la Carriere has a little more Old Wente clone selection in it from this year. It features a bombastic, staggeringly expressive nose of baked peaches, honey-drizzled pears, crème brulee and lemon tart with wafts of poached pears, gingerbread and toasted almonds. Full-bodied, rich and seductive in the mouth, the palate is completely coated in honey-laced stone fruit and spiced pears layers, featuring and racy backbone and hedonic texture, finishing very long and spicy. 2,587 cases were made.

Vinous
Peter Michael's 2017 Chardonnay La Carrière is laced with a super-intriguing mix of orchard fruit, lemon peel, slate, mint and crushed rocks. Bright and intensely saline, La Carrière is super-expressive in 2017, not to mention incredibly delicious. La Carrière is perhaps disadvantaged a bit by being served in a flight of Chardonnays, but it is compelling just the same. Although none of the Peter Michael wines is inexpensive, La Carrière is arguably the best relative value in the range.

Jeb Dunnuck
The 2017 Chardonnay La Carriere is a rich, powerful style of Chardonnay, yet it stays vibrant and fresh, with terrific balance. Notes of orange blossom, pineapple, caramelized citrus, and white flowers, as well as a touch of minerality all, emerge from this full-bodied, multi-dimensional, layered beauty that's going to evolve for at least a decade.

I 1975 blev der stillet et glas Chateau Montelena Chardonnay foran den engelske entreprenør Peter Michael på Fairmont Hotel i San Francisco. Han havde mere end svært ved at tro, at vinen vitterligt kom fra Californien og fik øjnene op for hvad stedets terroir kan. Året efter tog samme vin røven på alle de førende franske vinanmeldere i Paris i den mest berømte smagning nogensinde. Her vandt Chateau Montelena foran alle de store hvide bourgogner og det var i princippet også startskuddet til Peter Michael Winery.

Peter Michael – eller rettere Sir Michael – var så inspireret af både sin egen oplevelse med vinen og af smagningen i Paris, at han besluttede sig for selv at dyrke vin i Californien. Ved siden af sine mange foretagender brugte han seks år på at finde den helt rette location. Den fandt han på den vestlige side af Mount St. Helena i Knights Valley, Sonoma County. Ingen havde før dyrket vin i Knights Valley, fordi den generelle opfattelse var, at der var for stejlt og jorden for stenet. Men som entreprenør var Sir Michael vant til at blive opfattet som skingrende gal, så det tog han meget roligt. Han havde jo set, hvor stejle vinmarker der var i Europa, så hvad var problemet?

I 1983 blev de første stokke sat på den mark, som fik navnet Les Pavots og fem år senere kom første årgang fra Peter Michael Winery … Les Pavots Estate Cabernet Blend. De følgende år tog projektet mere fart og i dag producerer stedet både Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Noir … udover de druer, som indgår i deres Bordeaux-inspirerede Cabernet blends.

Mængderne har alle dage været ganske små – til gengæld er kvaliteten helt oppe at ringe, hvilket er typisk Sir Michael. Enten går vi all in eller også lader vi helt være. Så når han har hyret winemakers gennem tiden, har han plukket kompetencer fra øverste hylde. Han startede ud med ingen ringere end Helen Turley, som senere gik solo og startede sit eget Turley Wine Cellars. Mark Aubert tog over og blev senere efterfulgt af Luc Morlet. Siden 2005 har det været Lucs bror Nicolas Morlet, som styrer slagets gang efter klassiske, franske metoder med største respekt for terroiret.

Nicolas Morlet er femte generation af en fransk vinfamilie fra Epernay og har eksempelvis arbejdet for Chateau Lascombes i Margaux og hos Maison Chanson i Bourgogne, hvor han producerede Premier og Grand Cru Chardonnay og Pinot Noir. Så han ved, hvad han laver, hvilket også kan aflæses i de top-ratings Peter Michael Winery får igen og igen.

Som sagt er mængderne meget små, så vi er super glade og stolte over at have fået neglene i en lille allokation af både Cabernet blends, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Glæd dig! Men du skal nok ikke tøve for længe.