Perrier-Jouët Belle Epoque Rosé Brut Champagne 2006

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rosé Champagne Perrier-Jouët 2006 Epernay 75CL
94 Wine Enthusiast

Flot, balanceret og en generøs og afrundet champagne, kombinerer elegance fra Chardonnay med rigdom af Pinot Noir, og de afrundede aromaer af rød frugt fra Pinot Meunier “Methode Traditionelle”. Duft af ribs, hindbær, granatæble, blodappelsin og grapefrugt. Smagen er fabelagtig balanceret syre og længde.

Perrier Jouët Belle Epoque Rosé er en sjælden og berømt cuvée, som giver Belle Epoques sædvanlige elegance et twist af forførende charme. Mens de raffinerede Chardonnay-druer sammen med håndplukkede Pinot Noir Crus håndhæver Perrier Jouëts velkendte stil, skaber chef de cave Hervé Deschamps blanding af kunst og håndværk samtidig en yderst individuel vin. Seks års omhyggelig aldring giver en sensuel, rig, harmonisk og afbalanceret champagne. En generøs og afrundet champagne, kombinerer elegance fra Chardonnay med rigdom af Pinot Noir, og de afrundede aromaer af rød frugt fra Pinot Meunier “Methode Traditionelle”. Cuvéen lagres i 6 år, før der tilsættes en dosering på 8 gram restsukker per liter. Duft af ribs, hindbær, granatæble, blodappelsin og grapefrugt. Smagen er fabelagtig balanceret syre og længde.


Om huset:
Perrier-Jouët er kendetegnet ved deres sprøde, rene og frugtprægede stil, der med en frisk lethed inkarner det bedste ved Champagne. Her får du altid en Champagneoplevelse der er i højsædet.

Pierre-Nicolas Perrier og Rose-Adélaïde Jouët delte en kærlighed til naturen og kunsten. Hun var en kultiveret ung kvinde fra en normannisk købmandsfamilie; han en mesterlig vinbonde og botaniker. Et år efter deres bryllup grundlagde de i 1811 Maison Perrier-Jouët: født af deres ønske om at skabe et Champagnehus der skilte sig ud.

Deres passion for kunst, natur og champagne er gået i arv gennem generationerne. Deres søn Charles Perrier, en botaniker som sin far, overtog huset i 1848. Familiens filosofi om kreativ frihed og en utraditionel iagttagelse af naturen er iboende i champagnens historie. Disse værdier former Champagnehuset den dag i dag, og udtrykkes bedst af det emblematiske anemonemotiv, som Emile Gallé designede til huset i 1902, og som pryder flere af deres flasker.

I dag ejes huset af Pernod Ricard, der har sat de tidligere dyder i højsædet igen. I 2020 blev Séverine Frerson den ottende kældermester, og første kvinde i denne stilling hos Perrier-Jouët.

Tro mod filosofien fra dets grundlæggere, som var kendt for deres progressive syn på naturlig vindyrkning, har Perrier-Jouët forpligtet sig til en miljømæssig ansvarlig forvaltning af sine Champagne-vinmarker. Perrier-Jouët-husets vinmarker har certifikatet ”Sustainable Viticulture in Champagne”, for bæredygtig dyrkning af regionens tre vigtigste druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Meunier. I 2016 blev Perrier-Jouët champagnevinmarkerne tildelt Frankrigs bedste miljøcertificering, HVE, for deres biodiversitet og økologiske standarder.