Peay Vineyards Pomarium Estate Pinot Noir 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 899,00 kr. | |
6 | 899,00 kr. | 799,00 kr. |
12 | 899,00 kr. | 749,00 kr. |
Mørk og maskulin Pinot Noir skabt på forskellige kloner plantet på Peay Vineyards egen mark. Winemakers og ægtepar Nick Peay og Vanessa Wong har her skabt en fantastisk vin med masser af dybde og intensitet – langt fra det udtryk Pinot Noir ofte kan have i andre steder i verden.
I glasset fremstår vinen rubinrød og når næsen møder glasset meldes der om mørke kirsebær, japanske blommer, grøn te, blomster og vanilje. Smagen er bredskuldret domineret af mørke bær, blodappelsin, hindbær, jord, tjære og krydret stilk skønt forenet i en lang finish med silkebløde tanniner.
Glem alt om Pinot Noir i sarte blonder – her taler vi slidte jeans, boots og et hjerteligt, fast håndtryk.
I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård. Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.
Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.
Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.
Mørk og maskulin Pinot Noir skabt på forskellige kloner plantet på Peay Vineyards egen mark. Winemakers og ægtepar Nick Peay og Vanessa Wong har her skabt en fantastisk vin med masser af dybde og intensitet – langt fra det udtryk Pinot Noir ofte kan have i andre steder i verden.
I glasset fremstår vinen rubinrød og når næsen møder glasset meldes der om mørke kirsebær, japanske blommer, grøn te, blomster og vanilje. Smagen er bredskuldret domineret af mørke bær, blodappelsin, hindbær, jord, tjære og krydret stilk skønt forenet i en lang finish med silkebløde tanniner.
Glem alt om Pinot Noir i sarte blonder – her taler vi slidte jeans, boots og et hjerteligt, fast håndtryk.
I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård. Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.
Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.
Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.
I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård. Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.
Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.
Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.
Land | USA |
---|---|
Producent | Peay Vineyards |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Sonoma County |
Sub distrikt | West Sonoma Coast |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Vinous
The 20121 Pinot Noir Estate Pomarium is the most virile and earthy of the Peay Pinots. It offers up wild cherry, crushed autumn leaves, spice, tobacco and incense. Potent tannins add to an impression of somber gravitas. I find the 2021 a bit burly, but that is a pretty small critique at this level.
Robert Parker
The 2021 Estate Pinot Noir Pomarium is notable this vintage for its balance of concentrated fruit and vibrant freshness. Its broody scents of cranberry sauce, mushroom and conifer give way to licorice and Angostura bitters as it spends time in the glass. Its concentrated flavors defy its youthfully reluctant aromas, offering wave after wave of perfumed fruit. It has a fine, chalky frame and focused acidity that drives its long, layered finish. It drinks beautifully straight from the bottle, but it may have more to offer in another 3-5 years.
Jeb Dunnuck
The 2021 Pinot Noir Pomarium is packed with notes of black cherry liqueur and kirsch, pure ripe fruit, a touch of sage, and sweet earth. It’s more grounded and muscular, with ripe, broad tannins, and has great depth as well as a grounded nature, with good fruit throughout. Drink over 2016-2046.