Peay Vineyards Estate Chardonnay 2017

499,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 399,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5761
499,00 Inkl. moms:
6 5761
499,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Valley Peay Vineyards 2017 Solano County 75CL
95 Vinous

Winemaker Vanessa Wong har en fortid hos Jean Gros i Bourgogne, hvilket kommer til udtryk i Peay Estate Chardonnay. For hvor californisk chardonnay meget ofte er vine med masser af fedme og fad, holder Vanessa Wong sig ovre i en mere burgundisk stil, hvor mineralitet og renhed er mere i højsædet.

Estate Chardonnay giver klare mindelser om Meursault af den friskere slags. Duften domineres af fennikel, citrongræs, lime, citrontimian, grønne bananer og røg. Ikke noget smør her! Smagen er nærmest en eksakt gengivelse af den aromatiske duft, men suppleres på ypperlig vis af citronmarengs, hvid peber, våd sten og pære. Masser af dybde. Masser af finesse. Og en anden stil end du ellers oplever fra den del af verden.

Nyd den nu eller glæd dig til den om 7-8 år. Det er helt op til dig.

Vinous
The 2017 Chardonnay Estate is quite deep and almost phenolic in its sense of structure. This a rare Chardonnay that absolutely demands cellaring. Sage, almond, dried pear, chalk, mint, lemon confit and crushed rocks develop with time in the glass, but the 2017 is a wine that will need at least a few years in bottle to start drinking well. Readers should be in no rush.

I det nordlige område af West Sonoma Coast 6 kilometer fra Stillehavskysten er klimaet ganske køligt og terrænet ganske bakket. Men det er blændende omgivelser, hvis man vil dyrke især Pinot Noir og Chardonnay … hvilket ægteparret Nick Peay og Vanessa Wong vidste alt om, da de i 1995 var på udkig efter det helt rigtige sted til deres egen vingård.  Wong var på det tidspunkt hos Peter Michael Winery og havde også været hos Domaine Jean Gros i Bourgogne.

Med solbriller og geologiske kort kørte de i dagevis rundt i West Sonoma Coast. Her faldt de på et tidspunkt over en bakketop, som lå perfekt i forhold til sol, vind og vand. Og på den bakketop ligger i dag deres 51 acre store vinmark, som især er beplantet med kloner af Pinot Noir og Chardonnay.

Der produceres organisk, der benyttes bio-diesel og solenergi på gården … og det meste sker ved håndkraft. Også derfor er mængderne små – ofte under 100 kasser pr. vin. Til gengæld er kvaliteten i helt i top. Vi har fået næverne i deres bedste Pinot Noir og Chardonnay, som man bare må lette på låget over. Vinhåndværk når det er bedst.