Andenvinen til Les Pavots Estate Bordeaux Red Blend, men ellers er der absolut ikke noget sekundært over den – specielt ikke her i den imponerende 2016-årgang. Winemaker Nicolas Morlet blander her 34% Cabernet Sauvignon med 29% Merlot, 28% Cabernet Franc og 9% Petit Verdot fra Peter Michaels egne marker Les Pavots og Au Paradis.
Efter 18 måneder på franske egefade er den klar til kamp. Stik snuden i glasset og der åbner sig klare billeder af mørke kirsebær, blommer, chokolade, sorte trøfler, læder, lakrids og cigarkasse. I munden føles vinen medium kraftig og allerede fløjlsblød. Smagen er spundet over de samme klassiske noter som du finder i duften og tankerne kan næsten ikke undgå at flyve over Atlanten til de bedre slotte i Bordeaux. Men det er jo ikke noget at skamme sig over.
Et brag af en andenvin og mere drikkeklar nu end førstevinen, som vil have godt af 2-3 års længere tålmodighed. Så start her og få et godt indtryk af, hvilken fantastisk oplevelse du har i vente.
Vinous
The 2016 Cabernet Sauvignon L'Esprit des Pavots is a dense, rich second wine that takes fruit from both Les Pavots and Au Paradis, Peter Michael's estate vineyard in Oakville. Dark cherry, plum, chocolate, new leather, licorice and spice are pushed forward in a succulent, racy wine that will drink well right out of the gate. This is the first vintage in which Les Pavots is a blend of fruit from both estate vineyards. The blend is 34% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 28% Cabernet Franc and 9% Petit Verdot.
Jeb Dunnuck
Leading off the Bordeaux Blends, the 2016 L'Esprit des Pavots offers impressive amounts of black fruits, tobacco, cedarwood, coffee bean, and leafy herb-like aromas and flavors. It’s full-bodied, has a deep, layered texture, ripe tannins, and plenty of upfront, sexy fruit. It’s also incredibly complex as well as a brilliant wine.
I 1975 blev der stillet et glas Chateau Montelena Chardonnay foran den engelske entreprenør Peter Michael på Fairmont Hotel i San Francisco. Han havde mere end svært ved at tro, at vinen vitterligt kom fra Californien og fik øjnene op for hvad stedets terroir kan. Året efter tog samme vin røven på alle de førende franske vinanmeldere i Paris i den mest berømte smagning nogensinde. Her vandt Chateau Montelena foran alle de store hvide bourgogner og det var i princippet også startskuddet til Peter Michael Winery.
Peter Michael – eller rettere Sir Michael – var så inspireret af både sin egen oplevelse med vinen og af smagningen i Paris, at han besluttede sig for selv at dyrke vin i Californien. Ved siden af sine mange foretagender brugte han seks år på at finde den helt rette location. Den fandt han på den vestlige side af Mount St. Helena i Knights Valley, Sonoma County. Ingen havde før dyrket vin i Knights Valley, fordi den generelle opfattelse var, at der var for stejlt og jorden for stenet. Men som entreprenør var Sir Michael vant til at blive opfattet som skingrende gal, så det tog han meget roligt. Han havde jo set, hvor stejle vinmarker der var i Europa, så hvad var problemet?
I 1983 blev de første stokke sat på den mark, som fik navnet Les Pavots og fem år senere kom første årgang fra Peter Michael Winery … Les Pavots Estate Cabernet Blend. De følgende år tog projektet mere fart og i dag producerer stedet både Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Noir … udover de druer, som indgår i deres Bordeaux-inspirerede Cabernet blends.
Mængderne har alle dage været ganske små – til gengæld er kvaliteten helt oppe at ringe, hvilket er typisk Sir Michael. Enten går vi all in eller også lader vi helt være. Så når han har hyret winemakers gennem tiden, har han plukket kompetencer fra øverste hylde. Han startede ud med ingen ringere end Helen Turley, som senere gik solo og startede sit eget Turley Wine Cellars. Mark Aubert tog over og blev senere efterfulgt af Luc Morlet. Siden 2005 har det været Lucs bror Nicolas Morlet, som styrer slagets gang efter klassiske, franske metoder med største respekt for terroiret.
Nicolas Morlet er femte generation af en fransk vinfamilie fra Epernay og har eksempelvis arbejdet for Chateau Lascombes i Margaux og hos Maison Chanson i Bourgogne, hvor han producerede Premier og Grand Cru Chardonnay og Pinot Noir. Så han ved, hvad han laver, hvilket også kan aflæses i de top-ratings Peter Michael Winery får igen og igen.
Som sagt er mængderne meget små, så vi er super glade og stolte over at have fået neglene i en lille allokation af både Cabernet blends, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Glæd dig! Men du skal nok ikke tøve for længe.