Peay Vineyards Sonoma Coast Chardonnay 2018 75CL

425,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris ved 6 stk. 325,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5762
425,00 Inkl. moms:
6 5762
425,00 Inkl. moms:
325,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Peay Vineyards 2015 Sonoma County 75CL
92 Vinous
* * * * (*) Berlingske

Smag den og du vil med stor sandsynlighed smile og tænke Puligny … men fra den nye verden. Det her er knivskarp Chardonnay i den ranke udgave, som går op mod den californiske trend med masser af fad og fedme. Ikke at winemaker Vanessa Wong har set bort fra brug af egefade her, men hun vælger at anvende det lidt mere behersket for at bevare elegancen og harmonien.

Fra glasset strømmer det op med citronmarengs, hvid pære, ingefær, kaprifolium og lækker citrontimian. Smagen er især præget af Granny Smith æbler, lime, citronolie, hvid pære, cantaloupmelon og lidt lette strejf af røg.

Latterlig elegant og er du til hvid Bourgogne, bør du klart prøve den!

Vinous 92P
The 2018 Chardonnay (Sonoma Coast) is a gorgeous appellation-level wine. Lemon confit, mint, apricot and a kiss of new French oak add character to a silky, exceptionally polished wine that hits all the right notes. About three quarters of this fruit is from the estate. The 2018 is such a classy and well-balanced wine. I loved it.

I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård.  Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.

Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.

Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.