
Peter Michael Au Paradise Cabernet Sauvignon 2017
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 2.295,00 kr | |
6 | 2.295,00 kr | 1.795,00 kr |
Nok lidt letkøbt at kalde den himmelsk med tanke på vinmarkens navn, så vi siger...
Nok lidt letkøbt at kalde den himmelsk med tanke på vinmarkens navn, så vi siger bare, den fandeme smager godt! Peter Michaels mark Au Paradis ligger perfekt i hjertet af Oakville AVA, hvor både jord- og vejrforhold er tæt på optimale.
Dogmet for Au Paradis er minimum 75% Cabernet Sauvignon og resten Cabernet Franc. I den fantastiske 2016-årgang valgte winemaker Nicolas Morlet forholdet 76/24. Det er i detaljen sejrene ligger!
Herligheden har fået hele 18 måneder på franske egefade og kommer med duften af solbær, brombær, lavendler, tobak, blyant, pinjenåle og salvie i skøn forening. I munden suppleres duftnoterne af især mørke kirsebær, mokka, kanel, læder, røg og vanilje … og det er svært ikke at klappe i sine små fede næver. Det spiller max! Lad den lige få et par år mere i reolen. Så er den klar til de næste 20 år.
Robert Parker
Composed of 76% Cabernet Sauvignon and 24% Cabernet Franc coming from Oakville AVA, the 2017 Cabernet Sauvignon Au Paradis reveals a deep garnet-purple color and charges out of the gate with expressive notes of warm cassis, plum preserves and wild blueberries with hints chocolate mint, candied violets, black loam, truffles and charcuterie. Medium to full-bodied, the palate delivers bags of juicy fruit with great freshness and solid, ripe, grainy tannins, finishing with laudable purity. 1,450 cases were made.
Vinous
The 2017 Cabernet Sauvignon Au Paradis, from Peter Michael's parcel in the hills of Eastern Oakville, is one of the successes of this trying vintage. Red cherry jam, game, smoke, licorice, spice and incense all meld together effortlessly. This is an especially refined wine for a sector in Oakville that seems to lean more naturally towards power. The 2017 spent 18 months in Darnajou barrels, 50% new. I would prefer to cellar the 2017 for a few years, but if enjoyed young, several hours of aeration will do wonders.
I 1975 blev der stillet et glas Chateau Montelena Chardonnay foran den engelske entreprenør Peter Michael på Fairmont Hotel i San Francisco. Han havde mere end svært ved at tro, at vinen vitterligt kom fra Californien og fik øjnene op for hvad stedets terroir kan. Året efter tog samme vin røven på alle de førende franske vinanmeldere i Paris i den mest berømte smagning nogensinde. Her vandt Chateau Montelena foran alle de store hvide bourgogner og det var i princippet også startskuddet til Peter Michael Winery.
Peter Michael – eller rettere Sir Michael – var så inspireret af både sin egen oplevelse med vinen og af smagningen i Paris, at han besluttede sig for selv at dyrke vin i Californien. Ved siden af sine mange foretagender brugte han seks år på at finde den helt rette location. Den fandt han på den vestlige side af Mount St. Helena i Knights Valley, Sonoma County. Ingen havde før dyrket vin i Knights Valley, fordi den generelle opfattelse var, at der var for stejlt og jorden for stenet. Men som entreprenør var Sir Michael vant til at blive opfattet som skingrende gal, så det tog han meget roligt. Han havde jo set, hvor stejle vinmarker der var i Europa, så hvad var problemet?
I 1983 blev de første stokke sat på den mark, som fik navnet Les Pavots og fem år senere kom første årgang fra Peter Michael Winery … Les Pavots Estate Cabernet Blend. De følgende år tog projektet mere fart og i dag producerer stedet både Chardonnay, Sauvignon Blanc og Pinot Noir … udover de druer, som indgår i deres Bordeaux-inspirerede Cabernet blends.
Mængderne har alle dage været ganske små – til gengæld er kvaliteten helt oppe at ringe, hvilket er typisk Sir Michael. Enten går vi all in eller også lader vi helt være. Så når han har hyret winemakers gennem tiden, har han plukket kompetencer fra øverste hylde. Han startede ud med ingen ringere end Helen Turley, som senere gik solo og startede sit eget Turley Wine Cellars. Mark Aubert tog over og blev senere efterfulgt af Luc Morlet. Siden 2005 har det været Lucs bror Nicolas Morlet, som styrer slagets gang efter klassiske, franske metoder med største respekt for terroiret.
Nicolas Morlet er femte generation af en fransk vinfamilie fra Epernay og har eksempelvis arbejdet for Chateau Lascombes i Margaux og hos Maison Chanson i Bourgogne, hvor han producerede Premier og Grand Cru Chardonnay og Pinot Noir. Så han ved, hvad han laver, hvilket også kan aflæses i de top-ratings Peter Michael Winery får igen og igen.
Som sagt er mængderne meget små, så vi er super glade og stolte over at have fået neglene i en lille allokation af både Cabernet blends, Pinot Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Glæd dig! Men du skal nok ikke tøve for længe.
Volume | 75CL |
---|---|
Land | USA |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Producent | Peter Michael Winery |
Distrikt | Napa Valley |
Årgang | 2017 |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rød |
Robert Parker | 94 |
---|---|
Vinous | 95 |