90% Sauvignon Blanc og 10% Sémillon med venlig hilsen til rigtig god hvid Bordeaux. Skabt til at blive drukket især om eftermiddagen (L’Après-Midi), hvilket giver rigtig god mening og udtryk for rette indstilling.
Druerne får winemaker Nicolas Morlet fra Peter Michaels egen vinmark Les Pavots. Der bliver høstet i hånden og alle klaser presses hele. Efter fermentering på tønder lå vinen 9 måneder på bundfaldet … så det er en intens og frisk sag!
Op fra glasset hvirvler duften af hvide pærer, hyldeblomst, havtorn, citron, lime, akaciehonning og anis. Smagen serveres lag på lag og gentager mange af duftens noter, men supplerer fint med mirabelle, friske mandler og guava. Man bliver glad! Også fordi det er eftermiddag og solen skinner. Stadig ung og vil udvikle sig yderligere det næste års tid.
Robert Parker
The 2018 Sauvignon Blanc l'Apres Midi is composed of 90% Sauvignon Blanc (one-third is Musque Clone) and 10% Semillon. It springs from the glass with lovely peach juice, lime cordial, gooseberries and fresh grapefruit notes with hints of honeycomb, bouquet garni, musk perfume and baker’s yeast. Medium-bodied, the palate has great intensity with a pleasant oiliness to the texture and a zippy line of freshness, finishing long and zesty. 2,939 cases were made.
Vinous
The 2018 Sauvignon Blanc L'Après-Midi captures all the personality of the year in its wonderfully lifted, airy feel. Sage, orchard fruit, lime, graphite, mint and white pepper all grace this exquisite wine. L'Après-Midi is so elegant and so precise. Deceptive in its mid-weight personality, the 2018 offers terrific persistence and a long, mineral-laced finish. Aeration brings out the wine's textures so well. This is a fabulous edition of L'Après-Midi.
I 1975 blev der stillet et glas Chateau Montelena Chardonnay foran den engelske entreprenør Peter Michael på Fairmont Hotel i San Francisco. Han havde mere end svært ved at tro, at vinen vitterligt kom fra Californien og fik øjnene op for hvad stedets terroir kan. Året efter tog samme vin røven på alle de førende franske vinanmeldere i Paris i den mest berømte smagning nogensinde. Her vandt Chateau Montelena foran alle de store hvide bourgogner og det var i princippet også startskuddet til Peter Michael Winery.
Peter Michael – eller rettere Sir Michael – var så inspireret af både sin egen oplevelse med vinen og af smagningen i Paris, at han besluttede sig for selv at dyrke vin i Californien. Ved siden af sine mange foretagender brugte han seks år på at finde den helt rette location. Den fandt han på den vestlige side af Mount St. Helena i Knights Valley, Sonoma County. Ingen havde før dyrket vin i Knights Valley, fordi den generelle opfattelse var, at der var for stejlt og jorden for stenet. Men som entreprenør var Sir Michael vant til at blive opfattet som skingrende gal, så det tog han meget roligt. Han havde jo set, hvor stejle vinmarker der var i Europa, så hvad var problemet?
I 1983 blev de første stokke sat på den mark, som fik navnet Les Pavots og fem år senere kom første årgang fra Peter Michael Winery … Les Pavots Estate Cabernet Blend. De følgende år tog projektet mere fart og i dag producerer stedet både Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Noir … udover de druer, som indgår i deres Bordeaux-inspirerede Cabernet blends.
Mængderne har alle dage været ganske små – til gengæld er kvaliteten helt oppe at ringe, hvilket er typisk Sir Michael. Enten går vi all in eller også lader vi helt være. Så når han har hyret winemakers gennem tiden, har han plukket kompetencer fra øverste hylde. Han startede ud med ingen ringere end Helen Turley, som senere gik solo og startede sit eget Turley Wine Cellars. Mark Aubert tog over og blev senere efterfulgt af Luc Morlet. Siden 2005 har det været Lucs bror Nicolas Morlet, som styrer slagets gang efter klassiske, franske metoder med største respekt for terroiret.
Nicolas Morlet er femte generation af en fransk vinfamilie fra Epernay og har eksempelvis arbejdet for Chateau Lascombes i Margaux og hos Maison Chanson i Bourgogne, hvor han producerede Premier og Grand Cru Chardonnay og Pinot Noir. Så han ved, hvad han laver, hvilket også kan aflæses i de top-ratings Peter Michael Winery får igen og igen.
Som sagt er mængderne meget små, så vi er super glade og stolte over at have fået neglene i en lille allokation af både Cabernet blends, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Glæd dig! Men du skal nok ikke tøve for længe.