Peay Vineyards Smagekasse, Sonoma Coast (12 FL)

5.040,00

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Distrikt Volume
USA Smagekasse California North Coast Peay Vineyards Sonoma County 900CL

Smagekassen fra Peay er en inspirerende rejse igennem 6 verdensklassevine i yderst balanceret stil med imponerende ratings....12 flasker ialt

  • 4 fl Sonoma Coast Chardonnay 2018 (92P af Vinous)
  • 1 fl Estate Chardonnay 2017 (95P af Vinous)
  • 4 fl Sonoma Coast Pinot Noir 2018 (93P af Vinous)
  • 1 fl Ama Estate Pinot Noir 2017 (95P af Vinous)
  • 1 fl Scallop Shelf Estate Pinot Noir 2017 (95P af Vinous)
  • 1 fl Scallop Pomarium Estate Pinot Noir 2017 (95P af Vinous)

I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård.  Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.

Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.

Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.