Peter Michael Winery L’Après-Midi Estate Sauvignon Blanc 2019 75CL

695,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 559,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5705
695,00 Inkl. moms:
6 5705
695,00 Inkl. moms:
625,00 Inkl. moms:
12 5705
695,00 Inkl. moms:
559,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Peter Michael Winery 2019 Napa Valley 75CL
93 Robert Parker
95 Jeb Dunnuck

90% Sauvignon Blanc og 10% Sémillon med venlig hilsen til rigtig god hvid Bordeaux. Skabt til at blive drukket især om eftermiddagen (L’Après-Midi), hvilket giver rigtig god mening og udtryk for rette indstilling.

Druerne får winemaker Nicolas Morlet fra Peter Michaels egen vinmark Les Pavots. Der bliver høstet i hånden og alle klaser presses hele. Efter fermentering på tønder lå vinen 9 måneder på bundfaldet … så det er en intens og frisk sag!

Op fra glasset hvirvler duften af hvide pærer, hyldeblomst, havtorn, citron, lime, akaciehonning og anis. Smagen serveres lag på lag og gentager mange af duftens noter, men supplerer fint med mirabelle, friske mandler og guava. Man bliver glad! Også fordi det er eftermiddag og solen skinner. Stadig ung og vil udvikle sig yderligere det næste års tid.

Robert Parker
The 2019 Sauvignon Blanc l'Apres Midi is composed of 90% Sauvignon Blanc (one-third is Musque Clone) and 10% Semillon, grown alongside Les Pavots in Knights Valley. Due to issues with fruit set, the crop was naturally a little smaller this year. Exuberant scents of passion fruit, gooseberries and lime cordial come bounding out of the glass with suggestions of honeysuckle, wild thyme and wet slate. The medium to full-bodied palate is chock-full of ripe citrus and tropical fruit flavors with a pleasant oiliness to the texture and plenty of freshness, finishing long and savory. 2,320 cases were made.

Jeb Dunnuck
One of the finest expressions of this variety I was able to taste for this report, the 2019 Sauvignon Blanc L'Apres-Midi has a rich, concentrated, medium to full-bodied style as well as stunning notes of stone fruits, toasted nuts, and sappy green herbs. This isn't your simple, quaffable Sauvignon Blanc, and it's textured, has plenty of mid-palate depth, and stunning length.

I 1975 blev der stillet et glas Chateau Montelena Chardonnay foran den engelske entreprenør Peter Michael på Fairmont Hotel i San Francisco. Han havde mere end svært ved at tro, at vinen vitterligt kom fra Californien og fik øjnene op for hvad stedets terroir kan. Året efter tog samme vin røven på alle de førende franske vinanmeldere i Paris i den mest berømte smagning nogensinde. Her vandt Chateau Montelena foran alle de store hvide bourgogner og det var i princippet også startskuddet til Peter Michael Winery.

Peter Michael – eller rettere Sir Michael – var så inspireret af både sin egen oplevelse med vinen og af smagningen i Paris, at han besluttede sig for selv at dyrke vin i Californien. Ved siden af sine mange foretagender brugte han seks år på at finde den helt rette location. Den fandt han på den vestlige side af Mount St. Helena i Knights Valley, Sonoma County. Ingen havde før dyrket vin i Knights Valley, fordi den generelle opfattelse var, at der var for stejlt og jorden for stenet. Men som entreprenør var Sir Michael vant til at blive opfattet som skingrende gal, så det tog han meget roligt. Han havde jo set, hvor stejle vinmarker der var i Europa, så hvad var problemet?

I 1983 blev de første stokke sat på den mark, som fik navnet Les Pavots og fem år senere kom første årgang fra Peter Michael Winery … Les Pavots Estate Cabernet Blend. De følgende år tog projektet mere fart og i dag producerer stedet både Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Noir … udover de druer, som indgår i deres Bordeaux-inspirerede Cabernet blends.

Mængderne har alle dage været ganske små – til gengæld er kvaliteten helt oppe at ringe, hvilket er typisk Sir Michael. Enten går vi all in eller også lader vi helt være. Så når han har hyret winemakers gennem tiden, har han plukket kompetencer fra øverste hylde. Han startede ud med ingen ringere end Helen Turley, som senere gik solo og startede sit eget Turley Wine Cellars. Mark Aubert tog over og blev senere efterfulgt af Luc Morlet. Siden 2005 har det været Lucs bror Nicolas Morlet, som styrer slagets gang efter klassiske, franske metoder med største respekt for terroiret.

Nicolas Morlet er femte generation af en fransk vinfamilie fra Epernay og har eksempelvis arbejdet for Chateau Lascombes i Margaux og hos Maison Chanson i Bourgogne, hvor han producerede Premier og Grand Cru Chardonnay og Pinot Noir. Så han ved, hvad han laver, hvilket også kan aflæses i de top-ratings Peter Michael Winery får igen og igen.

Som sagt er mængderne meget små, så vi er super glade og stolte over at have fået neglene i en lille allokation af både Cabernet blends, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Glæd dig! Men du skal nok ikke tøve for længe.